Wanneer jij slaapt is jouw huid hard aan het werk zichzelf te herstellen. Een goede nachtrust is dan ook onlosmakelijk verbonden met de uitstraling van jouw huid. Terwijl jij diep in slaap bent, starten er een aantal natuurlijke processen die werken aan een gezonde, soepele en stralende huid: 

  • de hartslag vertraagt terwijl de bloedcirculatie toeneemt. Hierdoor krijgt de huid meer zuurstof om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen te vervoeren;
  • de collageenproductie van de huid verhoogt, waardoor de huid zijn stevigheid en gladheid terug krijgt;
  • de celvernieuwing wordt verachtvoudigd ten opzichte van overdag. Dit natuurlijke proces is belangrijk voor het herstel van de huid. Het herstelt schade aan de huid, zoals inwendige schade aangericht door Uv-straling. 

Door de vele natuurlijke processen die zich afspelen tijdens jouw slaap, verliest jouw lichaam veel vocht. Hierdoor voelt jouw huid in de ochtend droog aan. Daarom is het aan te raden om direct bij het opstaan minstens twee glazen water te drinken en gebruik te maken van een hydraterende en beschermende Dagcrème

 

De vegan Nachtcrème van Creative Cosmetics

De skincare experts van Creative Cosmetics raden jou aan om gebruik te maken van deze natuurlijke processen van de huid. Gebruik producten met actieve werkstoffen die jouw huid ondersteunen in dit nachtelijke herstelproces. 

Onze aanbeveling? De vegan Nachtcrème van Creative Cosmetics. Deze luchtige crème is rijk aan actieve werkstoffen die de huid intensief voedt en ondersteunt in het herstelproces. 

De crème bevat de versterkende antioxidant Vitamine E die de huid herstelt, beschermt en verstevigd. Daarbij bevat het hydraterende werkstoffen zoals Shea Butter en Arganolie, zodat het vochtverlies van de nacht wordt opgevangen. En de Nachtcrème heeft anti-aging eigenschappen wat beginnende huidveroudering tegengaat en de collageenproductie ondersteunt. 

En het heerlijke aan deze crème? Het bevat Macadamianoot en Kokosnoot olie. Deze verzachtende en voedende oliën trekken snel in waardoor het geen vettige laag achterlaat op de huid. Tip! Wanneer jij in de ochtend het gevoel hebt dat jij een vet gezicht hebt, dan is jouw nachtcrème te rijk voor jouw huid. Elke huid is anders dus test wat bij jou past. 

Wist jij dat jij de natuurlijke verzorging van Creative Cosmetics kunt testen? Ervaar zelf de werking en selecteer jouw verzorgingstester

 

Het verschil tussen een dagcrème of nachtcrème

De skincare experts van Creative Cosmetics raden aan om op verschillende momenten van de dag verschillende producten te gebruiken. De huid heeft namelijk overdag andere behoeften dan ‘s nachts. Echter hebben een dagcrème en een nachtcrème vaak een dezelfde actieve werkstoffen. 

Een groot verschil tussen deze twee crèmes is de textuur. Een nachtcrème heeft vaak een rijkere textuur dan een dagcrème. Ook wordt er aan en nachtcrème werkstoffen toegevoegd die specifiek werken voor het nachtelijk herstel en bij een dagcrème werkstoffen die bescherming bieden tegen schadelijke UV straling. 

Kun jij geen keuze maken? Of wil jij geen gedoe? Jij kunt ook kiezen voor de Dag- & Nachtcrème van Creative Cosmetics. Het beschermt de huid overdag, en ondersteunt het herstel van de huid in de nacht.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics

Ben jij op naar een combinatie van skincare producten waarmee jij jouw huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De skincare experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.  

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid!

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons