Je gebruikt je make-up kwasten hoogstwaarschijnlijk dagelijks. Het allerbeste zou dan ook zijn om na elke make-up sessie je kwasten schoon te maken, maar laten we even eerlijk zijn: dat doet natuurlijk niemand! We raden daarom aan om eens in de twee weken je make-up kwasten schoon te maken. Op die manier zorg je ervoor dat de kwasten de make-up zo goed mogelijk op blijven nemen, maar ook dat bacteriën geen kans krijgen.

Mocht je veel gebruik maken van verschillende kleuren oogschaduw is het verstandig om dit kwastje vaker schoon te maken. Het is natuurlijk zonde als er nog donkere oogschaduw in de haartjes zit wanneer jij een mooie lichte look wil maken.

 

Zo maak je je make-up kwasten schoon
Het schoonmaken van je make-up kwasten is heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is stromend water, babyshampoo en een handdoek.

Maak de kwast een beetje nat met lauwwarm water en doe hetzelfde met je handpalm. Let er bij het nat maken van de kwast op dat de steel niet nat wordt. Deze is namelijk van hout en kan gaan werken wanneer hij nat wordt, waardoor de kans bestaat dat hij los gaat laten.

Doe een beetje babyshampoo in je handpalm en draai de kwast vervolgens rond in je hand. Spoel de haartjes tussendoor af onder de kraan, en doe dit net zolang tot alle make-up van de kwast verwijderd is en hij weer mooi schoon is.

Spoel de kwast hierna goed uit, het is belangrijk dat er geen zeepresten in de haartjes blijven zitten! Dep/knijp hem daarna voorzichtig een beetje droog met een handdoek. Doe dit vooral niet te ruw, want dan kunnen de haartjes van de kwast loslaten.

 

Make-up kwasten drogen na het schoonmaken
Laat de kwasten aan de lucht drogen. Leg ze dus niet op de verwarming en ga ook niet met een föhn in de weer. Ook hierdoor bestaat namelijk de kans dat het hout van de steel uit gaat zetten.

Het kan best wel even duren voordat je kwasten helemaal droog zijn. Reken op minimaal één dag. Zorg er dus voor dat je je make-up kwasten niet gaat schoonmaken vlak voordat je je op wil maken, of zorg ervoor dat je een vervangende kwastenset hebt.

 

Voilà, jouw make-up kwasten zijn weer lekker schoon!
Zoals je ziet is het schoonmaken van je make-up kwasten een super simpel klusje, waar je binnen no time mee klaar bent. Alleen het drogen van de kwasten kost tijd, dus plan het in op een handig moment of schaf een extra kwastenset aan zodat je af kunt wisselen.

Heb je vragen over onze make-up kwasten of het schoonmaken ervan? Via Whatsapp zijn we 6 dagen per week bereikbaar! Stuur ons een berichtje met je vraag.