Wil jij meer weten over de gebalanceerde huid? Lees dan snel verder! De skincare experts van Creative Cosmetics vertellen jou in dit blogartikel over de kenmerken, de oorzaken en de tips die passen bij de gebalanceerde huid. 

Ontdek jouw huidtype en krijg persoonlijk huidadvies over natuurlijke verzorging. Klik hier en doe de huidtest!

Heb jij een gebalanceerde huid? Dan heb jij geluk! Jouw huid is in evenwicht en heeft geen problemen. Toch is het van belang dat jij jouw gebalanceerde huid in balans houdt, door de juiste huidverzorging. De skincare experts van Creative Cosmetics helpen met het verzorgen van jouw gebalanceerde huid. 

Lees ook: Deze natuurlijke verzorgingsroutine is geschikt voor jouw gebalanceerde huid

 

Wat is een gebalanceerde huid?

Een gebalanceerde huid is een huid die goed in balans is. De huid is zacht, glad en voelt soepel aan. Doordat jouw huid in balans is, is de kans op droge plekken, een vette en glimmende huid of overgevoeligheid klein. Een gebalanceerde huid heeft de volgende kenmerken:

 • Fijne poriën
 • Zachte, gladde en soepele textuur
 • Geen beschadigingen of onzuiverheden
 • Reageert niet snel op externe invloeden

 

Herken en verzorg de vochtarme huid 

Let op! voelt jouw huid soms droog aan? Ook wanneer jij een gebalanceerde huid hebt, kan jouw huid vochtarm zijn. Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht aan het huidoppervlak en is een huidconditie die bij iedereen kan voorkomen. Hierdoor voelt de gezichtshuid droog en trekkerig aan. Dit is vaak het gevolg van een beschadigde huidbarrière door externe invloeden, zoals weer, airco, verwarming roken, alcohol en voeding. Maak bij een vochtarme huid gebruik van hydraterende verzorgingsproducten.

 

De oorzaken van een gebalanceerde huid

Een gebalanceerde huid is een huidtype waar over het algemeen de talgproductie en vochtbehoud in evenwicht zijn en de huid te vet en niet te droog is. Daarbij is de barrière van de huid niet of nauwelijks aangetast waardoor er voldoende weerstand is tegen invloeden van buitenaf. Een huid die in balans is wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door:

 • Genetisch bepaald

 

Tips bij een gebalanceerde huid

Heb jij een gebalanceerde huid? Met deze laat tips jij jouw gebalanceerde gezichtshuid stralen:

 • Raak jouw gezicht niet te veel aan. Jouw handen zijn een broedplek voor viezigheid en bacteriën;
 • Eet gezond en gevarieerd, drink voldoende water en zorg voor een goede nachtrust;
 • Gebruik geen huidverzorgingsproducten met uitdrogende of synthetische ingrediënten;
 • Verschoon jouw kussensloop een meerdere malen per week. Ook dit is een broedplaats voor bacteriën;
 • Vermijd stress en ontspan genoeg;
 • Ga nooit onbeschermd of langdurig in de zon zitten. Gebruik natuurlijke zonbescherming.
 • Test nieuwe verzorgingsproducten voordat jij deze gaat gebruiken. Hoe jij dat doet lees jij hier;

De huidverzorging experts van Creative Cosmetics hebben alle huidverzorgingsproducten verzameld die passen bij de behoeften van de gebalanceerde huid. Alle informatie over de bijbehorende producten voor een natuurlijke verzorgingsroutine ontdek jij hier.

 

Wil jij meer informatie over onze natuurlijke verzorging? Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen! Maak gebruik van onze Online Service

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

 • Wil jij weten wat jouw huidtype?
 • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons