De mannenhuid verdient het om verzorgd te worden en dat is makkelijker dan jij denkt. Door een paar simpele stappen toe te voegen aan jouw verzorgingsroutine begin jij de dag met een verzorgde gezichtshuid

Het is belangrijk om te weten wat jij wel en niet moet doen als het aankomt op huidverzorging voor mannen. Wij bespreken hier de stappen die nodig zijn voor een goede gezichtsverzorging voor mannen: reinigen, scrubben en hydrateren.

Wil jij weten hoe jouw mannenhuid in elkaar zit en welk huidtype jij hebt voordat jij begint met verzorging? Klik hier en lees ons artikel over de mannenhuid. 

 

Reinigen van de mannenhuid

Het is belangrijk om jouw mannenhuid regelmatig te reinigen. Gedurende de dag pik jij een hoop viezigheid op die jouw poriën doen verstoppen. Talg, vuil- en stofdeeltjes en dode huidcellen moeten worden verwijderd, zodat jouw huid schoon blijft. Een gereinigde huid voelt prettig aan en de kans op onzuiverheden wordt verminderd.

Reinig de huid tweemaal per dag tijdens het douchen of boven de wasbak met lauwwarm water. Door de warmte van het water zullen de poriën openstaan, waardoor jouw huid beter gereinigd wordt. Gebruik tijdens jouw verzorgingsroutine onze natuurlijke Cleansing Face Wash. Deze gezichtswasgel masseer je in op jouw vochtige huid en spoel jij daarna direct af. Wel zo makkelijk.

Lees ook: In 2 stappen een gezonde en frisse huid door gezichtsreiniging

 

Gezichtsscrub voor de man

Scrubben gaat net een stapje verder dan reinigen. Zie het als schuren met een schuurpapiertje: door de kleine korrels wordt een oppervlak glad en zacht. In dit geval is dat jouw huid. Let op! Gebruik een scrub enkel op een gereinigde huid en behandel jouw huid niet hetzelfde als wanneer jij een tafel schuurt. Doe het met beleid!

Waarom moet gezichtsscrub een basisstap zijn in jouw verzorgingsroutine?

  • Het verwijdert dode huidcellen zodat nieuwe en gezonde huidcellen de kans krijgen om de huid te verbeteren; 
  • Het zorgt ervoor dat diepliggend vuil wordt verwijderd uit de poriën wat op den duur onzuiverheden tegen gaat;
  • Het gaat ingegroeide haartjes tegen waardoor jouw mannenhuid nóg zachter zal zijn na een scheerbeurt;
  • Het draagt bij aan een goede doorbloeding van de huid voor een gezonde en frisse tint. 

Gebruik het Mud & Scrub Mask één keer per week als scrub onder de douche of tijdens het wassen van jouw gezicht, vóór het scheren. Masseer de scrub met zachte ronddraaiende bewegingen over het vochtige gezicht. Geef extra aandacht aan het voorhoofd en de neusrug. Dit zijn de meest bevuilde plekken in het gezicht. Door te scrubben voorkom jij niet alleen onzuiverheden maar ook grove poriën. Spoel als laatste jouw mannenhuid af met water. 

Lees ook: 5 tips voor het verkleinen van grove poriën

 

Gezichtscrème voor mannen

De laatste stap is hydrateren. Na het reinigen en het scrubben van de gezichtshuid is het van belang dat jij jouw mannenhuid voorziet van hydratatie. 

Een gehydrateerde mannenhuid voelt comfortabel aan, blijft elastisch en vertraagd de huidveroudering. Daarnaast zie jij er fris, gezond en verzorgd uit. De natuurlijke verzorgingsproducten van Creative Cosmetics zorgen voor de optimale verzorging van jouw mannenhuid. Door deze drie simpele stappen toe te voegen aan jouw ochtendroutine breng jij jouw huid in de beste staat.

Voor een optimale hydratatie gebruik je naast een gezichtscrème de Milde Oogcrème voor een uitgeruste blik en extra verzorging van de kwetsbare huid rondom de ogen.

Lees ook: 7 tips voor de dagelijkse verzorging van de huid

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.

 

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics

Ben jij op naar een combinatie van Skincare producten waarmee jij je huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De Skincare Experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.  

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons