Het is een hardnekkig en moeilijk te behandelen huidprobleem: grove poriën. Grove poriën zijn, naast dat ze uitermate zichtbaar zijn op de neus en in het gezicht, een oorzaak van het ontstaan van onzuiverheden zoals mee-eters. Lees hier de tips van de skincare experts van Creative Cosmetics over het zichtbaar verminderen en verkleinen van grove poriën

 

Wat is de oorzaak van grove poriën?

Voordat we je meer vertellen over de oorzaak van grove poriën, praten we je bij over poriën. Poriën zijn buisvormige openingen naar het huidoppervlak. Deze buizen zijn verbonden aan een talgklier, die talg produceren. Door het produceren van talg wordt de natuurlijke beschermlaag van de huid ondersteund en houdt het de huid soepel. 

Wanneer een talgklier teveel talg produceert, kunnen poriën verstopt raken waardoor oneffenheden zoals mee-eters ontstaan. In dit geval kunnen de wanden van de poriën oprekken en krijg je grove poriën. Daarnaast spelen jouw gezondheid, genen, leeftijd, huidtype en omgevingsfactoren ook een rol bij de zichtbaarheid van jouw poriën. Grove poriën zijn het meest zichtbaar rondom de neus, de kin en het voorhoofd. 

 

Hoe verklein je grove poriën? 

We zullen maar direct eerlijk tegen jou zijn: nee, het is niet mogelijk om grove poriën te verkleinen met verzorgingsproducten. Wanneer jij grove poriën wilt verkleinen zal jij in behandeling moeten gaan bij een dermatoloog of huidtherapeut. 

Wel kun jij met minerale make-up grote poriën camoufleren. Met minerale make-up creëer je een natuurlijke en egale dekking die de huid niet afsluit. De pure mineralen in de make-up van Creative Cosmetics hebben namelijk de eigenschap om samen te smelten met de natuurlijke huidoliën, waardoor de huid kan blijven ademen en het eventuele verstoppingen van de huid voorkomt. Lees hier meer over de geweldige eigenschappen van minerale make-up

Lees ook: Hoe jij met de Finishing Touch poriën, rimpels en fijne lijntjes verzacht

 

Hoe voorkom je grove poriën?

De basis voor een gezonde huid is reiniging. Gedurende de dag pik jij een hoop viezigheid op die jouw poriën doen verstoppen. Make-up, talg, vuil- en stofdeeltjes en dode huidcellen moeten tweemaal daags worden verwijderd met de milde en natuurlijke reinigingsproducten van Creative Cosmetics, zodat jouw huid schoon en prettig aanvoelt.

Daarbij is een kleimasker zeer geschikt om grove poriën te voorkomen. Creative Cosmetics’ Mud & Scrub Mask combineert de kracht van intensieve zuivering met exfoliërende ingrediënten. De scrub verwijdert dode huidcellen en vuil in het gezicht en de klei onttrekt gifstoffen uit de huid waardoor je voorkomt dat poriën zich verstoppen. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen! Stuur ons een bericht naar onzeOnline Service en onze topvisagisten en skincare experts staan 6 dagen per week voor je klaar om jou het beste te adviseren. Meer weten over Online Huidadvies van Creative Cosmetics,  klik dan hier

 

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics

Ben jij op naar een combinatie van skincare producten waarmee jij je huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De skincare experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.  

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid!

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons