Als de zon begint te schijnen. halen we het allemaal uit onze badkamerkastjes: zonnebrand. Voor een gezonde en stralende huid is het van groot belang om je tegen de schadelijke stralingen van de zon te beschermen. Voor het creëren van onze nieuwe natuurlijke zonnebrand lieten we ons inspireren door de schoonheid van Moeder Natuur. Lees hier meer over de natuurlijke grondstoffen die wij gebruikten voor de ontwikkeling van de Sensitive Sun Protection SPF30. 

 

Natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen synthetische stoffen of chemicaliën. Steeds vaker popt er bewijs op dat synthetische stoffen een negatieve impact hebben op de huid en op het milieu, ook al zijn deze stoffen wettelijk goedgekeurd. Aangezien we ons steeds bewuster worden van wat we gebruiken voor onze huidverzorging, komen we steeds vaker achter de voordelen van natuurlijke verzorgingsproducten. 

 

Natuurlijke ingrediënten 

De natuurlijke ingrediënten die zijn verwerkt in de Sensitive Sun Protection SPF30hebben ieder een aandeel in de beschermende, verzachtende en conditionerende eigenschappen van de zonnebrand. De ingrediënten kun je terugvinden op het etiket van de zonnebrand. Maar voor het gemak hebben wij de ingrediënten voor je uitgeschreven. 

De volgorde waarin de natuurlijke ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand worden genoemd, geeft de dosering van de ingrediënten in de natuurlijke zonnebrand melk aan. Oftewel: het eerstgenoemde ingrediënt in de lijst is het grootste bestanddeel. In deze volgorde tonen wij ook de uitwerking van de ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand. 

 

 

Aqua

Water wordt vaak toegepast als basis of als oplosmiddel voor andere ingrediënten. Door de toevoeging van (onder andere) water kan een textuur dunner en dus vloeibaarder zijn. Dit maakt een textuur als zonnebrand makkelijker smeerbaar.

Zinc Oxide

Zinkoxide is een mineraal pigment. Het is een antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Zinkoxide helpt huidirritaties te verminderen en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het is daardoor heel geschikt voor de huid met problemen en een gevoelige huid. Ook is Zinkoxide een natuurlijke zonnefilter. Tot slot beschermt dit minerale pigment de huid tegen veroudering.

Vitis Vinifera Seed Oil

De olie uit druivenpitten bevordert de vochtopname in de huid. De olie werkt daarnaast ontstekingsremmend, waardoor het geschikt is voor de verzorging van acne, maar ook voor een vette of gemengde huid. Daarnaast maakt de olie een eeltachtige huid gladder en beschermt het celmembranen. Dit laatste gaat huidveroudering tegen. 

Persea Gratissima Oil

Avocado olie is een geweldig ingrediënt om te gebruiken in een zonnebrand. Het is zeer geschikt voor de droge en beschadigde huid. Avocado olie bevordert de celvernieuwing en het emulgeert perfect. Op deze manier beschermt het de huid.

Ceteareth-25

Ceteareth-25 is een emulgator. Dit betekent dat deze stof helpt om andere ingrediënten op te lossen in een middel waarin deze normaal gesproken niet kunnen oplossen. Denk aan olie gemixt met water. 

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate is een natuurlijke, organische verbinding van huidverzorgende vetzuren, afgeleid van olijfolie. Olijfolie zit vol antioxidanten, waaronder de vitamines A en E die erom bekend bij te dragen aan een soepele huid. Ook gaan deze antioxidanten vroegtijdige huidveroudering tegen.

Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables

Onverzeepbare olijfolie is doorgaans rijk aan squalaan. Dit is een unieke stof die de huid terug in balans brengt: een vette huid wordt minder vet en een droge huid minder droog. Onverzeepbare olijfolie is daarmee nuttig in huidverzorging formules als verzachtend middel. Het wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en helpt deze te hydrateren en te verzachten.

Caprylic/Capric Triglyceride

Triglyceride is een variant van glycerine en wordt uit plantaardige oliën gewonnen.Triglyceride is de natuurlijke variant van menselijk huidvet. Onze huid maakt zelf vet aan om zichzelf soepel te houden, te verzachten en te beschermen. Triglyceride uit plantaardige oliën heeft de meeste gelijkenis met dit eigen vet. Daarom neemt de huid triglyceride meteen op in de huid. 

Deze neutrale olie irriteert de huid niet, is gemakkelijk aan te brengen en absorbeert snel. Daarnaast bevordert triglyceride de effectiviteit van andere ingrediënten en zorgt het ervoor dat de huid niet over-gehydrateerd raakt. 

