De huid rondom onze ogen is ontzettend kwetsbaar. Er wordt zelfs verondersteld, dat deze huid 7 keer dunner is dan je gezichtshuid. Wauw! Bovendien turen, knipperen en glimlachen we 10.000 keer op een dag, waardoor dit gebied als eerste tekenen van veroudering gaat vertonen. Je kunt je wel voorstellen, dat deze huid extra aandacht verdient. 

Door jouw ogen goed te verzorgen, kan je rimpels en kraaienpootjes beperken of toch op z’n minst wat uitstellen. De skincare experts van Creative Cosmetics hebben voor jou 4 tips voor het optimaal verzorgen van jouw prachtige ogen. Lees snel verder! 

 

Voorkom overmatig beeldschermgebruik 

We leven in een gedigitaliseerde wereld waarin we maar moeilijk loskomen van onze beeldschermen. Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van jouw beeldschermgebruik. Door langdurig te turen naar jouw computer, smartphone of tablet loop je het risico op vermoeide ogen. Vermoeide ogen door schermgebruik kunnen extra droog zijn, pijn doen en leiden tot hoofdpijn. Au! 

Om vermoeide ogen door beeldschermgebruik te voorkomen kun je de 20-20-2-vuistregel aanhouden. De 20-20-2-vuistregel houdt in: na 20 minuten op een telefoon of tablet kijken, moet er een pauze van 20 seconden worden genomen waarbij je in de verte kijkt. Vergeet niet om minimaal 2 keer per dag naar buiten te gaan. Jouw ogen zullen je dankbaar zijn!

 

Draag een zonnebril 

Wij begrijpen dat jij dol bent op een fel schijnend zonnetje. Veel mensen smeren zich goed in met natuurlijke zonbescherming, maar vergeten hun ogen te beschermen tegen de zon. 

Een zonnebril is niet alleen een leuke accessoire, het is ook een beschermingsmiddel voor jouw ogen tegen de schadelijke straling van de zon. De straling van de zon is namelijk net zo schadelijk voor jouw ogen als voor jouw huid. Schaf dus een fashionable zonnebril aan die jouw ogen het hele jaar door kan beschermen tegen de zon.

 

 

Gebruik de milde Oogcrème  

De dunne huid rondom de ogen is erg gevoelig. Het kan helaas gebeuren dat er vochtwallen ontstaan of een gerstkorreltje rondom jouw ogen als jij de verkeerde verzorging rondom de ogen gebruikt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! 

Een speciaal ontwikkeld product past beter bij de gevoelige huid rondom de ogen en geeft een mooier resultaat. De skincare expert van Creative Cosmetics raden de milde Oogcrème aan voor optimaal verzorgde ogen.

Onze natuurlijke oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient. De milde oogcrème hydrateert optimaal en zorgt voor een gezonde uitstraling. De mix van pure en biologische ingrediënten werkt kalmerend en reguleert de vochtbalans. Hiermee is de oogcrème zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

 

Gebruik de vegan Eye Primer 

Wist je dat onze vegan eye primer niet alleen de ideale basis is voor jouw oogmake-up, maar ook verzorgend werkt? Jazeker! 

De natuurlijke eye primer van Creative Cosmetics biedt een perfecte basis voor jouw ooglook met de kracht van de natuur. De castorolie, kaolin klei en rozenbottel in de Eye primer hebben een gunstig effect op geïrriteerde ogen, pigmentvlekjes, donkere plekjes en UV-beschadigingen. 

Daarnaast bevorderen deze natuurlijke grondstoffen de doorbloeding en zorgen ze voor een aangenaam gevoel op de huid, ook als deze gevoelig is.

Tip: je kunt de vegan eye primer ook aanbrengen als je geen oogmake-up aanbrengt, om jouw ogen de hele dag lang extra te verzorgen en te beschermen. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics

Ben jij op naar een combinatie van skincare producten waarmee jij je huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De skincare experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.  

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid!

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons