De plaag die wij elke zomer moeten doorstaan: muggen. De beet van een mug veroorzaakt een jeukende muggenbult. Ben jij gestoken door een mug of gebeten door een ander insect? Dit zijn de tips van de Creative Experts om een muggenbeet en andere insectenbeten te behandelen en te verzachten.

 

Waar zijn muggen goed voor

Dit stekende beestje is ons minst favoriete deel van de zomer: de mug. Hun beten veroorzaken een allergische reactie in ons immuunsysteem waardoor wij last krijgen van rode bulten en een jeukende huid. Maar waar zijn muggen eigenlijk goed voor? 

De mug dient als voedsel voor andere dieren, de larven houden het water waarin zij opgroeien schoon en de wetenschap ontwikkelt medicatie door van muggen te leren.

Maar waarom wordt jij dan gestoken door een mug? Muggen zijn eigenlijk vegetarische insecten. Muggen voeden zich namelijk met fruit en nectar. Maar wist jij dat enkel vrouwelijke muggen bijten? Om haar eieren te ontwikkelen voedt het vrouwtje zich met eiwitten uit bloed van mensen en dieren.

 

Gestoken door een mug 

Wanneer een vrouwelijke mug jouw bijt, laat zij een antistol middel achter in jouw bloed waardoor zij zich ongestoord kan voeden. Dit antistol middel veroorzaakt een allergische reactie en jeuk. Wanneer jij bent gestoken door een mug kunnen de volgende klachten ontstaan: 

 • Plaatselijk een rode licht opgezette plek; 
 • Jeukende huiduitslag die verergert wanneer jij krabt of wrijft;
 • Een gevoelige huid. 

Wil jij op de hoogte blijven van de huidige muggenoverlast in Nederland? Bekijk dan dagelijks de verwachte muggen activiteit op de Muggenradar.

 

Muggenbeet behandelen en anti jeuk tips

De Sensitive Aftercare is uitverkocht. Dit betekent dat het product niet verkrijgbaar is en jij dit product niet meer kunt bestellen. Is dit voor jou een gemist? Ons team van experts helpt jou graag bij vinden van een vergelijkbare product. Stuur ons een bericht. Of bekijk de volgende Aanbevolen Producten: Creative Skin Oil en deLove Your Body Milk. 

De anti jeuk tip van de Creative Experts: Verzacht jouw jeukende huid veroorzaakt door beten van muggen en andere insecten met de Sensitive Aftercare Calming & Cooling Gel

Gebruik de Sensitive Aftercare Gel voor een verkoelend en kalmerend effect op de geprikkelde huid en verzacht de jeuk veroorzaakt door de mug. 

De ondraaglijke jeuk als gevolg van insectenbeten kunnen leiden tot:

 • Wonden door te veel en te hard krabben, met als gevolg littekens;
 • Een opgejaagd gevoel;
 • Concentratieproblemen;
 • Slapeloosheid.

Verkoel, verfris en hydrateer de geprikkelde huid met de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel. De Sensitive Aftercare Gel gebruik jij om de huiduitslag die wordt veroorzaakt door insectenbeten, waaronder muggen en processierupsen, te verlichten. 

De kalmerende en verkoelende eigenschappen van de wonderplant Aloë Vera helpen de geïrriteerde huid te herstellen. De zachte gel herstelt de geprikkelde huid waardoor de huid terug in balans wordt gebracht.

Daarnaast verzacht en hydrateert de Sensitive Aftercare de huid door voedende plantaardige oliën, zoals Kamille en Jojoba. Hierdoor vermindert de gel de irritatie, roodheid en bulten en voelt jouw huid weer zijdezacht aan.

 

Wat te doen tegen muggen

Wat kun jij doen om muggenbeten te voorkomen? Lees hier onze tips over hoe jij muggen in jouw huis kunt voorkomen:

 • Plaats bij jou deuren en ramen een goed passende hor;
 • Bedek jouw armen en benen met kleding tijdens de zwoele zomeravonden;
 • Drapeer een klamboe om jouw bed;
 • Vermijd geparfumeerde producten;
 • Gebruik tijdens warme dagen een airco of ventilator in het huis. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

 • Wil jij weten wat jouw huidtype?
 • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons