Make-up voor de (over-)gevoelige huid. Daar staat Creative Cosmetics om bekend. Wat als je nou helemaal geen gevoelige huid hebt? Dat je bij wijze van zelfs je huid kunt reinigen met keukendoekjes en je huid daardoor geen rare sprongen maakt. Dan is Creative Cosmetics niets voor jou, toch? 

HELP ik heb géén gevoelige huid! Dat verdwaalde puistje dat eens per maand omhoog schiet is bij mij te verwaarlozen. Ik heb geen bergen groene concealer nodig om roodheid, pukkeltjes en andere lastige rode kratertjes te camoufleren. Ik heb zelfs geen mini mineraaltje van het heilige groen nodig. Dit terwijl Elma echt niet zonder kan. Herken jij dit ook?

Ik heb echt vooraan gestaan met het uitdelen van huiden. Ik kan zonder moeite van mijn gezicht blijven. Niets jeukt, niets irriteert. En als ik er wel aan zit te frunniken, is er ook niets aan de hand.

Toen ik bij Creative Cosmetics kwam werken gebruikte ik alles waar Elma haar haren van recht overeind gingen staan en haar huidproblemen bij het idee al verergerde.

Ik gebruikte liquid foundation van nog geen € 3 en mijn bronzer was niet veel duurder. Ik probeerde op die manier mijn zwangerschapsmasker te camoufleren. In mijn gevoel zag je die natuurlijk kei erg.

Je snapt het!

Jij ziet het, de rest niet. Vrouw eigen en als je het mij vraagt. Mannen stiekem ook. Maar goed … ik kwam bij Creative Cosmetics werken. En jammer dat ik er geen foto van had gemaakt!

Anderhalf jaar later is mijn huid zelfs verbeterd. De lastige lijntjes rond mijn ogen zijn verzacht. Mijn huid voelt soepel en zelfs zonder make-up straalt mijn huid nog mooier dan voor mijn Creative Cosmetics periode.

Weet je …

Ik gebruikte voor die periode make-up als houvast. Mijn gezicht verborg ik achter een laag met - wat nu blijkt - troep. Het gaf me een gevoel van bescherming. De foundation hield alles tegen. Maar wat ik niet wist is dat liquid foundation door de huid in je systeem wordt opgenomen en gewoon gezellig door je bloedbaan wordt opgenomen.

Eigenlijk logisch!

Je huid is het grootste orgaan en net zoals je darmen neemt het op wat het binnen krijgt. En alles wat binnenkomt, moet afgebroken worden. Mijn lever met een mooi laagje liquid foundation?

Dan kies ik toch liever voor de gezonde oplossing. Minerale make-up. Make-up dat je bij wijze van spreken zelfs kunt eten. Gezonde make-up is gewoon beter voor je huid en je ingewanden.

Wil je weten welke kleur foundation het beste bij jouw huid past? Dan raad ik je aan om deze vlog in een blog te lezen en te luisteren. 

Hebben jouw vrienden ook geen last van een gevoelige huid? Deel dan deze blog met hen en overtuig ze van de voordelen van gezonde minerale make-up. Je kunt ze ook taggen onder het Facebookbericht van deze blog.