De oude Egyptenaren hebben oogpotlood zoals wij deze nu kennen waarschijnlijk in 10.000 voor Christus uitgevonden. Oogpotlood werd destijds gemaakt van kohl en olie en werd niet alleen gebruikt om de ogen te accentueren, maar ook te verzorgen en te beschermen tegen de zon. Zowel mannen als vrouwen gebruikten oogpotlood. Leuk hé, om te weten waar oogpotlood vandaan komt?

Maar hoe breng jij toch iedere keer weer het perfecte lijntje aan? De een tekent met gemak een prachtige eyeliner, bij een ander gaat het altijd mis. In de praktijk is oogpotlood aanbrengen een stuk lastiger dan jij denkt. Niet alleen wil jij dat de lijntjes bij beide ogen even dik zijn: de lijntjes moeten ook symmetrisch zijn, strak getekend en vooral niet vlekken rondom de ogen. Dit maakt dat oogpotlood aanbrengen voor veel vrouwen knap lastig is!

Wil jij weten hoe jij iedere keer weer een perfect lijntje tekent? Lees dan snel door!

 

Reinig de huid rondom de ogen

De oogleden zijn het meest olieachtige deel van het gezicht. Een oogpotlood blijft daarom beter zitten wanneer jij de huid rondom jouw ogen goed reinigt, daarnaast verklein jij de kans op infectie rondom de ogen. Voor het reinigen van de ogen gebruik jij de kalmerende Reinigingsmelk en de milde Reinigingslotion van Creative Cosmetics.

Gebruik de Reinigingsmelk om eventuele make-up resten te verwijderen en verstopping van de poriën te voorkomen. Breng vervolgens de Reinigingslotion aan voor een diepgaande reiniging. Deze combinatie van producten reinigt niet alleen de huid grondig: de mix van pure en biologische ingrediënten werkt kalmerend op de huid en reguleert bovendien de vochtbalans.

 

Breng de vegan Eye Primer aan

Om ervan verzekerd te zijn dat jouw ooglook de hele dag mooi blijft zitten, breng jij de vegan Eye Primer aan. Ingrediënten als Castorolie, Kaolin klei en Rozenbottel in de Eye Primer hebben een gunstig effect op geïrriteerde ogen, pigmentvlekjes, donkere plekjes en UV-beschadigingen.  Daarnaast bevorderen deze natuurlijke ingrediënten de doorbloeding en zorgen ze voor een aangenaam gevoel op de huid, ook als deze gevoelig is.

Tip: Warm de Eye Primer op door deze zachtjes tussen jouw vingers te wrijven. Breng deze vervolgens deppend aan op de oogleden. Zo verspreid jij de Eye Primer egaal over het ooglid, zonder te veel druk te zetten.

 

Daglicht is belangrijk 

Het aanbrengen van een oogpotlood wordt moeilijker wanneer jij geen (goede) lichtbron in de buurt hebt. Zorg voor een heldere lamp of ga bij het raam zitten wanneer jij de Natural Organic Eyeliner Pencil aanbrengt, zodat jij precies ziet wat jij doet. 

Tip: Zorg voor een heldere lichtbron op jouw make-up tafel. De beste lichtinval om jouw make-up aan te brengen is bij een gelijkmatig licht dat recht op jouw gezicht schijnt. Zo kunnen er geen schaduwen op de voorkant van jouw gezicht vallen en voorkom jij dat jij te veel of juist te weinig product aanbrengt.

 

Aanbrengen van het natuurlijk oogpotlood

Ga in een comfortabele en stabiele houding zitten of staan. Laat jouw ellenboog op een vlak oppervlak rusten. Zo kun jij jouw hand stabiel houden en wordt het netjes aanbrengen van een oogpotlood een stuk gemakkelijker.

Breng het Natural Organic Eyeliner Pencil niet in één lijn aan, maar deel jouw ooglid op in drie stukjes. Begin eerst in het midden van het oog en bepaal gelijk hoe dik jij jouw lijntje wil hebben. Werk vervolgens het lijntje langzaam naar binnen toe. Tot slot breng jij de eyeliner aan tot aan het uiteinde van de wimperrand aan de buitenkant van het oog. Pas op dat jij het lijntje niet te ver doortrekt naar beneden, zo lijkt het namelijk alsof jouw oog ‘hangt’.

Jij kunt de eyeliner met het fijne lijntjes kwastje blenden voor een zacht, smokey effect. Wil jij liever een natuurlijke look? Breng het natuurlijke oogpotlood dan tussen jouw wimpers aan in plaats van erboven. De makkelijkste manier om dit te doen is om jouwwimpers vanaf de onderkant bij te tekenen. Het resultaat? Jouw wimpers lijken voller!

Gebruik een wattenstaafje

Je hebt alle stappen gevolgd, maar toch blijft het moeilijk om een nette, strakke lijn aan te brengen. Helemaal niet gek! Het netjes aanbrengen van oogpotlood betekent oefenen.  Bovendien heeft iedereen andere ogen en dat betekent dat er niet één perfecte manier is om de eyeliner aan te brengen. Als een perfect lijntje tekenen te uitdagend is, schets dan eerst een ruwe lijn en werk die zachtjes bij met een wattenstaafje en wat Reinigingsmelk.

Met deze stappen teken jij in no-time keer op keer een mooi lijntje!

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

NATUURLIJKE OOGPOTLODEN

Creëer in een handomdraai een volledige ooglook met onze Natural Organic Eyeliner Pencils in de kleuren 'Navy Blue', 'Brown' & 'Black'.

De natuurlijke oogpotloden zijn speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige ogen. Met zachte ingrediënten en zuivere minerale pigmenten respecteren de Natural Organic Eyeliner Pencils de gevoelige huid rondom de ogen. Bovendien zijn de oogpotloden 100% natuurlijk, 100% vegan en 100% halal.

De natuurlijke oogpotloden zijn echt voor iedereen! Onze kleuren oogpotlood zijn universeel en staan jou dan stuk voor stuk prachtig! Klik hier en bekijk alle oogpotlood

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons