Pigmentvlekjes in je gezicht kunnen erg storend zijn, vooral voor jezelf. Terwijl anderen het vaak niet eens opvalt, zijn die vlekjes het eerste wat jij ziet als je in de spiegel kijkt. Zonde! 
 
Gelukkig heb je geen kostbare laserbehandelingen of peelings nodig om je pigmentvlekken (voor even) te laten verdwijnen. Met de juiste make-up heb jij dat namelijk zo voor elkaar!  

Afhankelijk van hoe opvallend de pigmentvlek is kan je ervoor kiezen om hem helemaal te camoufleren, of om de aandacht te verplaatsen naar een ander gedeelte in je gezicht. Wat je in ieder geval zeker gaat helpen is de roze concealer. En nu hoor ik je denken… roze?! No worries, daar zie je later echt niets meer van!  


Aan de slag 

Voor een mooie look waarbij niemand jouw pigmentvlek(jes) meer zal zien (zelfs jij niet!) starten we met de basis. Met de smalle concealerkwast stip je de pigmentvlekjes aan met een klein beetje roze concealer. Vaak zorgt dit kleine beetje al voor een enorm verschil.  

Breng vervolgens de concealer aan onder je ogen en in je ooghoeken. Heb je diepliggende ogen? Verspreid het dan ook een beetje bovenop je oogleden. Eigenlijk bedek je er alle donkere plekjes rond je ogen mee.   

De roodheid in je gezicht – mocht je die hebben – bedek je met de groene concealer. Hiervoor gebruik je de groene concealerkwast voor een mooie dekking.  

Tijd om alles mooi egaal te maken met de foundation! Breng deze in roterende bewegingen aan met de kabukikwast. Masseer de foundation lekker in je huid met dit heerlijke zachte kwastje en vergeet niet je oogleden en je hals mee te nemen.  

Tot slot kan je ervoor kiezen om wat bronzer en/of blush aan te brengen voor wat meer diepte in je gezicht. Om het af te maken kan je met de Hair & Browpowder je wenkbrauwen wat aanzetten en eventueel eyeliner tekenen. Met een beetje mascara erbij heb jij nu een hele mooie basislook waar je zeker mee voor de dag kan komen en waarbij er niets meer te zien is van die pigmentvlekjes!  

 

Attention, attention!  

Ga jij voor safe en wil je zéker weten dat die pigmentvlekjes echt nergens meer te bekennen zijn? Verleg dan de aandacht naar een ander gedeelte van je gezicht.  

Zitten jouw pigmentvlekjes in de buurt van je ogen of op je voorhoofd? Ga dan voor een lekkere knalkleur op je lippen en houd je oog make-up simpel. Bevinden de vlekjes zich juist meer in het onderste gedeelte van je gezicht, zorg dan dat je ogen er extra uit springen met een opvallend kleurtje zodat de aandacht direct daar naartoe gaat! 

Ga lekker experimenteren met kleuren waar jíj happy van wordt. Wil je toch graag wat (kleur)advies? Stuur ons dan een berichtje via Facebook Messenger of de website chat. We helpen je natuurlijk graag!

 

Klik hier om je op ons YouTube kanaal te abonneren. Mis nooit meer make-up tips, looks en uitleg over (nieuwe) producten.