Met deze tips kun je de roodheid in je gezicht verminderen.

Wanneer je last hebt van rosacea of couperose komt daar vaak (extreme) roodheid in het gezicht bij kijken. Meestal gaat dit ook nog gepaard met jeuk en irritatie. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is zijn de meeste make-up producten erg slecht wanneer je zo’n gevoelige huid hebt. Vaak wordt dan ook geadviseerd geen make-up te gebruiken. Je kunt je voorstellen dat wanneer je last hebt van rosacea dat ook grote invloed op je zelfverzekerdheid kan hebben.


Wat ons betreft verdient iedere vrouw het om zelfverzekerd en blij de deur uit te kunnen stappen. De Creative Cosmetics producten zijn 100% natuurlijk, wat inhoudt dat ze ook gebruikt kunnen worden bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Sterker nog: ze hebben zelfs een verzorgende werking.

Ook wanneer je geen last hebt van rosacea en/of couperose, maar wel last hebt van roodheid in het gezicht en je deze wilt verminderen, raden we aan om onderstaande tips te lezen!

 

6 tips om de roodheid in je gezicht te verminderen

1. Voor de verzorging van de huid, en om de make-up goed te laten dekken, raden we aan om eerst een verzorgende crème te gebruiken. Deze kan je aanbrengen met je vingers of met een kwastje, het is maar net wat je zelf prettig vindt.

2. Na het aanbrengen van de verzorgende crème gebruik je de roze concealer om eventuele donkere kringen, schaduwplekjes, pigmentvlekjes of pukkeltjes te verbloemen. Voor een frisse uitstraling kan je de roze concealer aanbrengen onder je ogen, op je oogleden en in je ooghoeken. Je zult merken dat je echt maar een heel klein beetje nodig om al snel resultaat te zien.

3. En dan nu dé oplossing om de roodheid in het gezicht te verminderen: groene concealer! De groene concealer word je beste vriend wanneer je last hebt van roodheid in je gezicht. Groen is namelijk een contrastkleur van rood, dus door groene concealer te gebruiken wordt de roodheid verminderd. Ook hierbij geldt: gebruik niet teveel. Begin met een klein beetje, je kan altijd nog een extra laagje aanbrengen. Doordat de producten in poedervorm zijn zal je huid gewoon kunnen blijven ademen.

4. Je ziet er nu misschien een beetje grauw uit door de groene concealer, maar dat lossen we op met foundation. Met ronddraaiende bewegingen masseer je de foundation als het ware in je huid. Je zal zien dat de concealers samensmelten met de foundation en dat alles een mooi, egaal geheel wordt.

5. Met de foundation heb je nu een egale huid gecreëerd. Met bronzer en blush breng je weer wat kleur in je gezicht. De bronzer breng je net onder je jukbeen aan; werk van de bovenkant van je oor naar het kuiltje in je wang. De blush breng je net boven de bronzer aan, óp het jukbeen dus.

6. Tot slot kun je de Finishing Touch aanbrengen over je hele gezicht. Door dit te doen blenden alle kleuren die je hebt gebruikt mooi samen én zorg je ervoor dat jouw make-up de hele dag goed blijft zitten. Zelfs in de regen of tijdens het sporten!

 

Roodheid in het gezicht? Nergens meer te bekennen!

Na stap 4 was de roodheid in je gezicht al nergens meer te bekennen. Wanneer je nooit of weinig make-up draagt kan je het ook hierbij laten. Je doel is immers bereikt: de roodheid is verminderd!

Je kan je look natuurlijk ook nog afmaken met wat mascara, wenkbrauwpoeder, oogschaduw, eye-liner en/of een kleurtje op je lippen. Dat is helemaal aan jou! Maar met deze 6 stappen zorg jij er in ieder geval voor dat het niemand op zal vallen dat jij last hebt van roodheid in het gezicht en voel je jezelf hoogstwaarschijnlijk een stuk meer zelfverzekerd.

 

Eerst zien dan geloven?

Mocht je benieuwd zijn naar het resultaat van bovenstaande stappen, bekijk dan deze video waarin Elma een dame met rosacea opmaakt. Ook wanneer je nog even wil checken welke kwast je nu precies waarvoor moet gebruiken of hoe je de producten aanbrengt kan je de video bekijken.


Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via bijvoorbeeld Whatsapp! Stuur een appje naar 0252 745 170 en krijg persoonlijk advies van één van onze professionele visagisten.