We hebben er allemaal wel eens last van na een slechte nachtrust of een drukke week op het werk: donkere kringen onder de ogen. Maar tijdens deze periode van het jaar – wanneer onze tan toch helaas vaak echt helemaal verdwenen is – kan je ook in andere delen van je gezicht last hebben van wat donkerdere plekjes. Hoe je die camoufleert en je ervoor zorgt dat je weer een frisse, uitgeruste look krijgt leggen we je uit!   

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is de roze concealer en foundation. De roze concealer breng je aan met de speciaal hiervoor bedoelde concealer kwast. Doordat deze kwast klein en smal van formaat is kan je elk puntje en hoekje dat je wilt camoufleren goed meepakken. Van deze concealer heb je echt maar een klein beetje nodig om al snel resultaat te zien. Tik dan ook zeker niet teveel poeder in het dekseltje, als het niet genoeg is kan je er altijd nog een beetje bij doen.  

Dip de kwast even in de roze concealer en zorg dat je de poeder een beetje verdeelt over de haartjes van de kwast. Breng de concealer vervolgens aan rondom je ogen waar bij jou de donkerste plekken te zien zijn. Dit kan zijn in je ooghoek, onder je ogen, maar bijvoorbeeld ook op je oogleden en in je arcadeboog. Tip: begin eerst aan één kant van het gezicht, zodat je het verschil tussen voor en na duidelijk kunt zien!  
 
Bepaal daarna welke donkere plekjes je nog meer weg wilt werken met deze concealer. Het kan bijvoorbeeld ook mooi zijn om een klein beetje in het randje naast je neusvleugels en in je mondhoeken aan te brengen.  

Heb je per ongeluk teveel concealer gebruikt? Haal dan niet meteen alles er weer af om het opnieuw te doen, nergens voor nodig! Door te blenden (het blijven uitvegen met de kwast) wordt het effect vanzelf minder en zal de concealer uiteindelijk mooi samensmelten met jouw huid. Lukt dit niet? Gebruik dan de foundationkwast om de teveel aangebrachte concealer een beetje weg te gummen.  
 
Let op: gebruik de roze concealer niet om rode plekjes in je gezicht te camoufleren. Hiervoor gebruik je de groene concealer; de groene kleur zorgt er namelijk voor dat de roodheid wordt afgevlakt. Na het aanbrengen hiervan – dit doe je met de groene concealerkwast -  kan je er soms een beetje grauw uit gaan zien, maar geen zorgen, de foundation brengt straks alles weer helemaal in balans!  
 
Als je alle donkere schaduwplekjes in je gezicht hebt weggewerkt kun je je huid mooi egaal maken met de foundation. Gebruik hiervoor de heerlijk zachte foundation kabuki kwast. Ook van de foundation heb je maar weer een klein beetje nodig voor een mooi effect. Doe een beetje poeder op de kwast door hem even in de deksel te dippen en breng het met een roterende beweging aan op je gezicht. Je hoeft niet bang te zijn dat je de concealer hiermee wegveegt, deze zal juist mooi samensmelten met je foundation.  
 
Wanneer je klaar bent met de foundation kan je eventueel met de roze concealerkwast nog wat foundation aanbrengen in de kleinste hoekjes waar je met de kabuki kwast misschien net niet bij kon. En ben je nog niet tevreden over de dekking? Dan breng je gewoon nog een laagje aan!  
 
Met deze twee simpele stappen heb je al een hele mooie basis aan weten te brengen. Heb je geen tijd of zin om er meer aandacht aan te besteden? Dan kan je met een gerust hart de deur uit op deze manier, zeker wanneer je ook nog een beetje mascara op doet.  

Lijkt het je leuk om te leren hoe je een mooie make-up look kan maken met onze producten? Boek dan eens een workshop! Niet alleen super leuk en leerzaam, maar ook nog eens heel gezellig om samen met vriendinnen, collega’s of je (schoon)moeder te doen! In 2,5 uur leer je hoe je de verschillende producten bij jezelf aanbrengt en krijg je persoonlijk kleuradvies van één van onze visagisten. Klik hier voor meer informatie over onze workshops. 
 
PS: De workshop is ook ontzettend leuk en origineel om cadeau te doen tijdens de feestdagen!

Klik hier om je op ons YouTube kanaal te abonneren. Mis nooit meer make-up tips, looks en uitleg over (nieuwe) producten.