Waarschijnlijk ken je Creative Cosmetics van onze minerale make-up. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat wij ook 100% natuurlijke en vegan verzorgingslijn hebben. Onze verzorgingsproducten bevatten alleen ingrediënten die zacht zijn voor de huid zoals extracten van biologische kruiden planten en verzorgende plantaardige oliën.

 

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het is de spiegel van onze ziel en de bescherming tegen externe invloeden. Denk aan gure winterdagen, extreme hitte, emoties en hormonen, etc. Daarom heeft de huid de liefde en de aandacht nodig die het verdiend. Hoe jij jouw huid optimaal kunt verzorgen op een natuurlijke basis, gaan wij jou leren. 

 

In vier weken leiden wij jou op tot Creative Skin Care Expert. Hierbij geven wij je kennis en tips om jouw huid optimaal te verzorgen. Zo leren we je onder andere: 

  • welke voeding goed is voor je huid;
  • welke producten goed passen bij jouw gevoelige huid;
  • wat een goede en gezonde verzorgingsroutine is. 

 

Elke huid is anders, en dat is wat ons uniek maakt! 

 

Elke week starten we met een nieuw thema die wij gedurende de week zullen gaan bespreken. De volgende thema’s komen opvolgend aan bod: 

 

Wil jij dagelijks op de hoogte blijven over huidverzorging en de producten? Volg ons dan op Instagram @creativeskincare.nl

 

HYDRATEREN & BOOSTEN

Je huid heeft in de winter veel te verduren. Door de koude lucht moet je huid hard werken om warmte vast te houden. Doordat de luchtvochtigheid lager is, kan de huid sterk uitdrogen met alle gevolgen van dien, zoals een trekkerig gevoel, droogte lijntjes en schrale schilferige plekjes. En van een uitgedroogde huid komen onaangename huidproblemen zoals acne, droogtelijntjes, wallen en donkere kringen. 

 

Niet alleen in de winter is jouw huid gevoelig voor uitdroging. Dit kan heel het jaar door ontstaan. Daarom is het van groot belang om te weten hoe je de huid kan hydrateren en boosten zodat het gezond en verzorgd is. 

Leer jezelf een aantal simpele gewoontes aan om uitdroging van de huid te voorkomen:

  • Vermijd agressieve zepen met synthetische ingrediënten;
  • Dep, in plaats van wrijven, je huid droog na het douchen;
  • Gebruik dagelijks hydraterende verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten;
  • Hydrateer je huid door regelmatig te drinken.

Met de volgende verzorgingsroutine ga jij ervoor zorgen dat je je huid dagelijks hydrateert en boost om jouw huid in no time weer te laten stralen, het hele jaar door!STAP 1 SENSITIVE REPAIR FLUID

Start het Hydrateren & Boosten van de huid met de Sensitive Repair Fluid. De Sensitive Repair Fluid is een milde, hypoallergene verzorging. De textuur van de fluid voelt luchtig en soepel aan en is makkelijk te verdelen over de huid. Een echte vitamine boost voor je huid!

Wat deze fluid zo hydraterend maakt, komt onder andere de Shea Butter die erin verwerkt zit. Deze 100% plantaardige boter is rijk aan vitamine A, E en F en complexe vetzuren, en het helpt de huid te hydrateren, verbetert de bloedsomloop en de elasticiteit van de huid. 

Neem een kleine hoeveelheid fluid, ter grootte van een erwt, op het topje van je vinger. Houd bij het aanbrengen van de fluid de huid rondom de ogen vrij. Hier brengen we bij de volgende stap de Oogcrème aan. 

Verdeel de fluid deppend over het gezicht, de nek en de decolleté en masseer vervolgens in. Herhaal dit iedere ochtend en avond.

Uiteraard op een gereinigde huid! 

Bij een beschadigde en/of droge huid kun jij onder je nachtcrème de Sensitive Repair Fluid ‘s avonds als serum aanbrengen. Zo geef je nog eens extra aandacht aan je huid.

STAP 2 OOGCRÈME

De huid rondom onze ogen is ontzettend kwetsbaar. Er wordt zelfs verondersteld, dat deze huid 7 keer dunner is dan je gezichtshuid. Wauw!  Bovendien turen, knipperen en glimlachen we 10.000 keer op een dag, waardoor dit gebied als eerste tekenen van uitdroging gaat vertonen. Je kunt je wel voorstellen, dat deze huid extra aandacht verdient.

Tijdens stap 2 van het Hydrateren & Boosten van de huid, maak je gebruik van de Oogcrèmevan Creative Cosmetics. De Oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient. De milde crème hydrateert optimaal en zorgt voor een gezonde uitstraling.

Een van de hoofdingrediënten in de Oogcrème is Aloë Vera. Deze wonderplant wordt ook wel de ‘Apotheek in een Pot’ genoemd. Het werkt niet alleen hydraterend, maar ook ontstekingsremmend, herstel-bevorderend en verzachtend. 

Neem een kleine hoeveelheid crème, ter grootte van een speldenknopje, op het topje van je vinger. Dep de crème rondom de ogen in met de ringvinger, deze vinger is het zachts voor de huid. De huid rondom de ogen voelt na het aanbrengen soepeler aan een geeft een gehydrateerde glans waardoor de droogte lijntjes veel minder opvallen

Herhaal dit iedere ochtend en avond.

CREATIVE TIPS: LEEFSTIJL EN VOEDING

Het drinken van water is onmisbaar voor ons bestaan. Wanneer jij genoeg water drinkt, blijven je lichaamsfuncties optimaal functioneren. Zo verlaagt het de bloeddruk, verminderd het vermoeidheid, wordt het brein gestimuleerd en balanceert het de calorie verwerking. 

Maar of je van water drinken direct ‘een mooiere huid’ krijgt? Kunnen we niet met zekerheid zeggen. Water passeert namelijk het lichaam te snel om het effect op de huid te meten. Hier is nog niet goed onderzoek naar gedaan.

Wel kunnen we het volgende stellen: water spoelt gif- en afvalstoffen uit je lichaam en transporteert voedingsstoffen. Hierdoor wordt de kans op infecties verkleint. Zo ook de kans op huidinfecties zoals acne. 

Daarnaast kunnen we je verzekeren dat vocht tekort aanvullen door in bad of onder de douche te gaan grote nonsens is. Door het warme water lost het beschermende vetlaagje van je huid op. Vervolgens verdampt het water op de huid en neemt het water mee uit je huid. Herken je het trekkende en jeukende gevoel van je huid? Daar is jouw warme bad de oorzaak van. 

Toch kun je wel stellen dat water drinken een gunstige invloed heeft op je huid. Stel je vervangt al je gesuikerde dranken door water, dan zal er een positief effect ontstaan op de langere termijn zichtbaar worden. Doordat je een ‘slechter’ product laat staan en het vervangt door water werk je indirect aan een gezonde huid. 

Wees wel alert, want te weinig water drinken heeft absoluut een negatief effect op de huid. Je huid wordt letterlijk uitgedroogd wanneer je te weinig vocht binnen krijgt. 

 

 

Wist je dat er bij Creative Cosmetics ook schoonheidsspecialisten werken?

 

Onze schoonheidsspecialisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de natuurlijke huidverzorging van Creative Cosmetics. Advies nodig? Geen probleem! Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

Ze kunnen je ook nog eens helpen voor online make-up advies ;)