Onze voeten dragen ons lichaam. En met een richtlijn van 10.000 stappen per dag lopen onze voeten wat af. Geef daarom jouw voeten de aandacht die ze verdienen.

Heb jij vaak last van pijnlijke voeten door te veel staan of lopen? Dan is goede verzorging van je voeten een must. Wanneer je regelmatig je voeten verzorgt, vermijd je de kans op klachten zoals pijn in je voeten, eelt, pijnlijke kloven en ingescheurde nagels.

In deze 4 stappen laten wij zien hoe jij jezelf een heerlijke thuispedicure geeft! Neem een relaxed voetenbad, scrub je voeten, knip je nagels perfect in model en behandel je voeten intensief met de natuurlijke voetencrème van Creative Cosmetics.

 

Stap 1 Een verzorgende voetenbad

Start je thuispedicure met een heerlijk zacht voetenbad. Laat een kleine emmer of teil vollopen met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat je huid, eelt en nagels verzachten. Daarnaast reinigt het water je voeten.

Wil je je voeten extra verzorgen? Voeg dan een natuurlijke olie of badzout toe aan het water.

Dompel je voeten tot je enkels in het water. Ontspan jezelf en laat je voeten 10 minuten in het voetenbad weken. Je zult merken dat je voeten hierna heerlijk zacht aanvoelen.

 

Stap 2 Scrubben en vijlen

Na het verzachtende voetenbad geef je je voeten een grote scrubbeurt met scrubgel of scrubhandschoenen om de overbodige huidcellen te verwijderen. Daarnaast kun je met een voetvijl of pluimsteen het overtollige eelt op je voeten verwijderen.

Verwijder niet al het eelt op je voeten. Eelt is namelijk een belangrijke beschermlaag die ontstaat door de dagelijkse druk op je voeten. Dit wordt gevormd door onder andere te strakke schoenen en sokken. Haal daarom niet al het eelt weg, maar verzorg het juist goed.  De eeltlaag kan zichzelf niet beschermen en kan dus uitdrogen en gemakkelijk scheuren.

 

Stap 3 Nagels knippen

Door het voetenbad zijn je nagels zachter. Een ideaal moment om je nagels te knippen, te vijlen en eventueel een vrolijk kleurtje te geven.

Start met het knippen van je nagels. Bij voorkeur met een nagelschaartje, aangezien met een nagelknipper de kans groter is dat je nagels splijten. Knip je nagels zo recht mogelijk en houdt hierbij rekening met de natuurlijke vorm van je teennagels. Hiermee voorkom je ingegroeide nagels. Vijl vervolgens je nagels zodat er geen scherpe randjes overblijven.  

Geef de nagels en nagelriemen extra verzorging met een nagelriemolie en breng tot slot een vrolijk kleurtje aan op de nagels met een nagellak naar keuze.

 

Stap 4 Natuurlijke voetencrème

Na het verwijderen van de dode huidcellen en het overtollige eelt is het belangrijk om je voeten goed te hydrateren. Door het gebruik van een natuurlijke voetencrème verfris en verzorg je je voeten zodat ze weer zijdezacht aanvoelen.

Gebruik hiervoor de natuurlijke voetencrème van Creative Cosmetics: Love Your Feet Cream. Door de natuurlijke werkstoffen worden de voeten intens verzorgd en wordt de vorming van nieuwe, gezonde huidcellen gestimuleerd. 

Een van deze verzorgende ingrediënten is Lanoline olie. Lanoline olie is afkomstig uit schapenwol. Het doel van lanoline is het conditioneren en beschermen van schapenwol. Daarom is het zo’n gewild ingrediënt in verzorgingsproducten. Het werkt extreem hydraterend en heeft het vermogen om de huid te verzachten om de ruwe, droge en schilferige gebieden te helpen verbeteren. 

Ook verwerkte we Kamfer in de crème. De stof Kamfer wordt gewonnen uit het hout van de Aziatische Kamferboom. Kamfer desinfecteert de huid bij bacteriële en schimmel infecties, wonden en zweren. 

Breng een dunne laag van de voetencrème aan op de onder- en bovenkant van je voeten. Wil je jezelf extra verwennen? Masseer je voeten dan tijdens het aanbrengen van de voetencrème.

 

Wil jij meer weten over natuurlijke voetverzorging? Lees dan onze blog ‘Natuurlijke voetverzorging

 

De Love Your Feet Cream van Creative Cosmetics

  • Heb jij pijnlijke droge of gevoelige voeten?
  • Heb jij een drukke baan waardoor jij veel moet staan en lopen?
  • Of wil jij jouw voeten de liefde en aandacht geven die ze verdienen? 

De Love Your Feet Cream bevat heilzame plantenextracten voor een heerlijke verzorging van de voeten. Door de mix van pure en biologische ingrediënten vermijd je de kans op klachten zoals pijn in je voeten, eelt, pijnlijke kloven en ingescheurde nagels. 

De Love Your Feet Cream is een universele crème en is daarom geschikt voor alle huidtypes.

Bekijk de natuurlijke Love Your Feet Cream van Creative Cosmetics


 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons