Oogpotlood is voor veel vrouwen een onmisbaar make-up item in hun collectie. 

De oude Egyptenaren hebben oogpotlood zoals wij deze nu kennen waarschijnlijk in 10.000 voor Christus uitgevonden. Oogpotlood werd destijds gemaakt van kohl en olie en werd niet alleen gebruikt om de ogen te accentueren, maar ook te verzorgen en te beschermen tegen de zon. Zowel mannen als vrouwen gebruikten oogpotlood. 

Leuk hé, om te weten waar oogpotlood vandaan komt?

Maar, nog leuker: Creative Cosmetics heeft weer iets nieuws voor jou! 

Natural Organic Eyeliner Pencils in de kleuren ‘Navy Blue’ en ‘Brown’

Creëer in een handomdraai een volledige ooglook met onze Natural Organic Eyeliner Pencils in de kleuren ‘Navy Blue’ en ‘Brown’! De nieuwe, 100% natuurlijke oogpotloden van Creative Cosmetics hebben een zijdezachte textuur en een intense kleur die de hele dag lang mooi blijft zitten. 

Door de zachte, plantaardige ingrediënten en zuivere minerale pigmenten verzorgen de oogpotloden de gevoelige, dunne huid rondom de ogen. 

De universele Natural Organic Eyeliner Pencils zijn geschikt voor de meest gevoelige ogen. Bovendien zijn de oogpotloden 100% natuurlijk, 100% vegan en 100% halal. 

Oogpotlood aanbrengen… De een tekent met gemak een prachtige eyeliner, bij een ander gaat het altijd mis. In de praktijk is oogpotlood aanbrengen een stuk lastiger dan je denkt.

Niet alleen wil jij dat de lijntjes bij beide ogen even dik zijn: de lijntjes moeten ook symmetrisch zijn, strak getekend en vooral niét vlekken rondom de ogen. Dit maakt dat oogpotlood aanbrengen voor veel vrouwen knap lastig is!

Creative Cosmetics verklapt in deze blog haar geheimen voor het tekenen van een perfect lijntje met de Natural Organic Eyeliner Pencil.

Wil jij weten hoe jij iedere keer weer een perfect lijntje tekent? Lees dan snel door!

 

Stap 1: Reinig het gezicht

De oogleden zijn bij de meeste mensen het meest olie-achtige deel van het gezicht. Oogpotlood blijft dus een stuk beter zitten als jij eerst je ogen en gezicht goed reinigt.

Wanneer het gezicht schoon is, verklein je de kans op bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken in je ogen.

Voor het reinigen van de ogen gebruik je de kalmerende Reinigingsmelk en de milde Reinigingslotion van Creative Cosmetics.

Gebruik de Reinigingsmelk om eventuele make-up resten te verwijderen en verstopping van de poriën te voorkomen. Breng vervolgens de Reinigingslotion aan voor een diepgaande reiniging. Deze combinatie van producten reinigt niet alleen de huid grondig: de mix van pure en biologische ingrediënten werkt kalmerend op de huid en reguleert bovendien de vochtbalans.

 

Stap 2: Breng de vegan Eye Primer aan

Om ervan verzekerd te zijn dat jouw ooglook de hele dag lang mooi blijft zitten, is het aan te raden om eerst onze vegan Eye Primer aan te brengen.

Ingrediënten als Castorolie, Kaolin klei en Rozenbottel in de Eye Primer hebben een gunstig effect op geïrriteerde ogen, pigmentvlekjes, donkere plekjes en UV-beschadigingen. 

Daarnaast bevorderen deze natuurlijke ingrediënten de doorbloeding en zorgen ze voor een aangenaam gevoel op de huid, ook als deze gevoelig is.

Tip: Warm de Eye Primer op door deze zachtjes te wrijven tussen je vingers. Breng deze vervolgens deppend aan op de oogleden. Zo verspreid je de Eye Primer egaal over het ooglid, zonder te veel druk te zetten.

