De zon is een verraderlijke vriend die je niet te veel moet opzoeken zonder bescherming. Door je huid te lang onbeschermd bloot te stellen aan de zon kun je ernstige schade aanbrengen aan je kwetsbare huid. 

Gebruik daarom een natuurlijke, minerale zonnebrand die jouw huid beschermt en verzorgt. Met de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics bescherm jij jouw huid tegen schadelijke UV-stralingen en kun jij op een veilige manier volop genieten van de zon. 

De Sensitive Sun Protection is een krachtige en hydraterende milk die jouw huid optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. De Sensitive Sun Protection bevat pure, natuurlijke ingrediënten en actieve werkstoffen die de huid verzorgt en voedt. De Sensitive Sun Protection verzacht en beschermt de huid, herstelt de vochtbalans en ondersteunt de huid in het natuurlijk herstelproces.

Het hele jaar door stellen we onze huid bloot aan de UV-straling van zon. Jij vraagt je misschien ook af in hoeverre deze straling schadelijk is voor je huid? En wat is het verschil tussen UVA en UVB straling?

 

Wat is UV-straling? 

Natuurlijk zonlicht bestaat uit drie verschillende UV-stralingen: UVA, UVB, en UVC. UVC-straling is de meest schadelijke variant van straling. Gelukkig wordt deze straling door de ozonlaag tegengehouden en en bereikt het de aarde dus niet.

Echter, de straling die ons wel bereikt bestaat voor 95% uit UVA straling en voor 5% uit UVB straling. Deze schadelijke stralingen zijn heel het jaar door aanwezig. 

Wanneer je jouw huid niet goed beschermt tegen schadelijke UV-stralingen: 

  • Vergroot je de kans op verbranding, met als gevolg de beschadiging van huidcellen, zichtbaar als een rood gezwollen huid die pijnlijk en branderig aanvoelt.
  • Wordt het huidverouderingsproces versneld, met het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken als gevolg.

 

Bescherming tegen UVB-straling

UVB-straling heeft sterke invloed op de opperlaag van de huid. Wanneer je de huid onbeschermd blootstelt aan UVB-straling, verhoog je de kans op verbranding. De ‘B’ in UVB-straling staat dan ook voor Burning.

Doordat de UVB-straling invloed heeft op de opperlaag van de huid, zijn de gevolgen van de straling direct te zien. Het bruin worden, verbranden of het verkleuren van de huid zijn gevolgen van de het blootstellen van de huid aan UVB-straling. 

UVB-straling is voornamelijk aanwezig in de lente en de zomer , en is het sterkst is op het midden van de dag tussen 12:00 en 15:00 uur en op hooggelegen gebieden. Een goede natuurlijke zonnebrand werkt daarom tegen UVA- en UVB-stralingen.

 

Bescherming tegen UVA-straling

UVA-straling dringt diep door tot de middelste huidlaag. Wanneer je de huid onbeschermd blootstelt aan de zeer schadelijke UVA-stralingen, verhoog je de kans op huidveroudering. De ‘A’ in UVA-straling staat dan ook voor Aging.

Doordat de UVA-straling doordringt tot de middelste huidlaag, is de schade die wordt aangericht in de huid niet zichtbaar zoals bij de verbranding van de bovenste huidlaag. Ongemerkt kan je dus veel schade oplopen zonder dat je het direct ziet. Schade die je kan oplopen aan de huid zijn: rimpels, huidvlekjes, bruine huid, precancereuze huidletsels en huidkanker

Daarbij is UVA-straling heel het jaar door aanwezig, ook in de herfst en in de winter. Een goede natuurlijke zonnebrand werkt daarom tegen UVA- en UVB-stralingen. De Sensitive Sun Protection bevat de minerale filter zinkoxide die de huid optimaal beschermt. 

Lees hier meer over de minerale filter.  

 

Natuurlijke zonnebrand tegen schadelijke straling 

De meeste zonnebrandcrèmes op de markt beschermen enkel tegen UVB-straling. Om huidveroudering en schade aan de huidcellen tegen te gaan gebruik je een zonnebrandcrème die de huid beschermt tegen UVA- en UVB-stralingen.

Creative Cosmetics helpt je veilig de zomer door! Geniet op een veilige manier van de zon door de natuurlijke zonbescherming van de unieke minerale filter tegen UVA en UVB straling. Een mineraal zonnefilter krijg je als je witte grondstoffen zoals zinkoxide of titaniumdioxide aan de zonbescherming toevoegt. Deze stoffen werken als natuurlijk filter,doordat ze de UVA en UVB stralen terugkaatsen naar de omgeving. 

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons