Waarschijnlijk ken je Creative Cosmetics van onze minerale make-up. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat wij ook een 100% natuurlijke en vegan verzorgingslijn hebben. Onze verzorgingsproducten bevatten alleen ingrediënten die zacht zijn voor de huid zoals extracten van biologische kruiden planten en verzorgende plantaardige oliën.

 

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het is de spiegel van onze ziel en de bescherming tegen externe invloeden. Denk aan gure winterdagen, extreme hitte, emoties en hormonen, etc. Daarom heeft de huid de liefde en de aandacht nodig die het verdiend. Hoe jij jouw huid optimaal kunt verzorgen op een natuurlijke basis, gaan wij jou leren. 

 

In vier weken leiden wij jou op tot Creative Skin Care Expert. Hierbij geven wij je kennis en tips om jouw huid optimaal te verzorgen. Zo leren we je onder andere: 

  • welke voeding goed is voor je huid;
  • welke producten goed passen bij jouw gevoelige huid;
  • wat een goede en gezonde verzorgingsroutine is. 

 

Elke huid is anders, en dat is wat ons uniek maakt! 

 

Elke week starten we met een nieuw thema die wij gedurende de week zullen gaan bespreken. De volgende thema’s komen opvolgend aan bod: 

 

Wil jij dagelijks op de hoogte blijven over huidverzorging en de producten? Volg ons dan op Instagram @creativeskincare.nl

 

REINIGEN & VERZORGEN

Gedurende de dag pik jij een hoop viezigheid op die je poriën doen verstoppen. Make-up, talg, vuil- en stofdeeltjes en dode huidcellen moeten tweemaal daags worden verwijdert, zodat jouw huid schoon en prettig aanvoelt. Daarnaast ondersteunt het verzorgingsproduct, zoals een dagcrème, je huid beter als je de huid gereinigd is. 

Door het Zuiveren en het Verfrissen van de huid zijn we de Creative Skin Care Challenge begonnen met een frisse start. Deze week gaan wij jou meer kennis geven over het dagelijks Reinigen en Verzorgen van je huid zodat je dit in je basis verzorgingsroutine kunt meenemen. We leren je welke producten je nodig hebt, en hoe jij deze producten kunt gebruiken. 

Onze eerste tip: Voorafgaand aan het reinigen, was je handen! Je wilt niet dat de bacteriën van je handen op je gezicht terecht komen. 

 

 

STAP 1 DE REINIGINGSMELK

Na het grondig wassen van je handen, gaan we starten met de eerste stap van het reinigen en verzorgen van de huid. 

Alleen het reinigen van de huid met water is niet voldoende. Hiermee haal je niet alle vuildeeltjes op het huidoppervlakte weg. Daarom gebruik je een reinigingsproduct dat je met water kan afspoelen. 

Start de Reiniging en Verzorging van de huid met de Reinigingsmelk van Creative Cosmetics. De Reinigingsmelk is een romige make-up remover die de huid herstelt en beschermt tegen externe invloeden. De zachte, milde reiniging neemt al het oppervlaktevuil en overbodige talgresten weg.

Neem een kleine hoeveelheid, ter grootte van een euromuntstuk, van de Reinigingsmelk op de vingertoppen. Was je gezicht een minuut lang met de melk. 

Was vervolgens met lauw water de Reinigingsmelk eraf en dep voorzichtig met een zachte handdoek het gezicht droog. Zo voorkom je dat je de elasticiteit van de huid schaad. 

 STAP 2 DE REINIGINGSLOTION

Om de resterende vuildeeltjes verwijderen en de poriën te reinigen gebruik je de Reinigingslotion van Creative Cosmetics. De Reinigingslotion is een verfrissende gezichtsreiniger die de huid tot diep in de poriën zuivert. 

Voor het reinigen en verzorgen van het gezicht met de reinigingslotion gebruik je een wattenschijfje. Let op, breng genoeg product aan op het wattenschijfje zodat je niet te hard hoeft te wrijven. Dit kan je huid schaden. 

Wrijf zacht met het wattenschijfje van binnen naar buiten over het gezicht. Je hoeft het gezicht hierna niet af te spoelen.

Tip! Heb jij een gevoelige huid? Maak het watje vochtig. Hierdoor is het nog zachter voor de huid.

Herhaal deze twee stappen dagelijks in de ochtend en in de avond. 

 


CREATIVE TIPS: LEEFSTIJL EN VOEDING

Heb jij last van huidproblemen, zoals een doffe huid of onzuiverheden? Dan is het belangrijk om te achterhalen waar deze problemen vandaan komen. Een goede verzorging is van belang, maar ook een gezonde leefstijl. 

Dat dagelijks (intensief) beweging goed is voor je lichaam, hoeven wij je niet te vertellen. Maar wist je dat het ook goed is voor je huid? Door het uitoefenen van een sport werk je ook aan het verbeteren van je huid. Dit gebeurt er met je huid als je sport:

Door intensief bewegen verhoog je de zuurstof circulatie. Dit zorgt ervoor dat er op een efficiënte manier voedingsstoffen naar de huidcellen worden vervoerd en schadelijke stoffen sneller worden afgevoerd. 

Ook produceert je lichaam tijdens de workout het eiwit collageen wat je huid versoepelt, verstevigd en flexibeler maakt. Daarnaast verwijden je bloedvaten zodat je een een gezonde gloed krijgt op je wangen.  

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen, maar dit zijn zeker onze favorieten.

Sporten gaat niet je huid volledig herstellen, maar draagt zeker wel een steentje bij. Wat we je nog wel willen meegeven is dat je moet douchen na het sporten. Door te douchen spoel je het zweet, oftewel afvalstoffen, van je lichaam af. Indien je niet doucht en je huid niet reinigt na het sporten haal je de voordelen er niet van uit. 

En blijf gehydrateerd tijdens het sporten door genoeg water te drinken! Dit draagt indirect ook een steentje bij aan een gehydrateerde huid ná het sporten. 

 

 

Wist je dat er bij Creative Cosmetics ook schoonheidsspecialisten werken?

 

Onze schoonheidsspecialisten zitten klaar voor jou om online advies te geven over de natuurlijke huidverzorging van Creative Cosmetics. Advies nodig? Geen probleem! Stuur een WhatsApp bericht naar 0252 745 170 of mail naar [email protected].

 

Ze kunnen je ook nog eens helpen voor online make-up advies ;)