Ben jij op zoek naar een natuurlijke zonnebrandcrème die jouw gevoelige huid beschermt en voedt? Creative Cosmetics helpt je graag een handje bij de keuze van jouw natuurlijke zonnebrandcrème. Wij snappen namelijk dat je, door het enorme aanbod, er niet helemaal uitkomt. 

Laat je vooral niet verleiden door misleidende claims zoals ‘enkel één keer per dag in te smeren’ of ‘geeft 100% bescherming’ en volg deze tips bij het kiezen van een zonnebrand die goed is voor jou en jouw huid.

 

Print de Natural Sun Protection Guide uit wanneer je opzoek gaat naar een natuurlijke zonnebrandcrème of wanneer je wilt checken of je huidige zonnebrand voldoet. 

 

Hulp bij het lezen van de INCI-lijst

Start de zoektocht naar een goede zonnebrandcrème met het lezen van de ingrediëntenlijst op het etiket van het product. Zo begrijp je welke ingrediënten er in het product zitten en hoe het product werkt. 

De ingrediënten worden aangegeven met hun INCI-naam. Dit zijn de wetenschappelijke namen voor de ingrediënten vaak vertaald in het Engels of Latijns. Lastig? No worries! Want door de INCI-naam simpelweg in te vullen in een zoekmachine kom je al snel meer te weten over wat het ingrediënt is en de werking ervan. 

Wij willen je graag helpen zodat jij precies weet wat wij in onze producten verwerken. Daarom maakten wij de Ingrediënten Encyclopedie waarin een overzicht staat van verschillende natuurlijke ingrediënten, de vertaling en de werking hiervan. 

In de internationale regelgeving met betrekking tot alle cosmetische producten is het verplicht de ingrediënten te sorteren op hoeveel er van elk ingrediënt is gebruikt. Dit betekent dat de eerste ingrediënt die op de lijst wordt genoemd het meest is gebruikt, de laatste het minst. 

 

Geen chemische, irriterende stoffen 

Nu je weet hoe je het etiket van een zonnebrandcrème kunt lezen, gaan we inhoudelijk kijken naar de ingrediënten. Wat je ten eerste niet in je zonnebrandcrème wilt, zijn chemische en irriterende stoffen. 

Van veel werkstoffen is bekend dat het irriterend werkt op de huid of, in het geval van zonnebrandcrèmes, het in combinatie met de zon schade brengt aan de huid. Conserveringsmiddelen en geur- en kleurstoffen zijn hier voorbeelden van. Onnatuurlijke stoffen kunnen:

 • de huid irriteren, met als gevolg directe beschadiging van de huid;
 • een allergische reactie opwekken;
 • fototoxische of fotoallergische reactie. Zo’n huidreactie ontstaat doordat het stofje op de huid met zonlicht reageert. Dit leidt tot huidschade en huidveroudering.

Van de volgende stoffen is het bekend dat deze zowel een allergische reactie kunnen opwekken als een fototoxische of fotoallergische reactie: 

 • Oak moss 
 • Hydroxy citronellal
 • Cinnamic alcohol
 • Cinnamic aldehyde
 • Benzyl alcohol
 • Bergamot oil
 • Costus root oil
 • Lime oil
 • Orange oil
 • Alpha-amyl cinnamic acid
 • Laurel leaf oil

 

 

Plantaardige werkstoffen 

Waarom kiezen voor natuurlijke ingrediënten? Bij gebruik van natuurlijke verzorging is de huid direct bereid om het product op te nemen, oftewel, te integreren in haar eigen productiesysteem van huidvetten. De plantaardige stoffen tonen namelijk natuurlijke gelijkenissen met de huid.  

Naast dat een zonnebrandcrème vrij is van chemische, irriterende stoffen wil je ook dat de crème de huid verzorgt en voedt. Ga daarom op zoek naar een zonnebrandcrème bomvol antioxidanten die de huid verzorgen, voeden en beschermen tegen zonneschade. Antioxidanten zoals vitamine A, C en E, en druivenpit werken goed tegen zonneschade. 

Bestudeer hiervoor opnieuw de ingrediëntenlijst. Ga vooral op zoek naar puur plantaardige ingrediënten waar de antioxidanten van nature in voorkomen.

 

Natuurlijke zonnefilter

Tot slot ga je kijken naar de zonnefilter die gebruikt is in de zonnebrand. We maken onderscheid tussen chemische filters en natuurlijke (of fysische) filters. Natuurlijke filters, zoals zinkoxide en titaniumdioxide, leggen een laagje aan op de huid en weerkaatsen als het ware het licht. Beide stoffen zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid, aangezien er zelden een allergische reactie optreedt. 

Nogmaals gaan we kijken naar de ingrediëntenlijst. Van een aantal chemische filters is namelijk bekend dat ze makkelijk door het lichaam worden opgenomen én hormoonverstorend kunnen werken. Wij raden je aan om de volgende chemische filters te vermijden om schade aan de huid te beperken, onder andere: 

 • Oxybenzone
 • Sulisobenzone
 • Homosalate
 • Octinoxate

 

Productadvies

Met het enorme aanbod aan zonnebrandcrèmes met onrealistische claims en crèmes bomvol chemische stoffen, besloten wij een natuurlijke zonnemelk te ontwikkelen die lief is voor jouw huid en het milieu. 

Wij maken alleen gebruik van puur natuurlijke ingrediënten die jou op een veilige manier laat genieten van de zon. 

 

Sensitive Sun Protection SPF 30 

De Sensitive Sun Protection is een zachte milk die jou laat genieten van de zon op een veilige manier. 

Met de minerale filter zinkoxide biedt het jouw huid natuurlijke bescherming tegen UVA en UVB straling. 

De werkzame stoffen zijn onder andere Druivenpit Olie, Avocado olie, Sesamzaad olie en Zonnebloemolie. 

Geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Bekijk hier de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken in de Sensitive Sun Protection SPF 30

 

Sensitive Sun Protection SPF 20 

De Sensitive Sun Protection is een zachte milk die jou laat genieten van de zon op een veilige manier. 

Met de minerale filters zinkoxide en titaniumdioxide biedt het jouw huid natuurlijke bescherming tegen UVA- en UVB- straling. 

De werkzame stoffen zijn onder andere Kokosnootolie, Zonnebloemolie, Macadamianoot olie en Jojoba zaad olie.

Geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Bekijk hier de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken in de Sensitive Sun Protection SPF 20 

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons