Pigmentvlekken in je gezicht kunnen erg storend zijn, vooral voor jezelf. Terwijl anderen het vaak niet eens opvalt, zijn die vlekjes het eerste wat jij ziet als je in de spiegel kijkt. Zonde! Gelukkig heb je geen kostbare laserbehandelingen of peelings nodig om je pigmentvlekken (tijdelijk) te camoufleren. Met de juiste make-up heb jij dat namelijk zo voor elkaar!

Afhankelijk van hoe opvallend de pigmentvlek is kan je ervoor kiezen om hem helemaal te camoufleren, of om de aandacht te verplaatsen naar een ander gedeelte in je gezicht. Wat je in ieder geval zeker gaat helpen is de roze concealer!

 

Roze concealer om je pigmentvlekken te camoufleren
Om je pigmentvlekken te camoufleren start je met het aanbrengen van de roze concealer. Je kunt de pigmentvlekken gemakkelijk aanstippen met de smalle concealerkwast. Je zult merken dat je maar een heel klein beetje concealer nodig hebt om al direct resultaat te zien.

Hoe donkerder de pigmentvlek, hoe meer concealer je aan kunt brengen om hem nog meer te camoufleren. Je hoeft niet bang te zijn voor een opvallende plamuurlaag. Doordat de concealer in poedervorm is smelt deze mooi samen met je huidoliën. Daarbij kun je, na het aanbrengen van de concealer, foundation gebruiken om je huid te egaliseren.

 

Creëer een egale huid met behulp van foundation
Afhankelijk van hoeveel roze concealer je hebt aangebracht kan het zijn dat je nu wat lichte plekken in je gezicht hebt op de plekken waar je je pigmentvlekken hebt gecamoufleerd. No worries, met foundation maak je alles weer mooi egaal.

Breng de foundation in roterende bewegingen aan op het gezicht. Gebruik hiervoor de kabuki kwast (ook wel knuffelkwast genoemd, want: heerlijk zacht op je huid). Ook hiervoor geldt dat je zo veel foundation aan kunt brengen als je wilt om de gecamoufleerde pigmentvlekken de juiste dekking te geven.

 

Nog een extra tip voor het verbergen van pigmentvlekken
We hebben nog een extra tip om de pigmentvlekken nog minder op te laten vallen! Camoufleer je pigmentvlekken zoals hierboven beschreven en verleg daarna de aandacht naar een ander gedeelte van je gezicht.

Zitten jouw pigmentvlekken in de buurt van je ogen of op je voorhoofd? Ga dan voor een gave knalkleur op je lippen en houd je oog make-up simpel. Bevinden de vlekjes zich juist meer in het onderste gedeelte van je gezicht, zorg dan dat je ogen extra opvallen met een felle kleur zodat de aandacht direct daar naartoe gaat.

Ga lekker experimenteren met kleuren waar je happy van wordt. Wil je toch graag (kleur)advies? Stuur ons dan een berichtje via Facebook Messenger of de website chat. We helpen je natuurlijk graag!