Wanneer de tijd verstrijkt, zullen de eerste tekenen van ouder worden zichtbaar zijn op de huid. Rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken ontstaan door vertraagde celvernieuwing en verminderde collegeenproductie. De veroudering van de huid is een natuurlijk proces, wat in ons oog, de huid juist karakter geeft.

De rijpere huid vergt echter een andere verzorging dan een jonge huid. Met de juiste (en natuurlijke) verzorging breng jij de huid in de mooiste staat die hij van nature is. Hoe je dat doet en met welke producten, dat lees je hier. 

 

De eerste tekenen van een rijpere huid

Biologisch gezien, start de veroudering van de huid rond onze 25ste levensjaar. Vanaf onze 25ste levensjaar neemt de collageenproductie af en vertraagt de celvernieuwing van de huid. 

Wanneer dit natuurlijke proces van start gaat neemt de elasticiteit en de volume van de huid af, waardoor fijne lijnen zichtbaar worden. Daarbij houdt de huid minder vocht vast en voelt het droog en minder strak aan. Ook verhoogt het de kans op het ontstaan van pigmentvlekken daar waar de zon het meest schijnt, zoals op de bovenarmen en de decolleté.

 

Hoe jij jouw rijpere huid verzorgd

Door passende, natuurlijke producten en de juiste verzorgingsroutine aan te houden, zorg jij ervoor dat jouw huid niks tekort komt. De rijpere huid heeft behoefte aan een goede reiniging, meer hydratatie en krachtige bescherming tegen de grootste factor van huidveroudering: de zon.

Ga huidveroudering tegen met gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging is de eerste stap tot een frisse en verzorgde huid. De natuurlijke gezichtsreiniging van Creative Cosmetics bestaat uit de kalmerende Reinigingsmelk en de milde Reinigingslotion. Dit magische duo zit bomvol antioxidanten, zoals vitamine A en E en essentiële vetzuren, die het herstellend vermogen van de huid ondersteunt en het huidverouderingsproces vertraagt. 

Reinig je gezicht elke ochtend en avond voor een optimaal resultaat. Meer weten over het reinigen van het gezicht? Lees het hier

Ga huidveroudering tegen met een natuurlijke crème

De eerste tekenen van een rijpere huid zijn zichtbaar rondom de ogen. Daar is de huid zeven keer dunner en meer gevoelig dan de rest van jouw gezichtshuid. Met de milde Oogcrème van Creative Cosmetics hydrateer, versoepel en bescherm je de huid. Dit komt onder andere door het ingrediënt avocado olie. Het bevordert de vernieuwing van cellen, het emulgeert perfect en beschermt het de huid. 

Breng de oogcrème elke ochtend en avond licht deppend aan op de huid rondom de ogen. Meer weten over de verzorging van de huid rondom de ogen? Lees het hier

Onze top tip voor de rijpere huid: Wanneer jij straalt van binnen, dan straal je ook van buiten. Dat is tijdloze schoonheid!  

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

  

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics 

Ben jij op naar een combinatie van skincare producten waarmee jij je huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De skincare experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.   

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid! 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons