Iedere dag worden wij ouder, ook de huid! Naarmate je ouder wordt, neemt de celactiviteit af. Hierdoor neemt de elasticiteit van de huid af en worden fijne lijnen en pigmentvlekken zichtbaar. Vanaf je 25ste zijn de eerste tekenen van het huidverouderingsproces al te zien. 

Bij Creative Cosmetics vinden wij dat er niks mis is met ouder worden, sterker nog: het geeft jouw uitstraling juist karakter! Een rijpere huid vergt echter andere opmaaktechnieken, zeker als het aankomt op oogmake-up. Zo is het nodig om bepaalde kleuren of texturen te vermijden om jouw uiterlijk nog sprekender te maken. 

De visagisten van Creative Cosmetics geven in deze blog de beste tips voor een mooie ooglook voor de rijpere huid. Nieuwsgierig? Lees snel verder!  

 

Gebruik de vegan Eye primer 

Wanneer je een rijpere huid hebt of fijne lijnen op of rondom jouw ogen, dan herken je dit waarschijnlijk: je brengt oogschaduw en oogpotlood aan, maar binnen een paar uur zijn de kleuren vervaagd of ziet de ooglook er vlekkerig uit.

Hoe los je dit op? Met onze vegan eye primer natuurlijk! 

De eye primer van Creative Cosmetics zorgt ervoor dat je oogschaduw niet vervaagt of uitloopt, het behoudt de oogschaduw zijn kleurintensiteit en geeft het je ogen een optisch liftend effect. Daarnaast werken de plantaardige ingrediënten huidverbeterend en herstellend. Dit komt onder andere door de Castorolie. Deze wonderolie ondersteunt de huid in zijn natuurlijk herstelproces en werkt het direct op droge huid en plekjes. 

Neem een beetje eye primer met de achterkant van je oogschaduwkwast uit het potje en wrijf het warm tussen je vingers. Dep de primer vervolgens zachtjes op je oogleden voor een langhoudende basis van al jouw ooglooks. 

 

Gebruik matte of satin oogschaduws 

Een glitterende oogschaduw of oogschaduw met veel glans… Prachtig natuurlijk, maar de lichtreflecterende deeltjes in dit soort oogschaduw kunnen zelfs de kleinste rimpels benadrukken. Daarom gebruik je bij de rijpere huid een matte of licht glanzende oogschaduw. De visagisten van Creative Cosmetics adviseren om te kiezen voor bruine of beige tinten oogschaduw in een dagelijkse ooglook, zoals de Rocky, Old Pink en Matte Marble. 

 

Oogschaduw kwasten

Dit is onze ultieme tip voor een sprankelende ooglook: Gebruik de juiste tools! Door gebruik te maken van de zijdezachte oogschaduwkwasten van Creative Cosmetics creëer jij in een handomdraai buitengewone ooglooks. Daarbij zijn de professionele make-upkwasten van Creative Cosmetics gemaakt van synthetische haren, waardoor zij zeer geschikt zijn voor zelfs de meest extreem gevoelige ogen. 

De visagisten van Creative Cosmetics gebruiken de volgende kwasten bij het creëren van prachtige ooglooks: 

 

Het bruine oogpotlood aanbrengen 

Wil jij graag jouw ooglook intenser maken zonder dat deze hard oogt? Dan is ons natuurlijke bruine oogpotlood jouw nieuwe beste vriend! 

Het bruine oogpotlood van Creative Cosmetics heeft een zijdezachte textuur en een intense, diepe bruine kleur. Dit universele potlood past bij iedere huidskleur en ondertoon. Een belangrijk ingrediënt in het oogpotlood is Baobab olie. De olie is effectief tegen huidontsteking, aangezien het sterke antioxiderende eigenschappen heeft. Daarnaast werkt het hydraterend, verzorgend en beschermend. Het hoge gehalte aan vetzuren zorgt ervoor dat de olie vocht kan binden, wat de huid beschermt tegen vochtverlies.

Wij adviseren het bruine oogpotlood voor de rijpere huid, omdat zwart soms wat hard kan ogen bij de rijpere huid. Bovendien is het minder erg als je met je bruine oogpotlood wat uitschiet: je kunt het makkelijk vervagen met de fijne lijntjes kwast.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

Creëer de ooglook van je dromen in een handomdraai! 

Wil jij een zachte ooglook met oogpotlood en mascara? Of wil jij juist een een stralende smokey eye creëren?

Creative Cosmetics biedt jou de essentiële producten waarmee jij in een handomdraai een langhoudende ooglook creëert die helemaal bij jou past. Bekijk hier onze minerale oogmake-up

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons