Wil jij meer weten over de gevoelige huid? Lees dan snel verder! De skincare experts van Creative Cosmetics vertellen jou in dit blogartikel over de oorzaken, de behandeling en de tips die passen bij de gevoelige gezichtshuid.

Ontdek jouw huidtype en krijg persoonlijk huidadvies over natuurlijke verzorging. Klik hier en doe de huidtest!

Heb jij een gevoelige huid? Word expert van jouw eigen huid! Een gevoelige huid is een huidtype dat als vervelend kan worden ervaren, door de overgevoeligereactie op invloedenvan buitenaf, zoals make-up, huidverzorging en weersomstandigheden. Door jouw gevoelige huid te herkennen, oorzaken aan te pakken en jouw huid de juiste verzorging te bieden wordt het hebben van een gevoelige huid een stuk aangenamer. De skincare experts van Creative Cosmetics helpen met het verzorgen van jouw gevoelige huid.

Lees ook: Deze natuurlijke verzorgingsroutine is geschikt voor jouw gevoelige huid

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is overgevoelig voor invloeden van buitenaf en voelt vaak branderig of trekkerig aan in bepaalde omstandigheden. Een aantal andere kenmerken zijn:

 • Rode vlekken
 • Jeuk
 • Uitslag, bultjes en ontstekingen
 • Dunne huid
 • Reageert sterk op externe invloeden

Herken en verzorg de vochtarme huid  

Let op! Voelt jouw huid soms droog aan? Ook wanneer jij een gevoelige huid hebt, kan jouw huid vochtarm zijn. Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht aan het huidoppervlak en is een huidconditie die bij iedereen kan voorkomen. Hierdoor voelt de gezichtshuid droog en trekkerig aan. Dit is vaak het gevolg van een beschadigde huidbarrière door externe invloeden, zoals weer, airco, verwarming roken, alcohol en voeding. Maak bij een vochtarme huid gebruik van hydraterende verzorgingsproducten.

De oorzaken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid ontstaat wanneer de natuurlijke huidbalans is verzwakt of verstoord. De gezichtshuid kan zichzelf dan niet optimaal beschermen, waardoor de huid gemakkelijk geïrriteerd raakt. Een gevoelige gezichtshuid kan veroorzaakt worden door medicatie of allergieën, maar ook aanleg en leeftijd spelen een rol. Een aantal andere oorzaken zijn: 

Heb jij een gevoelige huid met Rosacea? Ontdek vandaag de gratis online training 'Rosacea, hoe kom je eraan, hoe kom je eraf' van Elma Maaskant. Jij kunt jouw huidaandoening op een natuurlijke manier oplossen. Hoe? Ga naar de Pink Community, word lid en volg gratis de training.  

Tips bij een gevoelige huid

Heb jij een gevoelige huid? Met deze tips laat jij jouw gevoelige gezichtshuid stralen: 

 • Laat jezelf door een deskundige testen op (huid)allergieën of aandoeningen. 
 • Raak jouw gezicht niet te veel aan. Jouw handen zijn een broedplek voor viezigheid en bacteriën;
 • Eet gezond en gevarieerd, drink voldoende water en zorg voor een goede nachtrust;
 • Gebruik geen huidverzorgingsproducten met uitdrogende of synthetische ingrediënten;
 • Gebruik verzorgingsproducten op waterbasis, niet op oliebasis;
 • Verschoon jouw kussensloop een meerdere malen per week. Ook dit is een broedplaats voor bacteriën;
 • Vermijd stress en ontspan genoeg;
 • Ga nooit onbeschermd of langdurig in de zon zitten. Gebruik natuurlijke zonbescherming.
 • Test nieuwe verzorgingsproducten voordat jij deze gaat gebruiken. Hoe jij dat doet lees jij hier

De huidverzorging experts van Creative Cosmetics hebben alle huidverzorgingsproducten verzameld die passen bij de behoeften van de gevoelige huid. Alle informatie over de bijbehorende producten voor een natuurlijke verzorgingsroutine ontdek jij hier.

Wil jij meer informatie over onze natuurlijke verzorging? Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen! Maak gebruik van onze Online Service.

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

 • Wil jij weten wat jouw huidtype?
 • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons