Steeds meer vrouwen worden zich bewust van wat ze op hun huid aanbrengen. Veel vrouwen stappen daarom over op natuurlijke verzorgingsproducten. Dit vinden wij, als natuurlijk cosmeticabedrijf, super fijn om te horen. Maar wat gebeurt er met je huid wanneer je deze overstap van onnatuurlijke verzorging naar natuurlijke verzorging maakt?

 

De overstap naar natuurlijke verzorging

Wanneer je huidverzorging gebruikt op basis van paraffine raakt je huid hier verslaafd aan. Je merkt dat het product vettig aanvoelt en het je huid soepel en zacht maakt aan de oppervlakte. Maar binnen in de huid probeert zij zich te beschermen tegen het onnatuurlijke materiaal. Wil je meer informatie over het gebruik van paraffine op je huid? Lees verder!

Bij gebruik van natuurlijke verzorging is de huid direct bereid om het product op te nemen, oftewel, te integreren in haar eigen productiesysteem van huidvetten. De plantaardige stoffen tonen namelijk natuurlijke gelijkenissen met de huid. 

Deze natuurlijke werkstoffen zijn net superfoods voor de huid. Geef je een hoge concentratie van superfoods aan je huid, dan slaat de huid volledig op hol. Dit kan bijvoorbeeld een rode huid veroorzaken. Dit is niet vanwege irritatie op de natuurlijke werkstoffen, maar vanwege de explosie aan werkstoffen. De huid schrikt hiervan!

Wanneer de huid gewend is aan het gebruik van paraffine verzorgingsproducten, en je wilt de overstap maken naar natuurlijke verzorging, is het van groot belang om de huid langzaam te laten wennen. De huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe, natuurlijke werkstoffen. Reken hier twee tot acht weken voor om dit stapsgewijs te integreren in je verzorgingsroutine. 

 

De overstap naar Creative Cosmetics

Paraffine verzorging en de natuurlijke verzorging van Creative Cosmetics kun je vergelijken met bolletjes brood. Een paraffine verzorgingsproduct is vergelijkbaar met een wit bolletje brood. Het smaakt lekker, maar het is inhoudsloos. 

Een verzorgingsproduct van Creative Cosmetics is vergelijkbaar met een volkoren bolletje brood. Het smaakt heel anders dan een wit bolletje brood en het bevat werkstoffen die goed zijn voor het lichaam. Wanneer je gewend bent aan het eten van witbrood en je maakt een overstap naar volkorenbrood reageren je darmen hier in eerste instantie ook anders op. Maar op de lange termijn is het beter voor je darmen en voor je lichaam. 

Wil jij de overstap maken van paraffine verzorging naar de natuurlijke verzorging van Creative Cosmetics? Dan bevelen wij het volgende aan: 

Start met een milde en hypoallergene crème waar de huid langzaam aan kan wennen: de Sensitive Repair Fluid. Wanneer je de Sensitive Repair Fluid gebruikt is er een verminderde kans op overgevoeligheids dan wel een allergische reactie.

De Sensitive Repair Fluid is een mooie, luchtige crème om mee te starten. De zachte crème heeft milde ingrediënten waar zelfs de meest gevoelige huid goed tegen kunnen.

 

Paraffine op de huid

Onnatuurlijke verzorgingsproducten worden vaak geproduceerd op basis van paraffine. Paraffine is een vet die wordt gewonnen uit aardolie of minerale olie. Het heeft veel bewerking nodig en kan daarom niet geclassificeerd worden als ‘natuurlijk’. Na bewerking is het een goedkope kleur- en geurloze stof die veel wordt gebruikt in cosmetische producten. 

Paraffine werkt ‘voordelig’ op de huid, anders zou het niet worden gebruikt in veel cosmetische producten. Paraffine maakt de huid zacht en soepel. Daarnaast ‘hydrateert’ het de huid door het af te sluiten. Op deze manier verliest de huid geen vocht. De huid wordt afgesloten doordat de moleculen van paraffine te groot zijn om de huid binnen te dringen. 

Maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Doordat paraffine de huid afsluit, kan de huid minder goed transpireren. Transpireren is een hele belangrijke functie van het lichaam, dus dat is erg nadelig. Daarnaast sluit het de talgklieren af waardoor de talg niet meer goed kan afvloeien en de poriën verstoppen. Ook veroorzaakt het irritaties in de haarzakjes die zich in dezelfde verstopte poriën als de talgklieren bevindt. Hier kan een ontsteking ontstaan waarbij rode bultjes en puistjes ontstaan. 

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons