Heb jij last van van glutensensitiviteit of de auto-immuunziekte coeliakie? Dan is het logisch dat jij bij alle producten die jij koopt checkt of er gluten in zitten. Je wil tenslotte niet dat jij het risico loopt om toch gluten binnen te krijgen. Jij weet maar al te goed dat je hier behoorlijk ziek van kunt worden.

 

Zitten er gluten in make-up?

Het kan gebeuren dat er bij de productie van make-up, lippenbalsem, gezichtscrèmes, shampoos en tandpasta wel eens minimale hoeveelheden glutenbevattende granen worden gebruikt. De kans om gluten via cosmetica binnen te krijgen is echter klein. 

De meeste cosmetica komen namelijk niet in aanraking met de mond en gluten worden niet opgenomen door de huid. 

Gelukkig kunnen wij met trots zeggen dat onze make-up glutenvrij is! Dit betekent dat onze producten vrij zijn van de eiwitten die voorkomen in tarwe, rogge, gerst (gort), spelt en khorasan tarwe. 

Ook onze lipproducten (waaronder de lippenbalsem en lipstick) zijn glutenvrij. Jij hoeft dus niet bang te zijn voor een reactie op onze lipproducten met betrekking tot gluten.

 

Advies voor het kopen van glutenvrije make-up

Wij begrijpen dat jij graag zeker wil weten dat er écht geen gluten in bepaalde producten zitten. Daarom hebben wij een lijst opgesteld die jij altijd kan raadplegen voorafgaand aan de aanschaf van cosmetica. INCI-namen die bij overgevoeligheid voor gluten van belang zijn:

Algemeen
Hydroxypropyltrimonium hydrolyzed vegetable protein
Steardimonium hydroxypropyl vegetable protein
Gliadin  

Tarwe
Stoffen met Triticum vulgare in de naam
Stoffen met Wheat in de naam   

Gerst
Hordeum vulgare
Hordeum distichon (extract)  

Rogge
Secale cereale   

Haver
Avena sativa Hydrolyzed oat protein
Potassium Cocoyl hydrolyzed oat protein
Potassium Palmitoyl hydrolyzed oat protein
Hydroxypropyltrimonium hydrolyzed vegetable protein
Steardimonium hydroxypropyl vegetable protein  

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service