Wil je jouw natuurlijke gezichtscontouren versterken en jouw mooie kaaklijn accentueren? Daar zijn geen cosmetische ingrepen voor nodig! Met behulp van een beetje make-up kan je jouw gezicht shapen in de vorm waarin jij wilt.

Voordat je hiermee begint kan je eerst je huid egaal maken met concealer en foundation. Ben je niet bekend met deze producten? Volg dan de eerste 3 stappen uit dit blog voordat je start met het shapen van je gezicht.

 

Met welke producten kan ik m’n gezicht shapen?
Om je gezicht te shapen kan je onze bronzers gebruiken. Deze breng je aan met de bronzerkwast. Door bronzer aan te brengen creëer je schaduw in je gezicht en kan je de vorm van je gezicht accentueren of veranderen, oftewel: shapen.

Breng de bronzer vanaf de bovenkant van je oor tot aan het kuiltje van je wang. Net onder je jukbeen dus. De intensiteit ervan kan je natuurlijk zelf bepalen. Overdag kan je bijvoorbeeld wat minder aanbrengen en ’s avonds wat meer voor extra effect. Daarnaast kan je de bronzer ook lichtjes op je voorhoofd aanbrengen, net onder je haarlijn. Breng de bronzer ook aan vlak onder je kaaklijn, zodat die extra benadrukt wordt.

Met je foundationkwast kan je de bronzer die je op je voorhoofd en onder je kaaklijn hebt aangebracht een beetje vervagen, zodat het een mooi natuurlijk effect krijgt. En vind je de rest van de bronzer toch iets too much? Dan gum je daar ook gewoon nog een beetje van weg met deze kwast.

 

Klaar met de bronzer? Tijd voor blush!
Met blush creëer je een frisse, gezonde blos op je wangen. De blush breng je aan boven de bronzer, op de appeltjes van je wangen. Dit doe je met de blush kwast. Door een beetje te glimlachen komen die ‘appeltjes’ mooi naar voren en weet je precies waar je de blush aan moet brengen. Blend de blush uit naar de zijkant van het gezicht, zodat het er natuurlijk uit komt te zien. Ook hierbij geldt weer dat je met de foundationkwast kan gummen wanneer je bent uitgeschoten.

 

Light it up!
Met de bronzer en blush heb je de contouren van je gezicht versterkt Maar het shapen van je gezicht is natuurlijk ook het onder de aandacht brengen - oftewel: highlighten -  van je sterke punten. Gebruik hiervoor de highlight kwast of de waaierkwast.

Je kunt de highlight aanbrengen op de bovenkant van je jukbeen voor een mooie sprankeling. Daarnaast kan je een heel subtiel streepje van boven naar beneden op je neus zetten en het puntje van je neus ook even aanstippen voor een mooie glow.

Door de highlight ook in je binnenste ooghoeken en net onder het hoogste punt van je wenkbrauw aan te stippen, lijken je ogen groter en het zorgt voor een uitgeslapen uitstraling. Tot slot kan je een heel klein beetje net boven je bovenlip en vlak onder je onderlip aanbrengen, zodat je lippen optisch voller lijken.

Eerst zien hoe je je gezicht kunt shapen?
Op ons Youtube kanaal vind je diverse video’s over het shapen van je gezicht. Klik hier voor de video waarin Nadista laat zien hoe zij haar gezicht meer vorm geeft. En wil je graag weten wat je moet doen om je gezicht juist smaller of ronder te laten lijken? Bekijk dan deze video waarin Sharon dat uitlegt.

Heb je vragen over het shapen van je gezicht? Of wil je weten welke kleuren het best bij jouw huidtint passen? Neem dan heel eenvoudig contact met ons op, bijvoorbeeld via Facebook Messenger. Onze visagisten staan 6 dagen per week voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden!