Herken je dit? Jij zet prachtige ooglooks bij anderen, maar bij jezelf blijft het mooi aanbrengen van die verschillende oogschaduwkleuren toch lastig. Je doet je je uiterste best om een sprankelende ooglook te creëren, maar keer op keer is het resultaat vlekkerig. 

Maar geen zorgen, onze visagisten hebben de beste tips verzameld voor het aanbrengen van oogschaduw, speciaal voor beginnende gebruikers. 

Wil jij weten hoe jij keer op keer een charmante, langhoudende ooglook creëert? Lees dan snel dit handige stappenplan!

 

Stap 1: Reinigen van de huid

Een goed begin is het halve werk! Neem daarom voorafgaand aan het aanbrengen van jouw oogmake-up de tijd om jouw huid (en ogen) goed te reinigen. Onze aanraders: de Reinigingsmelk en Reinigingslotion van Creative Cosmetics.

  • De kalmerende Reinigingsmelk is een romige reiniging tegen oppervlakkig vuil. De zachte, milde reiniging neemt al het oppervlaktevuil en overbodige talgresten weg. 
  • De milde Reinigingslotion is een verfrissende gezichtsreiniger die de huid tot diep in de poriën zuivert. De lotion reinigt tot de laatste restjes vuil verdwenen zijn en zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt raken.

Door het reinigen van de huid komen de werkstoffen in de verzorging beter tot hun recht waardoor de huid optimaal verzorgd wordt. Ook blijft make-up op een goed gereinigde en verzorgde huid een stuk beter zitten! 

Lees hier hoe je jouw huid optimaal reinigt met onze Reinigingslotion en Reinigingsmelk

 

Stap 2: De milde Oogcrème 

Nu jij je huid hebt gereinigd, is het tijd om jouw ogen te verzorgen. De huid rondom jouw ogen is dun en daardoor erg gevoelig. Wij raden daarom voor het verzorgen van de huid rondom jouw ogen de milde Oogcrème van Creative Cosmetics aan. 

Pomp een kleine hoeveelheid Oogcrème, ter grootte van een speldenknopje, op het topje van je vinger. Dep de crème rondom de ogen in met de ringvinger, deze is het zachts voor de huid.

Lees hier meer over het optimaal verzorgen van je ogen

 

Stap 3: Vegan Eye Primer

Wil jij ervan verzekerd zijn dat jouw ooglook de hele dag lang mooi blijft zitten? Sla deze stap dan vooral niet over! 

De vegan eye primer van Creative Cosmetics biedt een perfecte basis voor jouw ooglook. De mix van verzorgende natuurlijke ingrediënten in de eye primer zorgt er onder andere voor dat je oogschaduw niet vervaagt of uitloopt.

Wil jij een kleine hoeveelheid eye primer uit het potje halen? Gebruik de achterkant van een make-up kwastje om een beetje primer uit het potje te schaven. Zo haal je de eye primer zo hygiënisch mogelijk uit het potje, waardoor deze een stuk langer meegaat! 

 

Stap 4: De oogschaduw kwast en de blend kwast

Voor een weergaloze basis ooglook met onze minerale oogschaduw heb je slechts twee kwasten nodig: de platte oogschaduwkwast en de zachte blend kwast van Creative Cosmetics. 

  • Breng de donkerste kleuren oogschaduw en de kleuren die je het meest gepigmenteerd wilt hebben aan met de platte oogschaduwkwast. Let op: je hebt vaak maar een heel klein beetje oogschaduw nodig! 
  • Ben je onervaren in het aanbrengen van oogschaduw? Kies dan nooit zwarte oogschaduw of andere donkere tinten. Ga voor neutrale bruin- en beige tinten. Ga bijvoorbeeld voor onze minerale oogschaduws in ‘Old Pink’ en ‘Brown Cypress’. 
  • Gebruik de zachte blend kwast om lichtere kleuren aan te brengen en de donkere kleuren te blenden. 
  • Kijk na het aanbrengen van de minerale oogschaduw recht vooruit in de spiegel: zijn de kleuren netjes aangebracht, of moet er nog wat geblend worden? Ziet de oogmake-up er op het ene oog hetzelfde uit als op het andere oog? Geef jezelf de tijd om de oogschaduw goed te blenden. 
  • Zet niet te veel druk op de kwasten bij het aanbrengen; laat de zachte haartjes hun werk doen! 

 

Stap 5: Natuurlijke mascara 

Maak je ooglook he-le-maal af met onze natuurlijke zwarte mascara. Breng de mascara aan door het borsteltje dicht tegen de wimperrand te zetten en zigzaggende bewegingen te maken in de richting van de puntjes van de wimpers. Doe dit bij zowel de onderste als bovenste wimpers. 

Et voila: jij hebt zojuist een weergaloze ooglook gecreëerd in slechts vijf stappen.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

Creëer de ooglook van je dromen in een handomdraai! 

Wil jij een zachte ooglook met oogpotlood en mascara? Of wil jij juist een een stralende smokey eye creëren?

Creative Cosmetics biedt jou de essentiële producten waarmee jij in een handomdraai een langhoudende ooglook creëert die helemaal bij jou past. Bekijk hier onze minerale oogmake-up

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons