Wanneer jij dagelijks make-up draagt, is het belangrijk om jouw make-up kwasten regelmatig te reinigenJouw kwasten komen namelijk in aanraking met jouw gezichtshuid die natuurlijke huidoliën, huidschilfers en bacteriën op zich draagt. Na een tijdje zal deze 'viezigheid’ zich ophopen tussen de haren van jouw kwasten. Dit kan verstopte poriën en kleine ontstekingen van de huid veroorzaken. Tijd voor een schoonmaak! 

De Creative Experts weten hoe en hoe vaak jij jouw make-up kwasten moet schoonmaken. Door het reinigen van jouw make-up kwasten breng jij de minerale make-up van Creative Cosmetics op een hygiënische manier aan en bevorder jij de levensduur van jouw kwasten. 

 

Hoe maak je je make-up kwasten schoon? 

Het schoonmaken van jouw make-up kwasten is heel eenvoudig. Voor het reinigen heb jij het volgende nodig: stromend (lauwwarm) water, babyshampoo (pH-neutraal) en een theedoek. Ga als volgt aan de slag:  

Maak de make-up kwast nat onder lauwwarm stromend water. Let op bij het nat maken van de kwast dat de houten steel niet nat wordt. Wanneer de steel nat wordt, bestaat er een kans dat deze los gaat laten.  

Dip vervolgens de natte kwast in een kleine hoeveelheid babyshampoo. Draai vervolgens de kwast met zacht roterende bewegingen rond in de handpalm zodat alle haren worden gereinigd. 

Spoel daaropvolgend de kwast uit onder lauwwarm stromend water totdat alle zeepresten en make-upresten zijn verwijderd. Knijp de kwast voorzichtig uit en dep de kwast zachtjes droog op een handdoek. 

Laat de gereinigde kwasten liggend drogen aan de lucht op een theedoek of keukenpapier. Op de verwarming laten drogen of droog föhnen raden wij af.  Hierdoor bestaat de kans dat het hout van de steel gaat uit zetten en uiteindelijk loslaat.  

 

Hoe vaak moet je make-up kwasten reinigen? 

Hoe vaak jij jouw make-up kwasten moet reinigen is afhankelijk van hoe vaak jij ze gebruikt. Wanneer jij dagelijks gebruik maakt van jouw kwasten raden wij jou aan om jouw kwasten een keer per twee weken grondig te reinigen. Door het reinigen van jouw make-up kwasten breng jij de minerale make-up op een hygiënische manier aan en bevorder jij de levensduur van de kwasten.  

 

Heb jij vragen over onze professionele make-up kwasten of over het reinigen van de kwasten? Maak dan gebruik van onze Online Service mogelijkheden, de experts van Creative Cosmetics zitten klaar om jou verder te helpen. Klik hier en neem contact op met onze Online Service. 

 

Synthetische Make-up Kwastensets: Handgemaakt & 100% Vegan 

De veganistische kwastensets van Creative Cosmetics bevatten dé onmisbare kwasten voor jouw fenomenale make-up looks. Met onze handige sets is een schitterende make-up look binnen jouw handbereik! De professionele kwasten van Creative Cosmetics zijn handgemaakt, 100% vegan en onmisbaar voor een stralende make-up look. 

De synthetische haren van de kwasten zijn hygiënisch in gebruik en zacht voor de huid. Door de houten steel en het messing verbindingsstuk zijn de kwasten sterk en gaan deze lang mee! Omdat alle kwasten vegan zijn, zijn deze kwasten uitermate geschikt voor de gevoelige huid. 

Bekijk hier onze kwastensets.  

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons