Last van rosacea? Met deze 6 tips werk je de roodheid in je gezicht weg en creëer je een mooie egale look! 

 

Rosacea zijn onderhuidse ontstekingen die zorgen voor roodheid en vaak ook gepaard gaan met jeuk en irritatie. Kortom: niet fijn! En het vervelende is dat de meeste make-up producten erg slecht zijn wanneer je zo’n gevoelige huid hebt. Vaak wordt dan ook geadviseerd geen make-up te gebruiken. Je kunt je voorstellen dat wanneer je last hebt van rosacea dat ook grote invloed op je zelfverzekerdheid kan hebben.  
 

Wij hebben de oplossing! 

Iedere vrouw verdient het om zelfverzekerd en blij de deur uit te kunnen stappen. De Creative Cosmetics producten zijn 100% natuurlijk, wat inhoudt dat ze ook gebruikt kunnen worden bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Sterker nog: ze hebben zelfs een verzorgende werking. Win-win dus! 
 
6 tips om jouw rode huid te verbloemen 
 
1. Voor de verzorging van de huid, en om de make-up goed te laten dekken, is het aan te raden om eerst een verzorgendecrème te gebruiken. Deze kan je aanbrengen met je vingers of met een kwastje, wat je zelf fijn vindt.  
 
2. Na het aanbrengen van de verzorgende crème gebruik je de roze concealer om eventuele donkere kringen, schaduwplekjes, pigmentvlekjes of pukkeltjes te verbloemen. Voor een frisse uitstraling kan je de roze concealeraanbrengen onder je ogen, op je oogleden en in je ooghoeken. Je hebt echt maar een heel klein beetje nodig om al snel resultaat te zien, dus pas op dat je niet teveel gebruikt.  
 
3En dan nu: groene concealer… De groene concealer is je beste vriend wanneer je last hebt van roodheid in je gezicht!Groen is namelijk een contrastkleur van rood, dus door groene concealer te gebruiken wordt de roodheid weggewerkt. Ook hierbij geldt: gebruik niet teveel. Begin met een klein beetje, je kan altijd nog een extra laagje aanbrengen.  
 
4. Je ziet er nu misschien een beetje grauw uit door al dat groen, maar daar gaan we wat aan doen met de foundation! Met ronddraaiende bewegingen masseer je de foundation als het ware in je huid. Je zal zien dat de concealerssamensmelten met de foundation en dat alles een mooi egaal geheel wordt.  
 
5. Met de foundation heb je gezorgd voor een egale huid. De rode kleur die je in het gezicht gewend bent is ineens verdwenen, dit kan misschien een beetje pips voelen. Met bronzer en blush breng je weer wat kleur in je gezicht. De bronzer breng je net onder je jukbeen aan; werk van de bovenkant van je oor naar het kuiltje in je wang (en als je die niet hebt trek je je wangen even naar binnen om een kuiltje te creëren, zodat je weet waar je naartoe moet ;-)). De blush breng je net boven de bronzer aan, óp het jukbeen dus.  
 
6. Tot slot breng je de Finishing Touch aan over je hele gezicht. Door dit te doen blenden alle kleuren die je hebt gebruikt mooi samen én zorg je ervoor dat jouw make-up de hele dag blijft zitten. Zelfs in de regen of tijdens het sporten!  
 
Zei er iemand rosacea?  
Dat is nu echt niet meer aan je te zien! Je kan je look natuurlijk nog afmaken met wat mascara, wenkbrauwpoeder, oogschaduw, eye-liner en/of een kleurtje op je lippen. Dat is helemaal aan jou! Maar met deze 6 stappen zorg jij er in ieder geval voor dat het niemand op zal vallen dat jij last hebt van rosacea en voel je jezelf hoogstwaarschijnlijk een stuk prettiger. En dat is toch wel erg fijn!  
 
Bekijk de video 
Mocht je benieuwd zijn naar het resultaat van bovenstaande stappen bij iemand die ook last heeft van rosacea, bekijk dan deze video: 

 

 

 Ook wanneer je nog even wil checken welke kwast je nu precies waarvoor moet gebruiken of hoe je de producten aanbrengt kan je de video bekijken.  
 
1-op-1 advies van onze visagisten 

Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via bijvoorbeeld Whatsapp! Stuur een appje naar 0615154991 en krijg 1-op-1 advies van één van de visagisten.