Niet iedereen is gezegend met scherpe jukbeenderen en een strakke kaaklijn. Sterker nog: de meeste mensen hebben een gezicht met rondingen. 

Wil je een iets meer gedefinieerd gezicht waarbij je jukbeenderen mooi naar voren komen? Of vind jij het wel degelijk storend dat jouw gezicht iets ronder is en wil je graag dat jouw gezicht smaller oogt? 

Bronzer is dan het ultieme make-up product om jouw gezicht meer definitie te geven op een manier die er natuurlijk uitziet. Zo kun je ook met de juiste make-up trucs je gezicht smaller laten lijken. Onze minerale bronzer is een ideaal product voor het creëren van deze optische illusies! 

Onze mooie, 100% natuurlijke bronzer geeft jou een zomerse glow én benadrukt de natuurlijke bruining van jouw huid op een prachtig subtiele manier. Het is zomer in een potje! Doordat de bronzer 100% natuurlijk is, smelt het samen met de huidoliën en kan de huid vrij blijven ademen.

Creative Cosmetics heeft de ultieme tips & tricks voor een smaller gezicht voor jou verzameld, zodat jij straks zelf in een handomdraai een prachtige, gedefinieerde look kunt creëren.

 

Tip 1: Vind jouw natuurlijke schaduwen 

De beste manier om je gezicht smaller te laten lijken is door op de juiste manier met donker en licht te spelen. Kijk dus goed waar de natuurlijke schaduwen in jouw gezicht vallen. 

Tricks: Vind jouw natuurlijke schaduwen

 1. Ga recht voor de spiegel zitten op ongeveer 1 meter afstand van jouw spiegel en zorg dat er een lichtbron vlakbij jou in de buurt aanstaat. Kijk eens goed naar jouw gezicht. 
 2. Probeer eens met je handen de schaduwen aan te wijzen. Dat voelt misschien gek, maar door te voelen en te analyseren waar jouw schaduwen zitten, weet jij precies waar jij de minerale bronzer moet aanbrengen voor een smaller gezicht.
 3. Bij de meeste mensen zit er een schaduw onder de kaaklijn, onder het jukbeen, onder de onderlip, in het diepste deel van je ogen en langs je haarlijn. Dit zijn mooie schaduwen die jij sowieso kunt benadrukken!

Breng de bronzer vervolgens in kleine hoeveelheden met de zachte bronzer kwast aan in de diepste delen van de schaduwen. Blend de bronzer goed uit, zodat het een natuurlijk ogend onderdeel wordt van de make-up look. 

 

Tip 2: Breng bronzer onder je kaaklijn aan

Om je kaak en kin optisch smaller te laten lijken, kun je onze minerale bronzer gebruiken.

Tricks: Een gedefinieerde kaak

 1. Breng een dun laagje bronzer aan onder je kaaklijn met de zachte bronzer kwast. Zorg ervoor dat je de kwast verticaal onder je kaak gebruikt, zodat je daadwerkelijk de illusie van een schaduw creëert in plaats van een baard effect. Werk dus niet teveel op het kaakbot zelf. 
 2. Houd je hoofd eens naar achter, zodat jij in de spiegel kaaklijn en kin goed vanaf de onderkant kan bekijken. Loopt alles mooi in elkaar over? Als je nog duidelijke lijnen ziet, is het belangrijk om nog eens goed te blenden met de bronzer kwast. 
 3. Heb jij iets te veel bronzer aangebracht? Geen probleem! Pak onze foundation kwast (die fijne, zachte knuffel kwast) erbij en ga met de kwast zonder product erop in ronddraaiende bewegingen over het gezicht heen. Hierna ziet het geheel er een stuk zachter uit. 

 

Tip 3: Breng bronzer onder je jukbeenderen aan

Je kunt jouw ronde gezicht mooi definiëren met onze 100% natuurlijke, minerale bronzer. 

Tricks: Minder bolle wangen

 1. Wil je je wangen iets minder bol laten lijken? Pak onze minerale bronzer erbij en breng deze op je slapen aan met onze bronzer kwast, en trek de bronzer door tot aan je kin. Neem hierbij de schaduw onder je jukbeenderen mee. Hierdoor lijkt je gezicht iets hartvormiger en langer en dus minder rond. 
 2. Blend de bronzer niet te ver naar het midden van het gezicht door. Dit zit er rommelig en soms zelfs modderig uit. Houd de focus dus op de buitenkant van jouw gezicht bij het aanbrengen van bronzer.

 

Tip 4: Vergeet de rest van jouw make-up niet!

Het grootste geheim voor een smaller gezicht? Vergeet je blush en wenkbrauwen niet! 

Het aanbrengen van blush op de juiste plekken kan jouw gezicht enorm liften, waardoor je gezicht optisch smaller lijkt. En ook het benadrukken van de wenkbrauwen kan ervoor zorgen dat jouw gezicht een stuk smaller lijkt. 

Tricks: Blush aanbrengen

 1. Breng de blush aan op het jukbeen en blend deze zachtjes uit. Zorg ervoor dat je niet te veel blush in een keer aanbrengt en let erop dat je het product niet te veel naar het midden van je gezicht blend. Zo houdt je de focus op het liftende, verfrissende effect van de blush. 
 2. Heb jij te veel blush aangebracht? Pak dan onze foundation kwast erbij en blend nog eens goed in ronddraaiende bewegingen over de plekken waar je te veel product hebt aangebracht. Opgelost!


Tricks: Je wenkbrauwen aanzetten

 1. Je wenkbrauwen spelen ook een belangrijke rol bij een sprekend, stralend gezicht. Verleng je wenkbrauwen mits dat nodig is met onze wenkbrauwpoeder, of zet jouw natuurlijke vorm iets aan zodat de wenkbrauwen voller lijken. Gebruik hiervoor de wenkbrauwkwast. 
 2. Borstel jouw wenkbrauwen ook nog eens goed door met het borsteltje aan de achterkant. Dit kan al heel veel doen voor jouw wenkbrauwen en daarmee voor jouw gezicht. 
 3. Houd in je achterhoofd dat mooie, volle wenkbrauwen het gezicht iets liften, waardoor jouw gezicht smaller lijkt.

 

Make-up Pakketten van Creative Cosmetics

Wil jij binnen no-time een stralende make-up look creëren met natuurlijke, vegan make-up producten? Wij hebben dé oplossing voor jou: de make-up pakketten van Creative Cosmetics.

De pure mineralen in onze make-up producten ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en smelten samen met je eigen huidoliën voor een zachte, natuurlijke uitstraling. Onze make-up pakketten bevatten de must-have producten van Creative Cosmetics die niet mogen ontbreken in jouw make-up collectie! Bovendien zijn onze make-up pakketten volledig te personaliseren! 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons