Als de zon begint te schijnen pakken we het massaal uit onze badkamerkastjes: zonnebrand. Voor een gezonde en stralende huid is het van groot belang om je tegen schadelijke stralingen van de zon te beschermen. 

Wanneer jij jouw gevoelige huid wilt beschermen tegen deze schadelijke stralingen maak je gebruik van een natuurlijk zonnebrand met een minerale filter. Maar wat is een minerale filter? 

 

Minerale zonnefilter

Een zonnebrand kan chemische of natuurlijke beschermstoffen bevatten. Voor een gevoelige huid, en tevens voor elk ander huidtype, bevelen we aan om gebruik te maken van een natuurlijke zonnebrand. Een natuurlijke zonnebrand bestaat uit plantaardige ingrediënten en een natuurlijke zonnefilter. Door gebruik te maken van een natuurlijke zonnebrand zonder chemische werkstoffen verklein je de kans op huidirritaties.

De natuurlijke zonnefilter die verwerkt is in de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics is een minerale filter. Deze minerale filter wordt gevormd door de mineralen zinkoxide en titaniumdioxide. Van nature weerkaatsen deze minerale kleurstoffen het zonlicht. 

Titaniumdioxide is een van de meest gebruikte natuurlijke zonnefilters. Het komt in de natuur voor als de mineralen rutiel, anataas of brookiet. Deze witte kleurstof beschermt de huid tegen schadelijke UV-B, en deels UV-A, stralingen. 

Zinkoxide is een minerale kleurstof die wordt gewonnen uit het mineraal zink. Zinkoxide is superieur aan titaniumdioxide, aangezien zinkoxide de huid beschermt tegen zowel schadelijke UV-A en UV-B stralingen. 

Beide kleurstoffen zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid, aangezien er zelden een allergische reactie optreedt. 

 

Zonnebrand zonder witte waas

In de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics zitten zeven plantaardige oliën, plantaardige siliconen, butters en waxen verwerkt die zorgen voor de makkelijke smeerbaarheid en verdeling van de minerale filters waardoor er geen witte waas ontstaat. Daarnaast maken wij geen gebruik van nanotechnologie of coating. Meer weten over nanotechnologie? Lees verder!

Ook is deze natuurlijke zonnebrand niet schadelijk voor mariene ecosysteem, aangezien wij geen gebruik maken van nanotechnologie of coating. 

 

Hoge waterresistentie

Naast dat Zinkoxide de huid beschermt tegen zowel schadelijke UV-A en UV-B stralingen, zorgt het ook voor een hoge waterresistentie. Zinkoxide maakt namelijk een ondoordringbare barrière aan op je huid. Hierdoor wordt de huid afgesloten van invloeden van buitenaf. Daardoor ben je direct tegen de zon (UVA/UVB) beschermd en is de zonnebrand zeer waterresistent.

Wij willen wel benadrukken dat het waterresistent is, niet waterproof. Breng daarom na het zwemmen of bij hoge transpiratie een nieuwe laag Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics aan op de huid. 

 

Nano vrije zonnebrand

Aangezien Titaniumdioxide en Zinkoxide witte kleurstoffen zijn, maken ze, in originele staat, de huid spierwit. En omdat niemand met een extreme witte waas over zijn lichaam wilt rondlopen, hebben fabrikanten daar een oplossing voor gevonden. 

Door de werkzame kleurstoffen te vermalen tot nanodeeltjes, wordt de zonnebrand transparant. Dit heet ook wel nanotechnologie. Over het gebruik van nanotechnologie in zonnebrand bestaat nog veel onduidelijkheid. 

Duidelijk is dat de nanodeeltjes niet schadelijk zijn voor een gezonde, onbeschadigde huid. Maar hoe zit dat met een gevoelige of beschadigde huid? Daarbij bleek uit onderzoek dat zonnebrand waarbij gebruik is gemaakt van nanotechnologie schadelijk is voor het mariene ecosysteem. 

Om die reden maken wij geen gebruik van nanotechnologie of coating in de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics

 

Wil jij meer weten over onze natuurlijke zonnebrand bekijk dan de volgende artikelen:

Welke soort natuurlijke zonnebrand is geschikt voor jouw huid?
Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand melk SPF 30 
Welke natuurlijke zonbescherming moet je gebruiken?
Natuurlijke zonbescherming voor alle huidtypes

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons