Er was eens een blond meisje met blauwe ogen en rode appelwangetjes… Jep, that’s me! Als kind was ik al niet zo blij met mijn rode wangen. En op de middelbare school werd dat eigenlijk alleen nog maar erger. Terwijl ik al die mooie meiden met hun egale huidjes om me heen zag, werden mijn rode appelwangen alleen maar vlekkeriger. Ik wilde niets liever dan ook zo’n mooie egale huid.  

Dus begon ik make-up te gebruiken. Er gingen liters vloeibare foundation doorheen. Ik wilde die rode wangen verbergen, dus ik plamuurde er lekker op los. Ten eerste zag dat er natuurlijk niet uit (geloof me, m’n moeder heeft me dat vaak genoeg gezegd haha), en ten tweede was dat ook superslecht voor mijn huid.  

Op mijn twintigste kreeg ik opeens allemaal rode bultjes in mijn gezicht. Dat bleek rosacea te zijn. De dermatologen raadden me aan om te stoppen met make-up, dus dat deed ik. Maar rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Je kunt je dus voorstellen hoe mijn gezicht er ongeveer uit ziet zonder make up. Superfijn… not!  

Ik wilde nog steeds die egale huid, dus startte ik mijn zoektocht naar make-up waar ik wel tegen kon. Daarbij kwam dat ik in die periode veel bezig was met studiofotografie, en voor een shoot verzorgde ik ook altijd de make-up van de modellen. Ik kwam erachter dat best wel veel mensen een allergische reactie op bepaalde make-up kregen. Ondertussen had ik nog steeds geen make-up gevonden waar mijn huid goed op reageerde, dus besloot ik mijn eigen make-up merk te starten. Zo ontstond Creative Cosmetics!  

De producten van Creative Cosmetics bestaan uit poeder dat is ontstaan uit vermalen en verpulverde stenen. Een 100% natuurlijk product dus! En het fijne is dat deze make-up ook nog eens supergoed voor je huid is. Het is verzorgend, verzachtend en het heeft een antibacteriële werking. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid - zoals ik -  maar ook voor iedereen die er verzorgd uit wil zien met een natuurlijke look. De plamuurlaag is verleden tijd, want deze make-up smelt samen met je huidoliën, wat zorgt voor een heel natuurlijk effect.  

Ben jij ook al tijden op zoek naar make-up die jouw huid wel kan verdragen? Kom dan eens gezellig naar een workshop! We geven je graag persoonlijk advies en laten met alle liefde zien hoe jouw huid weer kan gaan stralen door middel van deze make-up. En heb je vragen? Via onze chatservice op de website of via Whatsapp helpen we je graag verder!

Klik hier om je op ons YouTube kanaal te abonneren. Mis nooit meer make-up tips, looks en uitleg over (nieuwe) producten.