Zeg je Creative Cosmetics, dan zeg je dierproefvrije make up!


Bij Creative Cosmetics zijn we dol op dieren. Wie Elma volgt weet bijvoorbeeld hoe gek zij is op haar honden Storm & Finny! Het is voor ons dan ook enorm belangrijk dat al onze producten volledig dierproefvrij zijn. Want waarom zouden dieren moeten lijden wanneer wij er graag wat mooier uit willen zien? Dat slaat natuurlijk nergens op! In ons assortiment vind je dan ook uitsluitend dierproefvrije make up.

 

Money mindset houdt dierproeven in stand
In Nederland zijn dierproeven (terecht!) verboden, maar de meeste, grote cosmeticamerken verkopen hun producten ook in het buitenland. Zo heeft China bijvoorbeeld een grote afzetmarkt. Erg interessant voor de omzet natuurlijk, maar in dit land zijn dierproeven op geïmporteerde producten  verplicht. Say what?! Ja, je leest het goed. Voordat make up daar in de winkels terecht komt moet het eerst zijn getest op dieren. Hoe bizar is dat? Wij kunnen er met ons hoofd niet bij.

Als wij aan zo’n lab denken zien we gemene mannen in witte stofjassen voor ons, met naalden vol lippenstift, muizen in kooitjes die worden volgespoten met crème en in concealer gedoopte wortels die worden gevoerd aan onschuldige, schattige konijntjes. Ons hart breekt bij dat idee. Hoe het er echt aan toe gaat in zo’n lab? We willen het niet eens weten. Hoe kan het dat dit vandaag de dag nog steeds gebeurt, terwijl er genoeg andere methoden zijn om make up te testen?


Spread the word!
Bij Creative Cosmetics blijven we bij ons standpunt: dierproefvrije make upit is! Dan maar geen minerale make up in China. Voor hen een groot gemis, voor ons een groot gewin! We zijn trots op het feit dat al onze make up 100% dierproefvrij, 100% natuurlijk en 100% vegan is en hopen dat onze boodschap steeds meer mensen bewust maakt van de producten die ze kopen. Houd jij ook rekening met deze aspecten wanneer je nieuwe make up aanschaft?

Wil je meer weten over onze producten? We zijn heel eenvoudig te bereiken via Whatsapp: voeg +31(6) 151 549 91 toe aan je contacten en stuur ons een berichtje. Ons team staat 6 dagen per week klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Wil je graag kennismaken met de Creative Cosmetics make up? Meld je dan aan voor een make up workshop bij ons in Noordwijkerhout!