Je wilt tijdens de warme dagen niet alleen jezelf goed beschermen tegen de schadelijke stralingen van de zon. Ook je kleine wil jij op een veilige manier laten genieten van de zon. 

Een kinderhuid is extra vatbaar voor verbranding door de zon. De huid van een kind vernieuwt zich namelijk voortdurend. Hierdoor heeft de huid te weinig tijd om de zonverbrande huid te herstellen. Daarom is het super belangrijk om je kleine te beschermen en regelmatig in te smeren! 

Zorg er daarom voor dat jij en je kind beschermende kleding dragen, direct zonlicht vermijden tussen 12:00 en 15:00 uur en tijdig de schaduw opzoeken. Vergeet niet dat ook in de schaduw er kans is op verbranding. En smeer je kind in met een natuurlijke zonnemelk die niet alleen de huid van je kind beschermt maar tevens verzorgt!

 

Natuurlijke zonnebrand voor baby en kind

Doordat een kinderhuid een stuk dunner is dan die een volwassene, raakt deze sneller geïrriteerd door paraffine en allergene stoffen zoals parfum en conserveringsmiddelen. Kies daarom voor een natuurlijke zonnebrand waar zo min mogelijk, of zelfs geen, chemische stoffen in zitten verwerkt.

De Sensitive Sun Protection SPF 30 van Creative Cosmetics bevat enkel pure, plantaardige oliën en natuurlijke stoffen die de huid voeden en verzorgen. Hierdoor is de natuurlijke zonnemelk zeer geschikt voor de gevoelige kinderhuid. 

 

Deze zonnefactor heeft jouw kind nodig

Wanneer je een zonnebrand uitkiest voor je mini-me, kijk je vast en zeker naar de zonnefactor. Wat belangrijk is om te weten over de zonnefactor is dat geen enkele zonnebrand 100% bescherming biedt. Wel raden we je aan om voor je kleine een hoge factor te nemen. Een zonnemelk met factor 30 is in principe genoeg, aangezien er weinig verschil zit tussen een factor 30 en factor 50. Een factor 50 geeft namelijk 98% bescherming, en factor 30 geeft 97% bescherming. 

 

Kinderen zijn extra gevoelig voor UV-straling

Doordat een kinderhuid een stuk dunner is en gevoeliger is dan de huid van een volwassene, is deze ook kwetsbaarder voor licht en UV-straling. Wanneer je op zoek bent naar een zonnebrand voor je kleine, kies dan het liefst een zonnebrand die de huid beschermt tegen zowel UVA-stralen als UVB-stralen. 

UVA-stralen is een zeer schadelijke straling die diep doordringt tot de middelste huidlaag. Hier kan het veel schade aanrichten. UVB-stralen daarentegen heeft een sterke invloed op de opperlaag van de huid. Wanneer je de huid blootstelt aan UVB-straling, verhoog je de kans op verbranding. 

De unieke minerale filter van de Sensitive Sun Protection SPF 30 beschermt de kwetsbare huid van je kind tegen UVA- en UVB-straling. Meer weten over de minerale filter van de natuurlijke zonnemelk? Lees verder

 

Bescherm niet alleen je kind maar ook de oceaan

De natuurlijke zonnefilter die verwerkt is in de Sensitive Sun Protection SPF 30 van Creative Cosmetics is een minerale filter. Deze minerale filter wordt gevormd door het mineraal zinkoxide. Van nature weerkaatst deze minerale stof het zonlicht. 

Naast dat zinkoxide de huid van jou en jouw kind beschermt, heeft het een hoge waterresistentie en is het oceaan vriendelijk. Chemische stoffen, zoals oxybenzone, maar ook microplastics en nanodeeltjes, zitten in veel zonnebrandcrèmes verwerkt en zijn flink vervuilend en schadelijk voor het mariene ecosysteem. Lees hier hoe jij met onze natuurlijke zonnemelk de oceaan en het koraal beschermt

Goed nieuws! Want van deze chemische stoffen maken wij in onze Sensitive Sun Protection SPF 30 geen gebruik. Wij willen met onze zonnebrand een steentje bijdragen aan het verbeteren en verduurzamen van het milieu. 

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons