Onze voeten dragen ons lichaam. En met een richtlijn van 10.000 stappen per dag lopen onze voeten wat af. Geef daarom jouw voeten de aandacht die ze verdienen.

Heb jij vaak last van pijnlijke voeten door te veel staan of lopen? Dan is goede verzorging van je voeten een must. Wanneer je regelmatig je voeten verzorgt, vermijd je de kans op klachten zoals pijn in je voeten, eelt, pijnlijke kloven en ingescheurde nagels.

In deze 4 stappen laten wij zien hoe jij jezelf een heerlijke thuispedicure geeft! Neem een relaxed voetenbad, scrub je voeten, knip je nagels perfect in model en behandel je voeten intensief met een natuurlijke voetencrème.

 

Stap 1 Een voetenbad

Start je thuispedicure met een heerlijk zacht voetenbad. Laat een kleine emmer of teil vollopen met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat je huid, eelt en nagels verzachten. Daarnaast reinigt het water je voeten.

Wil je je voeten extra verzorgen? Voeg dan een natuurlijke olie of badzout toe aan het water.

Dompel je voeten tot je enkels in het water. Ontspan jezelf en laat je voeten 10 minuten in het voetenbad weken. Je zult merken dat je voeten hierna heerlijk zacht aanvoelen.

 

Stap 2 Scrubben en vijlen

Na het verzachtende voetenbad geef je je voeten een grote scrubbeurt met scrubgel of scrubhandschoenen om de overbodige huidcellen te verwijderen. Daarnaast kun je met een voetvijl of pluimsteen het overtollige eelt op je voeten verwijderen.

Verwijder niet al het eelt op je voeten. Eelt is namelijk een belangrijke beschermlaag onstaan door de dagelijkse druk op je voeten.  Deze is gevormd door onder andere te strakke schoenen en sokken. Haal daarom niet al het eelt weg, maar verzorg het juist goed.  De eeltlaag kan zichzelf niet beschermen en kan dus uitdrogen en gemakkelijk scheuren.

 

Stap 3 Nagels knippen

Door het voetenbad zijn je nagels zachter. Een ideaal moment om je nagels te knippen, te vijlen en eventueel een vrolijk kleurtje te geven.

Start met het knippen van je nagels. Bij voorkeur met een nagelschaartje, aangezien met een nagelknipper de kans groter is dat je nagels splijten. Knip je nagels zo recht mogelijk en houdt hierbij rekening met de natuurlijke vorm van je teennagels. Hiermee voorkom je ingegroeide nagels. Vijl vervolgens je nagels zodat er geen scherpe randjes overblijven.  

Geef de nagels en nagelriemen extra verzorging met een nagelriemolie en breng tot slot een vrolijk kleurtje aan op de nagels met een nagellak naar keuze.

 

Stap 4 Natuurlijke voetencrème

Na het verwijderen van de dode huidcellen en het overtollige eelt is het belangrijk om je voeten goed te hydrateren. Door het gebruik van een natuurlijke voetencrème verfris en verzorg je je voeten zodat ze weer zijdezacht aanvoelen.

Gebruik hiervoor de natuurlijke voetencrème van Creative Cosmetics. Door ingrediënten zoals Shea Butter, Zonnebloemolie en Kokosolie worden de voeten intens verzorgd en wordt de vorming van nieuwe, gezonde huidcellen gestimuleerd. Binnenkort verkrijgbaar...

Breng een dunne laag van de voetencrème aan op de onder- en bovenkant van je voeten. Wil je jezelf extra verwennen? Masseer je voeten dan tijdens het aanbrengen van de voetencrème.

Wil jij meer weten over natuurlijke voetverzorging? Lees dan onze blog ‘Natuurlijke voetverzorging