Ik ben dol op proeverijtjes. Binnen mijn comfortzone, wel te verstaan. Rauw vlees, blauwe kaas en rauwe weekdieren mogen standaard aan mijn neus voorbij gaan. Daar is niets hautains aan, als je bedenkt dat mijn ouders zijn opgegroeid in een klimaat met een hoge bederffactor. Vers ontkurkte drankjes daarentegen, gemaakt van druiven ontsproten aan hun stokken in klei, lei of graniet, proef ik graag.  En hier ligt de gelijkenis met mijn meest recente onderzoek: Een proeverijtje van verpulverde minerale stenen. Vandaag dus een unieke Minerale Cosmetica Proeverij! 

Mijn proeverij is niet alleen uitgebalanceerd, maar ook gevarieerd samengesteld met de hapjes: Pink Concealer, Jojoba minerale foundation,Coral Kissed, Chestnut Brow & Hairpowder, en oogschaduwtjes in de exotische smaken Charming Sun, Cold Sun, Sparkling Rose en Coral Kissed 

Ik schud, ik ruik, ik proef en smeer als een ervaren sommelier. Zoals wijn hoort te walsen in het glas, zo schud ik de aroma’s van de natuurlijke producten in mijn doorzichtige plastic potjes voorzichtig los.  

Mijn proeverij gaat van start met de Pink Concealer. Ik steek mijn neus in het potje met roze poeder. Geurloos. Deze concealer is zo fijn en bijna vettig van structuur dat het lijkt te smelten op mijn tong. Geen droge hap. Wel smaakloos. Deze verpulverde mineralen voelen fluweelzacht tussen mijn vingertoppen en de concealer wordt snel door mijn huid opgenomen. 

Ik gorgel met een flinke slok rooibosthee voordat ik mij waag aan de Jojoba minerale foundation. De naam doet een heftige geur- en smaaksensatie vermoeden, maar de verwachte explosie blijft uit: ik ruik niets, ik proef niets, ik verslik mij niet eens in een droge hap vermalen steen.  

De Coral Kissed Blush lijkt met haar rood rossige roest kleur een beetje te ruiken naar vermalen steen, maar na twee keer snuiven ruik ik alleen het plastic van het potje. De smaak van deze kleurige rouge is poederachtig. Voor wat kleur op de juks heb je echt maar een klein beetje nodig. 

Voordat ik aan de Chestnut Brow & Hairpowder begin, verzamel ik moed met een flinke slok thee: Dit potje ziet er heftig uit! 

Toch riekt ook deze minerale make up minder heftig dan de kleur doet vermoeden. Ik laat het poeder twee maal op mijn tong smelten om me ervan te vergewissen dat ik echt niets proef. Dit wenkbrauwpoeder is heftig en donker van kleur, toch kun je het verrassend zacht uitsmeren op de huid. Hiervan heb je echt aan een klein beetje genoeg voor een maximaal effect, want ik heb een paar extra slokken thee nodig om mijn zwarte tong te neutraliseren! 

Na mijn theebreak blijken ook de oogschaduwtjes Charming Sun, Cold Sun, Sparkling Rose en Coral Kissed met hun liefelijke kleurtjes in roze en brons mijn reuk- en smaakpapillen niet te kunnen prikkelen. 

Tot nu toe is mijn proeverij van natuurlijke make up onverwacht reukloos, smaakloos maar zeker niet kleurloos verlopen. 

Ik sluit mijn miniproeverij af met een geheel vrijwillig hapje van mijn eigen vloeibare Complexion Corrector Foundation. Ook dit product is verrassend reukloos. Ik neem een lik.  

De rest van de dag drink ik thee.

Een aantal van de bovengenoemde kleuren zijn niet meer beschikbaar in ons assortiment. Daar zijn nieuwe, prachtige kleuren voor in de plaats gekomen! Wil jij meer weten over ons huidige assortiment? Bekijk het hier of neem contact op met onze klantenservice.