 

Stap 3: Goed (dag)licht is belangrijk 

Het aanbrengen van een oogpotlood wordt nóg moeilijker als je geen (goede) lichtbron in de buurt hebt. Zorg dus voor een lampje of een open gordijn als de Natural Organic Eyeliner Pencil aanbrengt, zodat jij precies ziet wat je doet. 

Tip: Zorg standaard voor een lichtbron op jouw make-up tafel. De beste lichtinval om je make-up aan te brengen is bij een gelijkmatig licht dat recht op jouw gezicht staat. Zo kunnen er geen schaduwen op de voorkant van jouw gezicht vallen en voorkom je dat je te veel of juist te weinig product aanbrengt.

 

Stap 4: Zoek een stabiele, comfortabele houding

Ga in een comfortabele en stabiele houding zitten of staan. Laat je elleboog op een vlak oppervlak rusten. Zo kun je je hand stabiel houden en wordt het netjes aanbrengen van een oogpotlood een stuk gemakkelijker.

Breng de Natural Organic Eyeliner Pencil niet in één lijn aan, maar deel jouw ooglid op in drie stukjes.

Begin eerst in het midden van het oog en bepaal gelijk hoe dik jij jouw lijntje wil hebben. Werk vervolgens het lijntje langzaam naar binnen toe. Tot slot breng je de eyeliner aan tot aan het uiteinde van de wimperrand aan de buitenkant van het oog.

Let erop dat je het lijntje niet te ver doortrekt naar beneden, zo lijkt het namelijk alsof je oog ‘hangt’.

Het is vaak het mooist om zo precies en dun mogelijk te werken aan de binnenkant van het oog, en juist wat dikker aan de buitenkant. Zo creëer je een optische lift en zie je er fris en wakker uit.

Je kunt de eyeliner met ons precieze fijne lijntjes kwastje blenden voor een zacht, smokey effect.

Wil je liever een natuurlijke look? Breng het natuurlijke oogpotlood dan tussen je wimpers aan in plaats van erboven.

De makkelijkste manier om dit te doen is om je wimpers vanaf de onderkant bij te tekenen. Het resultaat? Je wimpers lijken voller, maar het ziet er niet uit alsof je veel oogpotlood op hebt.

 

Stap 5: Gebruik een wattenstaafje

Je hebt alle stappen gevolgd, maar toch blijft het moeilijk om een nette, strakke lijn aan te brengen. Helemaal niet gek!

Het netjes aanbrengen van oogpotlood betekent oefenen. Heel veel oefenen. Bovendien heeft iedereen andere ogen en dat betekent dat er niet één perfecte manier is om de eyeliner aan te brengen.

Als meteen een perfect lijntje tekenen te uitdagend is, schets dan eerst een ruwe lijn en werk die zachtjes bij met een wattenstaafje en wat Reinigingsmelk.

Met deze stappen teken jij in no-time keer op keer een mooi lijntje!

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze make-up? Een team van visagisten zit klaar om jou te helpen. Stuur een bericht via Whatsapp naar 0252 745 170 of mail je vraag naar [email protected]. Wij helpen jou graag verder.

 

NIEUW: Natural Organic Eye Pencils

Creative Cosmetics heeft twee nieuwe natuurlijke oogpotloden. Wij breiden onze collectie Natural Organic Eye Pencils uit met twee kleuren:

  • Oogpotlood 'Navy Blue'
  • Oogpotlood 'Brown'

Met de nieuwe oogpotloden en onze bestseller Natural Eye Pencil Black (een echte musthave) is onze Natural Organic Eye Pencil collectie compleet.

De natuurlijke oogpotloden zijn echt voor iedereen! Onze kleuren oogpotlood zijn universeel en staan jou dan stuk voor stuk prachtig! Klik hier en bekijk alle oogpotloden.

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons