Als de zon begint te schijnen halen we het allemaal uit onze badkamerkastjes: zonnebrand. Voor een gezonde en stralende huid is het van groot belang om je tegen schadelijke stralingen van de zon te beschermen. Voor het creëren van onze nieuwe Sensitive Sun Protection lieten we ons inspireren door de schoonheid van moeder natuur. Lees hier meer over de natuurlijke grondstoffen die wij gebruikten voor onze natuurlijke zonnebrand melk. 

 

Natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen synthetische stoffen of chemicaliën. Ook al zijn deze stoffen wettelijk goedgekeurd, steeds vaker popt er bewijs op dat deze synthetische stoffen een negatieve impact hebben op de huid en op het milieu. Aangezien we ons steeds bewuster worden van wat we gebruiken als verzorging van de huid, komen we steeds vaker achter de voordelen van natuurlijke verzorgingsproducten. 

 

Natuurlijke ingrediënten 

De natuurlijke ingrediënten die zijn verwerkt in de Sensitive Sun Protection heeft ieder zijn aandeel in haar beschermende, verzachtende en conditionerende eigenschappen. Dit kun je terugvinden op het etiket van de zonnemelk. Maar voor het gemak hebben wij de ingrediënten voor je uitgeschreven. 

De volgorde waarin de natuurlijke ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand melk worden genoemd, staat voor de dosering van het ingrediënt in het product. Oftewel het eerste ingrediënt in de lijst is het grootste bestanddeel. In deze volgorde tonen wij ook de uitwerking van de ingrediënten van de natuurlijke zonnemelk. 



Caprylic/Capric Triglyceride

Triglyceride is een variant van glycerine en plantaardige oliën. Triglyceride is een natuurlijke variant van menselijk huidvet. Onze huid maakt vet aan om het soepel te houden, te verzachten en te beschermen. Triglyceride uit plantaardige oliën heeft de meeste gelijkenis en neemt het meteen op in de huid. 

Deze neutrale olie irriteert de huid niet, is gemakkelijk aan te brengen en absorbeert snel. Daarnaast bevordert het de effectiviteit van andere ingrediënten en zorgt het ervoor dat de huid niet over gehydrateerd raakt. 

 

Titanium Dioxide

Titanium Dioxide is een natuurlijk voorkomend mineraal pigment. Titanium Dioxide wordt op grote schaal gebruikt voor zijn licht afbuigende eigenschappen. Door gebruik te maken van een mineraal filter  zonder chemische werkstoffen verklein je de kans op huidirritaties.

Wil je meer weten over natuurlijke zonnefilters, lees dan ‘Natuurlijke zonnebescherming’

 

Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate/Caprate is vetcomponent uit kokosolie. Van nature is het een huidverzorgende stof die zorgt voor een hoge hydratatie en gemakkelijke verspreiding.

 

Zinc Oxide

Zinkoxide is een mineraal pigment. Het is een antioxidant en werkt ontstekingsremmend. Het helpt huidirritaties te verminderen en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het is daardoor heel geschikt voor de huid met problemen en een gevoelige huid. Ook is Zinkoxide een natuurlijke zonnefilter en beschermt de huid tegen veroudering.

 

Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate is een emulsie. Dat is een stof die twee moeilijk mengbare stoffen met elkaar mengen. Zoals water en olie. Daarnaast is deze stof aangenaam voor de huid, geeft het een hydraterend gevoel en is het natuurlijk en vegan.

 

Cocos Nucifera Oil

Kokosnootolie bevat verschillende vitamines en zuren die de huid ondersteund in zijn natuurlijke herstel en de vroegtijdige vorming van rimpels en pigmentvlekken tegengaat. Deze zachte olie trekt snel in en laat geen vettige laag achter op de huid. Ook beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf.

 

Helianthus Annuus Seed Oil
Zonnebloemolie is een heerlijk verzorgende olie vol essentiële vetzuren. Gewonnen uit de zonnebloem. Het voedt en verzacht de huid en gaat het beginnende huidveroudering tegen. 

 

Macadamia Integrifolia Seed Oil

Deze olie wordt ontleent uit de macadamianoot. De olie is verzachtend en voedend,en trekt snel in waardoor het geen vettige laag achterlaat op de huid. Het geeft intense verzorging aan de droge en rijpere huid.
 

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Jojoba zaad olie wordt geperst uit de zaden van de Jojoba struik. Jojoba olie is een hydraterend bestanddeel met een verzorgende werking, aangezien het een natuurlijk antioxidant is, het vitamine E en vetzuren bevat. De olie is uniek omdat het voor iedere huidtype voordelen heeft. 

 

Polyhydroxystearic Acid

Gemaakt van castorolie, Polyhydroxystearic Acid is een natuurlijke was. Het is een zachte was die buigzaam is en meestal wordt gebruikt als coating op oxide deeltjes die bescherming tegen de zon bieden. In ons geval is het een coating op het zinkoxide en titaniumdioxide.

 

Sorbitol/Sebacic Acid Copolymer Behenate

Syncrowax ORM is een natuurlijk afgeleid polyester met het vermogen om een gelstructuur te creëren en watervrije en emulsie systemen te verdikken. De toevoeging van Syncrowax ORM in een natuurlijke  zonnebrandcrème verhoogt de SPF zonde de formulering te beïnvloeden.

 

Alumina

In nauwe samenwerking met onze laborant proberen we deze natuurlijke ingrediënten voor jullie te beschrijven. Gauw vind je meer informatie terug over dit ingrediënt. 

 

Aluminum Stearate

In nauwe samenwerking met onze laborant proberen we deze natuurlijke ingrediënten voor jullie te beschrijven. Gauw vind je meer informatie terug over dit ingrediënt. 

 

Parfum

De parfum die wordt aangeduid op de INCI-lijst uit onze verzorgingsproducten wordt gewonnen uit plantaardige oliën. Het is daarom puur natuurlijk. 

 

Tocopherol

De natuurlijke vorm vitamine E wordt gewonnen uit plantaardige olie. Het zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt en wordt verwerkt in producten als conserveringsmiddel.

 

Isostearic Acid

Iso Stearinezuur, een vetzuur, is een mengsel van verschillende vormen van octadecaanzuur, dat wordt verkregen uit dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Isostearinezuur kan worden bereid uit vele bronnen, waaronder sojaolie of talg

 

Citronellol

Citronellol is een natuurlijk bestanddeel uit aroma oliën die wordt gebruikt als geurstof. 

 

Linalool

Linalool is een natuurlijk bestanddeel uit aroma oliën die wordt gebruikt als geurstof. 

 

Calendula Officinalis Flower Extract

Calendula, oftewel de goudbloem, ondersteund het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast maakt het de huid voller en gaat het de beginnende tekenen van huidveroudering tegen.  Het is natuurlijk, zacht en en veilig voor de gevoelige huid.

 

Bescherm jouw gevoelige huid tegen schadelijke straling van de zon met de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics. Binnenkort verkrijgbaar in ons assortiment. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!

 

Wil jij meer weten over onze natuurlijke zonnebrand bekijk dan de volgende artikelen:

Welke soort natuurlijke zonnebrand is geschikt voor jouw huid?
Welke natuurlijke zonbescherming moet je gebruiken?
Minerale zonnebrand zonder witte waas