Je bent een lentetype. Heeft iemand dat tegen je gezegd? En ben jij ook zo benieuwd welke kleuren make-up jou dan het beste staan? Maar ook welke kleuren niet. Wat onderscheidt een lentetype van de rest? Okay, blond haar, dat heb ik ook. Maar de kleuren die bij een lentetype horen passen echt niet bij mij.

Ik leg het je aan de hand van voorbeelden uit, dat lijkt mij het leukst. Want de lente is leuk, fleurig en de kleuren zijn krachtig en helder. De frisse boomblaadjes zijn intens groen. Het is net als in de de natuur die tijdens de lente openbarst na een lange winterslaap. Haar bijna lichtgevende kleurenpracht is verfrissend en dat zie jij terug in de kleuren die jij kan dragen als lentetype

 

Wat onderscheidt een lentetype van de rest?
Als jij een lentetype bent, heb je een goudblonde, rood blonde of rossige haarkleur. Ook kan je haarkleur licht tot midden goudbruin zijn. In ieder geval met een rossige schijn over je haarlokken. Je ogen zijn lichtbruin, groen, grijs of lichtblauw. Je huidskleur is licht en het lijkt wel bijna ivoorkleurig te zijn. Daarnaast heeft je huid een warme (goudkleurige) ondertoon met van die lieve speelse sproetjes. Je huid verbrandt helaas snel en echt bruin word je niet door de zon. Misschien vind je dat jammer, maar ... Mooie kleuren halen de zon heel dichtbij, zeker als deze kleuren het beste in je naar voren halen. Kleuren kunnen namelijk je uitstraling versterken en met de niet zo handige kleuren het tegenovergestelde. Een beroemd lentetype is Nicole Kidman, Drew Barrymore en Carice van Houten. Onze Amy van de klantenservice is ook echt een lentetype!

 

 

Ben jij een lentetype?
Dan staan perziktinten, zalm, flamingo roze, koraal, mandarijnrood, oranjerood, zonnegeel, limoengroen of turquoise tinten jou het beste. Deze lentetinten zorgen ervoor je huid mooi overkomt. Maar ook kleuren zoals marineblauw, melkchocolade bruin, beige, goudbruin of camel kleuren zijn voor jou de perfecte basiskleuren. Je kan het beste koele en pasteltinten vermijden.

 

Kort samengevat komt het hierop neer. Welke kenmerken passen bij een lentetype:
Huidskleur: heb je een licht of ivoorkleurige huidskleur. Heeft je huid een gelige ondertoon en word je nooit echt bruin en heb je soms sproeten?

Haarkleur: Is je haarkleur licht tot midden goudbruin. Heeft je haar een rossige schijn of is het roodblond?

Kleur ogen: je ogen zijn zelden donker gekleurd. Meestal zijn je ogen blauw, lichtgroen of lichtbruin.

Dan ben jij een lentetype!

 

Het lentetype behoort in Nederland, samen met het zomertype, tot de meest voorkomende kleurtype. Dat komt door onze afkomst. Wij West-Europeanen hebben over het algemeen een blanke huid, blauwe ogen en blond haar.

Een egale huid is natuurlijk weer wat anders dan een blanke huid. Om een mooie egale huid te krijgen heb ik een DIAMANTJE! Benieuwd wat - ongeacht wat voor kleurtype je bent - jij met dit diamantje kunt doen? Dat lees je hier.

Het lentetype, samen met het zomertype, behoren in Nederland tot de meest voorkomende seizoentypes.

Dit heeft te maken met de afkomst van de Noord West Europese bevolking, die heeft een blanke huid met blauwe ogen en blond haar.