Cetearyl alcohol

Cetearyl alcohol is een samengestelde alcohol die wordt gewonnen door middel van een destillatieproces van plantaardige vetten. Door het gebruik van Cetearyl alcohol behoudt een crème de juiste vetten en daarmee dus smeerbaarheid. Vergis je niet: deze plantaardige alcohol staat niet gelijk aan de vorm van alcohol die we niet graag terugzien in onze verzorgingsproducten. Deze ongewenste vorm van alcohol wordt door een vergisting van suikers gemaakt. Hier maken wij geen gebruik van.

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

De olie van sesamzaad wordt in de natuurlijke zonnebrand met SPF30 gebruikt om het verlies van water uit de huid te vertragen door een barrière op het huidoppervlak te vormen. Zo voorkom je uitdroging van de huid. 

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een heerlijk verzorgende olie vol essentiële vetzuren. Logischerwijs wordt zonnebloemolie gewonnen uit de zonnebloem. Deze olie voedt en verzacht de huid en gaat beginnende huidveroudering tegen. 

Tocopheryl Acetate

Tocopheryl Acetate is een specifieke vorm van vitamine E. Deze natuurlijke vorm van vitamine E wordt gewonnen uit plantaardige olie en helpt UV-schade aan de huid te voorkomen. Daarnaast zorgt Tocopheryl Acetate ervoor dat de huid zacht aanvoelt. Tocopheryl Acetate wordt verwerkt in producten als conserveringsmiddel.

Theobroma Grandiflorum Seed Butter

De cupuaçu is een vrucht uit het Amazonegebied. De vrucht zit vol met essentiële vetzuren die de huid direct opneemt. De boter van de cupuaçu bevat antioxidanten die het huidverouderingsproces vertragen. Naast dat de boter de huid voedt, beschermt de boter de huid tegen schadelijke UV-stralingen door de grote hoeveelheid vitamine E. Bovendien verzacht de boter de huid na verbranding. 

Macadamia Integrifolia Oil

De macadamia olie komt uit de macadamianoot. De olie is verzachtend en voedend en trekt snel in, waardoor deze geen vettige laag achterlaat op de huid. Ook geeft macadamia olie intense verzorging aan de droge en rijpere huid. 

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil

Distelolie is een fijne, lichtgele tot goudgele olie die rijk is aan de actieve werkstoffen vitamine E en linolzuur. Distelolie is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Deze olie ondersteunt de huid namelijk in de barrièrefunctie. 

Chamomille Roman Oil

De Kamille is een madelief-achtige plant die groeit in Europa en Azië. Het plantje wordt ook wel een van de kleine natuurwonderen genoemd. De bloem zit vol met etherische oliën, zuren en vitamines. Deze bestanddelen verzorgen, verzachten en kalmeren de huid. Daarnaast heeft Kamille ontstekingsremmende eigenschappen. Daarmee werkt het plantje goed op een geïrriteerde huid. 

Camellia Sinensis Leaf Extract

Groene thee-extract wordt gemaakt van groenblijvende bladeren. Deze niet-ontwikkelde bladeren worden handmatig geoogst en gestoomd om fermentatie te voorkomen. Vervolgens worden ze geperst en gedroogd. 

Groene thee-extract is een rijke bron aan antioxidanten die de huid helpt te herstellen bij UV-schade. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend. Nog een pluspunt: er is aangetoond dat groene thee-extract de huid meetbaar elastischer maakt. 

Phenethyl Alcohol

Fenylethylalcohol wordt geproduceerd door micro-organismen, planten en dieren. Het voorkomt de bacteriegroei en beschermt zo het product tegen bederf. 

Cucumber Fruit Extract

Komkommerextract zit vol met actieve werkstoffen die de huid verfrissen, hydrateren en de elasticiteit van de huid verbeteren. Wanneer je huid is uitgedroogd door de zon, is komkommerextract een wondermiddel.

Euphorbia Cerifera Wax

Candelillawas is afkomstig van de bladeren van de Candeilla-struik. De plantaardige was bevat verzadigde koolwaterstoffen en wasesters. De was draagt daarmee bij aan een gladde huid en het herstel van de vetbalans van de huid. 

Lecithin

Lecithin wordt gewonnen uit natuurlijke plantenoliën. Het wordt gebruikt als emulgator. 

 

Wil jij meer weten over onze natuurlijke zonnebrand? Bekijk dan de volgende artikelen:

Welke soort natuurlijke zonnebrand is geschikt voor jouw huid?
Welke natuurlijke zonbescherming moet je gebruiken?
Minerale zonnebrand zonder witte waas
Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand melk SPF20
Natuurlijke zonbescherming voor alle huidtypes

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection SPF20 en SPF30 geven jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons