Een herfsttype en wat maakt jou anders dan de andere kleurtypes? Is het je opgevallen wat voor mooie en warme kleuren er ontstaan als de blaadjes vallen? En passen die kleuren fantastisch bij jou? Dan ben jij waarschijnlijk een herfsttype? Dan heb ik leuke make-up kleuren en daarmee tips voor jou.

 

Ik leg het je aan de hand van voorbeelden uit. Als de zomer voorbij is en de zon haar best heeft gedaan om de kleuren van de natuur steeds intenser te maken, ontstaat tijdens de herfst een heel warm kleurenpalet.

 

Wat onderscheidt een herfsttype van de rest?
Als je een herfsttype bent heb je doorgaans een lichte tot beige huidskleur met een gelige ondertoon. Op je wangen kan een verdwaald sproetje te vinden zijn. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een lentetype bent. Daar heb ik ook een blog over geschreven.

Het haar van jou als herfsttype is donkerblond tot chocoladebruin. De gloed over je haar is koper of goud. Je ogen zijn meestal groen, hazelnoot bruin of (licht) bruin. Bekende herfsttypes zijn natuurlijk Julia Roberts en Penelope Cruz. Ilja en Marije bij mij op de klantenservice zijn echte herfsttypes, net zoals Esther van afdeling Marketing.

 

 

 

Ben je een herfsttype?
Ik had het eigenlijk al een beetje verklapt. Als je herfsttype bent dan staan herfstkleuren je echt fantastisch, maar ook alle aardetinten en bruintinten. Dus kleuren zoals middenbruin, camel en olijfgroen zullen je look echt ophalen. Probeer eens met verschillende groentinten te combineren. Maar ook kleuren zoals tomaatrood, steenrood, terra en koraalrood. Als er maar een gouden ondertoon in zit, net of je wandelt door een bos in de herfst. Dat is toch ook net goud? Pastelkleuren kun je het beste niet gebruiken. Deze kleuren zijn te fris en zullen je flets maken.

 

Ik vat het nog even kort voor je samen:
Huidskleur: Heb je een goudbruine of goud beige huidskleur met een gouden ondertoon?

Haarkleur: Heeft je haar donkerblonde of midden- tot donkerbruine haarkleur?

Kleur ogen: Zijn je ogen grijs, felblauw of donkerbruin?

Dan ben je een herfsttype!