Je hoeft echt niet altijd all the way te gaan met je make-up om er stralend uit te zien. Met een paar simpele stappen zie jij er binnen nog geen kwartier lekker verzorgd uit!  


Stap 1: Concealer 
Ik start altijd met de roze concealer. Deze breng ik met de smalle concealerkwast aan waar ik schaduw in mijn gezicht heb. Ik breng de concealer onder andere aan onder mijn ogen, naast m’n neusvleugels en in de lijntjes rond mijn mond, maar je kunt ook pigmentvlekjes, pukkeltjes of andere oneffenheden aanstippen. Je hebt echt maar een heel klein beetje van deze concealer nodig om het gewenste effect te krijgen!  

Vervolgens gebruik ik de groene concealer om de roodheid in mijn gezicht – en die is nogal promiment aanwezig, hallo rosacea! – weg te werken. Met de groene concealerkwast werk ik alle rode plekken in mijn gezicht weg. Ziet er in de spiegel misschien niet zo charmant uit, maar no worries, het komt goed! ;-)  

 

Stap 2: Foundation 
I loooove foundation. Hiermee creëer je namelijk binnen no time een mooie egale look. Omdat de foundation niet vloeibaar is maar in poedervorm, zal je nooit die welbekende plamuurlaag krijgen. Hoeveel je er ook van aanbrengt. Hoe fijn!  

 

De foundation breng ik met de kabukikwast in roterende bewegingen op mijn gezicht aan. Na het eerste laagje kijk ik of ik zo tevreden ben, of dat er nog een laagje op mag voor extra dekking. Je hoeft niet bang te zijn dat je de concealer die je net hebt aangebracht wegveegt, dit blendt juist mooi samen met de foundation, zodat het één geheel wordt. Met de smalle concealerkwast kan je de foundation aanbrengen op de plekjes waar je met de kabukikwast niet zo goed bij kan, zoals rond je ogen.  
 
Nadat je de foundation hebt aangebracht zal je zien dat je gezicht al veel rustiger en egaler is. Als je snel last hebt van een vermoeide uitstraling, door bijvoorbeeld donkere kringen onder je ogen, heb je ook dat nu al lekker weggewerkt met de concealer en zie je er een uitgerust uit. Wat zouden we toch moeten zonder make-up?!  

 
Stap 3: Bronzer & Blush 
Om wat meer vorm en kleur in m’n gezicht aan te brengen gebruik ik bronzer en blush. De bronzer is altijd wat donkerder dan je eigen huidskleur en daardoor perfect om mee te shapen. Hiermee kan je je gezicht smaller of breder laten lijken. Ik ga voor smaller (duh! haha) en breng daarom de bronzer vanaf de bovenkant van mijn oor tot het kuiltje in mijn wang schuin naar beneden aan, net onder mijn jukbeen. Ik gebruik hiervoor de bronzerkwast. Wil je je gezicht juist wat breder laten lijken, dan breng je hem wat meer horizontaal aan. Ook op mijn voorhoofd – net onder m’n haargrens – en onder m’n kaaklijn breng ik wat bronzer aan voor wat meer diepte in mijn gezicht.  

De blush breng ik met de schuine blushkwast aan op mijn jukbeen, dus net boven de bronzer. Wanneer je moe bent kan je altijd een beetje extra blush aanbrengen, dan zie je er weer lekker fris & fruitig uit! 

 

Stap 4: Highlight 
De highlight hoort nog bij het shaping proces, ik ga hiermee mijn ogen optisch liften. Ik breng de highlight aan onder mijn wenkbrauw en en onder mijn oog - net boven de blush, zodat die mooi met elkaar blenden. Dit doe ik met een plat kwastje. 

 

Stap 5: Finishing touch   
Alhoewel het klinkt alsof je nu klaar bent is dat nog niet het geval haha, maar we zijn er bijna! Met de lekker zachte en grote poederkwast breng ik de finishing touch over heel mijn gezicht aan. De finishing touch zorgt ervoor dat alles wat je hiervoor hebt aangebracht mooi met elkaar samensmelt én dat het waterproof wordt. Door de regen lopen, sporten en zelfs zwemmen; jouw make-up blijft lekker zitten. Ook zorg je er met de finishing touch voor dat je huid niet gaat glimmen en echt mega zacht wordt, voel maar eens! 

 

Stap 6: Hair & Browpowder 

Mijn wenkbrauwen mogen altijd wel wat strakker en voller vind ik zelf, dat doe ik met de hair & browpowder en een klein wenkbrauwkwastje. Ik breng de poeder aan de bovenkant van mijn wenkbrauw aan voor een liftend effect, en zorg ervoor dat eventuele ‘gaatjes’ in mijn wenkbrauwen worden opgevuld. Beetje uitgeschoten en is je wenkbrauw nu iets too much? Met de kabukikwast kan je hem weer een beetje afzwakken. Onderschat het effect van mooie wenkbrauwen niet, ze zijn een belangrijk onderdeel van je gezichtsuitdrukking & uitstraling!

 
Stap 7: Oog make-up 
Voordat ik oog make-up aanbreng gebruik ik eerst een primer. De huid boven de ogen is vaak wat vetter en de primer zorgt ervoor dat de make-up daar goed blijft zitten! Je ziet er dus verder niets van, maar het heeft wel een fijne werking. Nadat ik dit heb gedaan pak ik de (super veelzijdige) hair & browpoder er weer bij. Ik gebruik voor deze ooglook namelijk geen oogschaduw, maar alleen producten die ik hiervoor ook al heb gebruikt.  

Met de hair & browpowder ga ik vanaf de buitenkant van mijn oog naar binnen werken via de arcadeboog. Dit doe ik met een oogschaduwkwastje. Ik maak de arcadeboog, en een klein stukje erboven, wat donkerder. Vanaf de buitenkant naar mijn oog ga ik ook een stukje schuin naar beneden, over mijn ooglid. Dit doe ik tot ongeveer de helft van m’n oog.  

De highlight die ik bij stap 4 heb gebruikt breng ik nu aan boven het gedeelte waar ik het donkerder heb gemaakt, dus nog boven mijn arcadeboog en net onder mijn wenkbrauw. Hetzelfde doe ik vanaf mijn ooghoek naar binnen, op de plekken waar ik de hair & browpowder niet heb aangebracht, zodat ze met elkaar gaan blenden.  

Met de hair & browpowder kan je ook nog een eye-liner aanbrengen. Dit doe je met het kleine schuine kwastje die je ook voor de wenkbrauwen hebt gebruikt. Met een nat kwastje zet je een wat strakkere lijn, met een droog kwastje houd je het wat zachter. Net wat je zelf mooier vindt! Ik breng zelf de eye-liner altijd aan de boven- en onderkant aan tot ongeveer driekwart van mijn oog. Door het niet helemaal rondom aan te brengen lijken je ogen wat groter.  

 

Stap 8: Mascara 
Yay, nog één stap verwijderd van een prachtige basis make-up! Met mascara maak ik mijn look helemaal af. Je kunt de mascara alleen aan de bovenkant aanbrengen, maar je kunt ook de onderkant van je wimpers meepakken als je dat mooi vindt. Ik kijk altijd waar ik op dat moment zin in heb :-)  

 Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf aan de slag? In onze showroom in Noordwijkerhout helpen we je graag om de juiste producten en kleuren te vinden! Woon je niet in de buurt? Dan kan je alles natuurlijk ook gewoon online bestellen via de webshop. Voor kleuradvies kan je bij één van onze medewerkers terecht via de websitechat, Facebook Messenger of Whatsapp!