Binnenkort mag ik mezelf vijftiger noemen. 

De magische leeftijd waarop we voorgoed verlost worden van onze uiterlijke onzekerheden. Het magische moment waarop we het verlies van onze jeugdigheid waardig leren dragen. 

Mijn Indische haar begint flink te grijzen langs de slapen. Mijn puberzoon zeurt al tijden  dat ik een kleurspoeling moet proberen. Zijn argument (dat ik op oudervergaderingen de oudste moeder lijk) stoort mij niet. 

Ik vind daarbij steun van mijn motto: Wat je ziet, is wat je krijgt. Maar als ik in de spiegel kijk, begin ik niet alleen steeds meer te zien, maar ook steeds meer te krijgen! De sproetjes die in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot een landkaart op mijn wangen, krijgen gezelschap van donkere verkleuringen op mijn bovenlip en boven mijn wenkbrauwen.  

De zon, die ik zo graag op mijn gezicht voel, probeer ik nu te vermijden. Niet alleen om meer vlekken te voorkomen, maar ook omdat de foundation op mijn bovenlip flipt bij transpiratie. Mijn dagelijkse gezichtscrèmepje volstaat namelijk niet meer en krijgt versterking van een CC-er. Een dun en vooral soepel laagje complexion corrector, zodat ik niet barst van het lachen.  

Slechts gewapend met een lippenstift in mijn schoudertas trek ik dagelijks ten strijde. Schrik dus niet van de volgende onthulling: Ik heb geen make up tas! 

Dat ik voor de schoonheidsspecialiste stiekem een beetje bang ben, vermoedde je waarschijnlijk al. Ik krijg direct kriebels als ik denk aan al dat gefriemel en gefrutsel. Toch begin ik me steeds meer te ergeren aan die verkleuringen op mijn gezicht. 

Nu denk jij waarschijnlijk dat ik hopeloos verloren ben, maar ik heb hoop! Ik maakte onverwacht kennis met natuurlijke make up. Minerale foundation en minerale make up, rechtstreeks uit de aarde.  

Voor de duidelijkheid: Ik ben geen natuurfreak, maar dat de natuur wordt gebruikt als inspiratie voor natuurlijke verzorgingsproducten, die ik ongestoord op mijn toet kan smeren, spreekt mij wel aan.  

 Het mooie van deze minerale cosmetica is, dat het niet zomaar natuurlijke producten zijn. Ze zijn namelijk ook nog eens dierproefvrij! Dit inspireerde mij om mijn eigen ondermaatse voorraad oorlogskleuren te checken op hun diervriendelijkheid. De uitkomst viel mij tegen.  

Reden te meer om mij binnenkort eens letterlijk en figuurlijk te wagen aan een natuurlijke foundation. Het moment dat de miljoenen verpulverde mineralen je huid raken, schijnt magisch te zijn. Mijn aanstaande verjaardag zal er niet aan kunnen tippen.