Heb jij regelmatig onzuiverheden en mee-eters op jouw gezichtshuid? De Creative Experts hebben voor jou de beste tips verzameld over het voorkomen en verwijderen van onzuiverheden, zonder jouw huid te beschadigen. Ben jij benieuwd hoe jij jouw huid op een veilige manier ontdoet van mee-eters en hoe jij jouw huidconditie verbetert? Lees dan snel verder! 

 

Hoe ontstaan mee-eters?  

Mee-eters, ook wel blackheads genoemd, ontstaan door een ophoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën in een haarzakje. De ophoping doet zich voor aan het huidoppervlak, waardoor deze in contact komt met zuurstof. Hierdoor oxideert het topje van de ophoping en vormt er een zwart puntje aan het huidoppervlak.  

Mee-eters komen voornamelijk voor op de (vette) t-zone: het voorhoofd, de neus en de kin. Blackheads ontsieren de gezichtshuid, daarom wil jij er ook zo snel mogelijk vanaf. De oplossing voor een stralende huid is het verwijderen en het voorkomen van deze onzuiverheden.  

Lees ook: Tips voor het verkleinen van grove poriën

 

Hoe kun jij mee-eters verwijderen?  

Het verwijderen van onzuiverheden gaat niet zonder het achterlaten van sporen. Jij kunt jouw huid namelijk behoorlijk beschadigen. Waag jezelf er daarom liever niet aan. De kans op het verspreiden van bacteriën die onzuiverheden veroorzaken, blijvende littekens of pigmentvlekken is namelijk zeer groot. Daarom is het voorkomen van mee-eters beter dan het genezen.  

 

Hoe kun jij mee-eters voorkomen?  

Onzuiverheden verwijderen is niet de beste optie. Jij kunt mee-eters en onzuiverheden voorkomen door jouw huid dagelijks te verzorgen en de talgproductie te reguleren. Voeg deze stappen toe aan jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine voor een gezonde en stralende huid:  

 

Reinigen van de huid 

De basis voor een gezonde huid is reiniging. Gedurende de dag pik jij een hoop viezigheid op die jouw gezichtshuid doet verstoppen. Make-up, talg, vuil- en stofdeeltjes en dode huidcellen moeten daarom tweemaal daags worden verwijderd.  

Kies voor milde en natuurlijke reinigingsproducten die de talgklieren reguleren, niet ontvetten! Door een ontvettende werking kunnen de talgklieren juist gestimuleerd worden. Door een milde reiniging van de gezichtshuid voorkom jij onzuiverheden en zorg jij voor een stralende huid. 

 

Exfoliëren van de gezichtshuid 

Een kleimasker is zeer geschikt om grove poriën te voorkomen. Creative Cosmetics’ Mud & Scrub Mask combineert de kracht van intensieve zuivering met exfoliërende ingrediënten. De scrub verwijdert dode huidcellen en vuil in het gezicht en de klei onttrekt gifstoffen uit de huid, waardoor jij voorkomt dat poriën zich verstoppen. 

 

Gebruik geen verstoppende producten 

Make-up staat erom bekend dat het poriën doet verstoppen. Met de minerale make-up van Creative Cosmetics willen wij alleen het beste voor jouw huid. Daarom werkt Creative Cosmetics enkel met natuurlijke, dierproefvrije ingrediënten zoals pure mineralen, plantaardige oliën en natuurlijke vitamines.  

Ervaar de fijne en dekkende structuur van natuurlijke poeder foundation zonder jouw poriën af te sluiten. De kracht van minerale make-up is dat het samensmelt met jouw eigen huidoliën en huidtint. Onze natuurlijke foundation werkt door haar verzachtende en beschermende minerale werkstoffen aan het verbeteren van de huidconditie. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons