Overkomt dit jou ook wel eens? Een verbrande huid door te lang in de zon te hebben gezeten! Wat nu?

Voor een gezonde en stralende huid is het van groot belang om je tegen schadelijke stralingen van de zon te beschermen. Wanneer jij te veel tijd in de zon hebt besteed, kan je huid geprikkeld raken en kan er ernstige schade worden toegebracht aan de huidcellen en huidweefsel. 

Wanneer je je huid niet goed beschermt tegen de schadelijke UV-stralingen: 

  • Vergroot je de kans op verbranding;
  • Met als gevolg de beschadiging van huidcellen en -weefsel in de vorm van een rood gezwollen huid die pijnlijk en branderig aanvoelt;
  • Wordt het huidverouderingsproces versneld;
  • Met als gevolg het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken.

Gebruik daarom een verkoelende en verzachtende gel die jouw huid ondersteunt in het natuurlijk herstelproces. Met de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel  geef jij jouw huid de liefde en aandacht die het verdient. De kalmerende en verkoelende eigenschappen van de wonderplant Aloë Vera helpt de aan zon blootgestelde huid te herstellen. De zachte gel herstelt beschadigde huidcellen en huidweefsel waardoor de huid terug in balans wordt gebracht.

De Sensitive Aftercare is uitverkocht. Dit betekent dat het product niet verkrijgbaar is en jij dit product niet meer kunt bestellen. Is dit voor jou een gemist? Ons team van experts helpt jou graag bij vinden van een vergelijkbare product. Stuur ons een bericht. Of bekijk de volgende Aanbevolen Producten: Creative Skin Oil en deLove Your Body Milk. 

 

Nazorg van een verbrande huid

Het kan iedereen overkomen: je huid verbranden. Op een mooie, zomerse dag genieten veel mensen graag het liefst de hele dag lang van de zon, waardoor velen vergeten zichzelf in te smeren met zonbescherming, of bedekkende kleding te dragen.

Een verbrande huid is rood, pijnlijk en voelt warm aan. Wanneer je huid verbrand is, zijn je huidcellen en huidweefsel beschadigd. Een beschadigde huid heeft extra liefde en aandacht nodig om te kunnen herstellen. 

Wanneer je merkt dat je huid verbrand is, ga dan direct uit de zon en koel je huid door middel van een lauwe douche of een natte handdoek. Je huid heeft hierna tijd nodig om te herstellen. Blijf daarom na het verbranden van je huid zoveel mogelijk binnen en zoek een koele ruimte op. 

Jij kunt het natuurlijk herstelproces ondersteunen door nazorg te geven aan de verbrande huid. Je verbrande huid heeft grote behoefte aan verkoeling, verfrissing en hydratatie. Gebruik daarom vooral geen reguliere bodylotion. Vaak heeft een bodylotion geen verkoelende eigenschappen. Ook houdt het vet in het product de overtollige warmte juist vast.

Gebruik het liefst de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel. Deze natuurlijke aftersun zit vol met plantaardige stoffen en oliën zoals Aloë Vera en Kamille extract, die jouw beschadigde huid hydrateert, verfrist en verkoelt. Bovendien ondersteunt de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel de huid in het natuurlijke herstelproces. Het vermindert irritatie en roodheid en je huid voelt weer zijdezacht aan. 

Gebruik een kleine hoeveelheid Sensitive Aftercare na blootstelling aan de sun. Pas dun toe en smeer goed uit. De gel trekt snel in en biedt meteen verkoeling. Je kunt de Sensitive Aftercare meerdere malen per dag aanbrengen op beschadigde of geprikkelde huid. 

Tip! Bewaar de Sensitive Aftercare in de koelkast voor een extra verkoelend effect. 

 

Aloë Vera gel

De belangrijkste hoofdingrediënt van de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel is Aloë Vera. Aloe Vera is een echte wonderplant. Deze plant heeft ongelooflijke helende en geneeskrachtige werkingen. 

Wanneer je een blad van de Aloë Vera plant doorsnijdt, zie je het stevige slijmerige vruchtvlees van de plant. Dit heet ook wel aloë-vera gel. Deze gel bestaat uit vocht, de vitamines A, C en E en verschillende mineralen en antioxidanten. Deze werkzame bestanddelen kunnen ook de anti-verouderende en de genezende werking van de wonderplant verklaren. 

Daarnaast werkt aloë-vera gel door de actieve werkstof anthraquinone pijnstillend en  ontstekingsremmend. Bovendien doodt het schimmels. 

Dit natuurlijke ingrediënt heeft een kalmerend effect op de geprikkelde huid door UV-straling. Het werkt verkoelend, kalmerend en hydraterend. Ook heeft anthraquinone een vochtregulerende werking en stimuleert het de celstofwisseling, waardoor herstel van de huid sneller in werking wordt gezet. Precies waar jouw huid behoefte aan heeft na een langdurige blootstelling aan de zon. 

 

Insectenbeten en processierupsen 

Wist jij dat de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel ook ideaal is bij vervelende insectenbeten, zoals muggenbeten, en de jeukende huiduitslag van de processierups? 

Door het verkoelende en kalmerende effect van de gel wordt de geprikkelde huid ondersteund in het natuurlijke herstelproces en neemt de jeuk, de zwelling en het branderige gevoel snel af. 

Wil jij meer weten over de toepassing van de Sensitive Aftercare op de huiduitslag van de processierups? Lees dan het volgende artikel.

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons