De zon is een verraderlijke vriend die je niet te veel moet opzoeken zonder bescherming. Door je huid te lang onbeschermd bloot te stellen aan de zon kun je ernstige schade aanbrengen aan je kwetsbare huid. 

Gebruik daarom een natuurlijke, minerale zonnebrand die jouw huid beschermt en verzorgt. Met de Sensitive Sun Protection van Creative Cosmetics bescherm jij jouw huid tegen schadelijke UV-stralingen en kun jij op een veilige manier volop genieten van de zon. 

De Sensitive Sun Protection is een krachtige en hydraterende milk die jouw huid optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. Deze natuurlijke zonnebrand bevat pure, natuurlijke ingrediënten en actieve werkstoffen die de huid verzorgen en voeden. Gebruik van onze natuurlijke zonnebrand verzacht en beschermt de huid, herstelt de vochtbalans en ondersteunt de huid in het natuurlijke herstelproces.

Wanneer je je huid niet goed beschermt tegen de schadelijke UV-stralingen: 

  • Vergroot je de kans op verbranding, met als gevolg de beschadiging van huidcellen zichtbaar als een rood gezwollen huid die pijnlijk en branderig aanvoelt.
  • Wordt het huidverouderingsproces versneld, met het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken als gevolg.

 

Natuurlijke zonnebrand voor jouw huidtype

Aangezien iedere huid uniek is, is het van groot belang om te weten hoe jouw huid reageert op de zon én hoe jij jouw huid kunt beschermen. Creative Cosmetics onderscheid 6 huidtypen op basis van je natuurlijke huidtint en de snelheid waarmee je verbrandt. 

De natuurlijke huidtint wordt bepaald door de hoeveelheid melanine die het bevat. Melanine is een lichaamseigen pigment die de UV-stralen blokkeert en de diepere huidlagen beschermt. Wanneer je huid een hoog gehalte melanine bevat, is je huid beter beschermd tegen de zon en is je huid donkerder van kleur. 

Meer weten over de natuurlijke zonnemelk en jouw huidtype? Lees verder. 

 

Natuurlijke zonnebrand voor het gezicht

Creative Cosmetics raadt de Sensitive Sun Protection SPF30 aan als zonnebrand voor het gezicht. Door te kiezen voor de natuurlijke zonnebrand met factor 30 geef je jouw gezichtshuid 2% meer bescherming dan met de zonnebrand met factor 20. Zo verminder je de kans op het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken. 

Daarnaast is de samenstelling van de zonnebrand met factor 30 minder vet dan de samenstelling van de zonnebrand met factor 20. Zo blijft je make-up beter en mooier zitten. Dit maakt het zeer geschikt voor het gezicht.

De Sensitive Sun Protection SPF20 heeft een samenstelling die dikker en romiger is. Door het blootstellen van je lichaam aan de zon (en vergeet niet zee- of zwembadwater!) droogt je huid snel uit. Door de volle samenstelling van de natuurlijke ingrediënten wordt de huid intens gevoed.

Breng de natuurlijke zonnebrand een half uur voordat je naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop je verzorgingsproduct en onder je make-up. Wanneer je eerst je natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

 

Natuurlijke zonnebrand voor de rijpere huid

Ongeacht het huidtype bevelen wij mensen met een rijpere huid aan om dagelijks gebruik te maken van Sensitive Sun Protection met SPF30 om je huid optimaal te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen. Ongeacht het seizoen of het weerbericht. 

Door de huid tegen blootstelling van de zon te beschermen met de Sensitive Sun Protection hydrateer en voed je de huid om zo rimpels tegen te gaan en het huidverouderingsproces te vertragen. 

Welke huidtype jij hebt en hoe jij jouw huid optimaal kunt beschermen met de natuurlijke en minerale zonnebrand van Creative Cosmetics lees je hier. 

Let op! Dit advies is gebaseerd op het Nederlandse klimaat. Het land waarin je je bevindt, speelt ook een grote rol. Gebruik bij twijfel de natuurlijke zonnebrand altijd de SPF 30. Dit geeft voldoende bescherming.

 

Huidtype 1 - Lichte huid 

Heb jij vrijwel het gehele jaar een lichte huid die snel verbrandt? Bruin jij zelden? Dan heb jij waarschijnlijk een lichte huidskleur. Dat betekent dat jouw huid zeer gevoelig is voor de zon.

Bescherm jouw lichte huid goed tegen de zon door preventieve maatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld beschermende kleding, blijf in de schaduw tussen 12:00 en 15:00 uur en smeer je om de twee uur in met de Sensitive Sun Protection SPF30 voor optimale bescherming. 

 

Huidtype 2 - Medium huid

Heb jij een blanke huid die in de zomer altijd wat donkerder kleurt van de zon? Grote kans dat jij een medium huid hebt. Jij hebt een huid die langzaam bruint en snel verbrandt.

Bescherm jouw medium huid goed tegen de zon door preventieve maatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld beschermende kleding, blijf in de schaduw tussen 12:00 en 15:00 uur en smeer je om de twee uur in de Sensitive Sun Protection SPF30 voor optimale bescherming. 

 

Huidtype 3 - Zongebruinde huid 

Heb jij altijd een lekker zonnig kleurtje en wordt je gemakkelijk bruin? Dan heb jij een zongebruinde huid. 

Jouw zongebruinde huid verbrandt minder snel. Toch is de kans is nog steeds aanwezig dat jij schade toebrengt aan je huid door deze te lang bloot te stellen aan de zon. Bescherm daarom je huid door tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven en je om de 2 à 3 uur in te smeren met de Sensitive Sun Protection SPF20 voor optimale bescherming. 

 

Huidtype 4 - Exotische huid

Heb jij het hele jaar door een getinte of olijfkleurige huidskleur? Waarschijnlijk heb jij dan een exotische huid. Deze huid verbrandt bijna nooit en bruint goed. 

Jouw exotische huid verbrandt een stuk minder snel. Toch is de kans is nog steeds aanwezig dat jij schade toebrengt aan je huid door deze te lang bloot te stellen aan de zon. Bescherm daarom je huid door tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven en je om de 2 à 3 uur in te smeren met ten minste de Sensitive Sun Protection SPF20 voor optimale bescherming. 

 

Huidtype 5 - Donkere huid 

Heb jij van nature een donkere of lichtbruine huid die zelden verbrandt? Een donkere huid verbrandt bijna nooit en wordt diepbruin door de zon. 

Jouw donkere huid verbrandt een stuk minder snel. Toch is de kans nog steeds aanwezig dat jij schade toebrengt aan je huid door deze te lang bloot te stellen aan de zon. Bescherm daarom je huid door tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven en je om de 2 à 3 uur in te smeren met ten minste de Sensitive Sun Protection SPF20 voor optimale bescherming. 

 

Huidtype 6 - Extra donkere huid

Heb jij van nature een donkerbruine of zwarte huid die zelden verbrandt? Dan heb jij een hoog gehalte aan melanine in je huid. Je verbrandt eigenlijk nooit en bruint intensief. 

Jouw extra donkere huid verbrandt een stuk minder snel. Toch is de kans is nog steeds aanwezig dat jij schade toebrengt aan je huid door deze te lang bloot te stellen aan de zon. Bescherm daarom je huid door tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven en je om de 2 à 3 uur in te smeren met ten minste de Sensitive Sun Protection SPF20 voor optimale bescherming. 

 

Wil jij meer weten over onze natuurlijke zonnebrand bekijk dan de volgende artikelen:

Welke soort natuurlijke zonnebrand is geschikt voor jouw huid?
Ingrediënten van de natuurlijke zonnebrand melk SPF30 
Welke natuurlijke zonbescherming moet je gebruiken?
Minerale zonnebrand zonder witte waas

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons