Voor mij betekent het heel veel! Geen dierenleed. Daarom is de make-up van Creative Cosmetics tot de laatste minerale steen dierenleed vrij. Konijnen eten geen lipstick, maar worteltjes. En waarom zou überhaupt een dier pijn moeten lijden omdat jij er mooi uit moet zien? Vind je dat ook oneerlijk?

Bij Creative Cosmetics houden we van dieren. Elma heeft natuurlijk twee ondeugende, maar ook super lieve honden. Storm en Finny. Wat een heerlijke beesten! Ze genieten intens als je ze lekker aanhaalt. En als ze met hun trouwe hondenogen je aankijken voor nog meer gekriebel, kan ik me echt niet voorstellen dat er in laboratoriums ook honden zo kijken. Maar dan met een ondertoon van ‘wat ga je nou weer doen?’

Als ik aan zo’n lab denk, zie ik gemene mannen in witte stofjassen, met naalden vol lippenstift. Muizen in kooitjes vol gespoten met crème. Konijnen die wortels eten gedoopt in de concealer. Het is mijn beeld, want hoe het er echt aan toegaat? Ik wil het niet weten. Het is niet nodig. Er zijn andere methodes om te testen. Maar niet op dieren.

Did we lost our minds!

Dierproeven voor make-up is zo 1888 en niet van deze eeuw!

Mispoes! Poezen en andere lieve diertjes worden nog steeds gebruikt om mascara’s en foundations te testen. Vandaag de dag dus! Maar in Nederland is het toch verboden?

Dat klopt!

Maar de meeste grote cosmeticamerken verkopen ook over de grenzen van Nederland. Bijvoorbeeld in China en daar is het testen op dieren zelfs verplicht. Voordat make-up daar de winkels ingaat moet het eerst getest worden op dieren. En ja China is een grote afzetmarkt. En dan maken veel bedrijven de afweging!

Geld vs. dierproefvrij… wie wint er?

Bij Creative Cosmetics blijven we bij ons standpunt. Dierproefvrij! Geen minerale make-up in China voor ons! Voor hen een groot gemis, voor ons een groot gewin. Ze zeggen wel eens ‘Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden.’ Laat het niet voor de dieren gelden.

Sowieso hoeft het niet pijn te doen om mooi te zijn!

Wil je ook pijnloos mooi zijn en je ogen een liftend effect geven en ook een strakkere kaaklijn? In onze make-up workshop vertellen we je naaldloos hoe jij met onze dierproefvrije producten jezelf mooi kan opmaken.

Wil je ook onze DIERPROEFVRIJ boodschappen delen? Graag … deel deze blog op Facebook of tag al je vrienden in het Facebookbericht van deze blog!