De Groene Concealer en Roze Concealer van Creative Cosmetics zijn een onmisbaar onderdeel van jouw dagelijkse make-up routine. Deze twee kleuren zijn ideaal als je last hebt van donkere kringen onder de ogen of oneffenheden. Wat je nodig hebt zijn kleuren die deze oneffenheden neutraliseren, waardoor deze niet meer opvallen.

Door gebruik te maken van complementaire kleuren kun jij gemakkelijk jouw oneffenheden wegwerken met een klein beetje poeder, waardoor je uiteindelijk minder product nodig hebt voor een natuurlijk resultaat.

Maar… wat zijn complementaire kleuren? Waarom zijn onze minerale concealers eigenlijk roze en groen?

Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan snel verder!

 

Complementaire kleuren in minerale make-up

Kleurentheorie (of kleurenleer) gaat in op de visuele effecten van specifieke kleurencombinaties. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar onbewust weet jij al veel meer over kleuren dan je denkt. Kleurentheorie komt namelijk terug in veel verschillende vakgebieden, studies en beroepen, zo ook in de visagie.

Daarom is het handig om deze kennis op te frissen!

In de kleurentheorie worden kleuren opgedeeld in categorieën. Zo heb je primaire kleuren, secundaire kleuren, tertiaire kleuren en complementaire kleuren.

Primaire kleuren zijn zuivere kleuren die niet door menging met andere kleuren ontstaan zijn. We kennen drie primaire kleuren: geel, blauw en rood. Door primaire kleuren met elkaar te mengen, krijg je secundaire kleuren. Er zijn drie secundaire kleuren: violet, groen en oranje. Door rood met blauw te mengen krijg je violet, geel met blauw maakt groen en door rood met geel te mengen ontstaat oranje.

Tertiaire kleuren krijg je door secundaire kleuren te mengen en door eventueel wit of zwart toe te voegen. Feitelijk kun je met het mengen van deze kleuren alle kleuren van de regenboog maken!

Maar wat zijn dan complementaire kleuren? Elke kleur in de kleurentheorie heeft een complementaire kleur, oftewel: een contrastkleur. Bijvoorbeeld: de kleur paars staat in de kleurencirkel precies tegenover geel.

Met complementaire kleuren kun je haast toveren! Door complementaire kleuren naast elkaar te zetten versterk je ze en lijken ze levendiger. Wat gebeurt er als je complementaire kleuren over elkaar heen zet? Juist: dan neutraliseren zij elkaar.

Om deze reden zijn de Minerale Concealers van Creative Cosmetics roze en groen. De roze concealer bevat veel rood pigment en heeft dus de eigenschap donkerblauwe kringen te neutraliseren en een jouw uitstraling op te frissen. De groene concealer neutraliseert een rode huid, waardoor de huid er fris en zacht uitziet.

Wil je weten hoe je onze Roze en Groene Concealers gebruikt kunnen worden? Lees dan snel verder!

 

De minerale concealers van Creative Cosmetics

Om rode vlekken, blauwe aderen of grauwe pigmentvlekjes effectief te verbloemen is het dus noodzakelijk om te werken met complementaire kleuren. Dit maakt dat de neutraliserende concealers van Creative Cosmetics een onmisbaar onderdeel zijn van jouw stralende basis make-up. Ben jij op zoek naar een goede basis make-up routine? Lees dan onze blog.

Welke corrigerende concealer van Creative Cosmetics kun je waarvoor gebruiken?

De Groene Concealer is ideaal om kleine roodheden of een rode huid effectief te verbergen met de zachte Groene Concealer Kwast, zonder dat je veel product hoeft aan te brengen.

De Roze Concealer kun je uitstekend gebruiken om donkere cirkels onder je ogen te verbloemen, schaduwen weg te werken en rimpeltjes te verzachten. We raden aan om hiervoor onze fijne Roze Concealer Kwast te gebruiken.

Hoe gebruik je onze minerale concealers? Lees snel onderstaand stappenplan!

Stap 1: Was je gezicht

Het is aan te raden om eerst je gezicht te reinigen en verzorgen met onze natuurlijke verzorgingsproducten. Zo blijft jouw make-up de hele dag mooi zitten.

Stap 2: Kies jouw concealer

Kijk goed naar de oneffenheden die jij wilt verbloemen, zoals roodheden, wallen of rimpeltjes. Volg de bovenstaande richtlijnen om de goede concealer te kiezen.

Stap 3: Gebruik de juiste kwast

Gebruik bij iedere concealer de juiste kwast. Zo ben je ervan verzekerd dat je de gewenste concealer zo goed mogelijk aanbrengt.

Stap 4: Gebruik kleine hoeveelheden

Werk met kleine hoeveelheden product. Je kunt met een klein beetje concealer verbazingwekkend veel wegwerken. Het is bovendien gemakkelijker om product toe te voegen dan weg te krijgen.

Lukt het jou niet om alle oneffenheden in één keer met de concealer te bedekken? Maak je dan geen zorgen. Na het aanbrengen van onze zachte concealer breng jij de minerale foundation aan. Onze producten werken perfect met elkaar samen. Door de producten te combineren bereik je gegarandeerd jouw gewenste dekking.

Soms kan het lastig zijn om de perfecte match te vinden. Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen!

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

Make-up Pakketten van Creative Cosmetics

Wil jij binnen no-time een stralende make-up look creëren met natuurlijke, vegan make-up producten? Wij hebben dé oplossing voor jou: de make-up pakketten van Creative Cosmetics.

De pure mineralen in onze make-up producten ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en smelten samen met je eigen huidoliën voor een zachte, natuurlijke uitstraling. Onze make-up pakketten bevatten de must-have producten van Creative Cosmetics die niet mogen ontbreken in jouw make-up collectie! Bovendien zijn onze make-up pakketten volledig te personaliseren! 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons