Heb jij tijdens de wintermaanden last van een extreem droge huid? Dat is geen wonder. De lage temperaturen buiten in combinatie met de droge, warme lucht binnen zorgen ervoor dat jouw huid snel uitdroogt. 

Of jij nu van nature een droge huid hebt of hier enkel in de wintermaanden last van krijgt, het geeft de huid een zeer oncomfortabel gevoel. Het uitdrogen van de huid is te wijten aan een tekort aan talgklieren of aan het feit dat de talgklieren niet goed werken. Door een droge huid ontstaan er rode, ruwe of jeukerige plekken en kloven die de huid strak doen laten aanvoelen. 

Verdient jouw droge huid tijdens de wintermaanden extra aandacht? Lees hier 7 tips van de skincare experts van Creative Cosmetics voor het voeden en hydrateren van de droge huid. 

 

Natuurlijke bodymelk tegen droge huid

Een gezonde lichaamsverzorging is natuurlijk altijd belangrijk, vooral in de winter wanneer de huid extra aandacht nodig heeft. Of wanneer jij op enig ander moment last heb van een extreem droge huid. Kies daarom voor een natuurlijk verzorgingsproduct dat helpt bij het beschermen van jouw lichaam. Love Your Body met de natuurlijke bodymelk van Creative Cosmetics

De Love Your Body Milk is een intensieve verzorging voor het lichaam. De veelzijdige werking van de bodymelk houdt de huid elastisch, verzacht ruwe en schrale plekken en ondersteunt het natuurlijk herstelproces van de huid. Door de mix van pure biologische ingrediënten geef jij jouw lichaam een herboren gevoel. Dat wil jij toch ook?

Breng de Love Your Body Milk als volgt aan:

 1. Breng een gewenste hoeveelheid van de bodymelk aan op een schone en handdoek droge huid na het douchen, baden of wanneer de huid extra verzorging nodig heeft.
 2. Gebruik de bodymelk om ruwe en droge plekken op jouw lichaam te verzachten, zoals de enkels, knieën of ellenbogen. 
 3. Bepaal zelf de gewenste hoeveelheid, afhankelijk van de behoefte van jouw huid.
 4. Gebruik de bodymelk dagelijks voor een stralend effect. 

Lees snel verder voor meer tips tegen een extreem droge huid in de winter. 

 

Tips tegen een droge huid voor elke dag

 • Start met het hydrateren van jouw lichaam door dagelijks twee liter water te drinken. Zo hydrateer jij jouw lichaam van binnenuit;
 • Douche of badder zo kort mogelijk en vooral niet te heet. Een watertemperatuur onder 36 graden is voldoende. 
 • Probeer tijdens het afdrogen de huid voorzichtig droog te deppen in plaats van droog te wrijven.
 • Neem jij toch een lang en ontspannen bad? Hydrateer jouw huid in bad door een paar druppels Creative Skin Oil aan het stromende water toe te voegen. Klik hier en lees meer over de natuurlijk huidolie van Creative Cosmetics
 • Zorg dat, ook in de wintermaanden, het huis dagelijks wordt geventileerd door bijvoorbeeld een raampje open te zetten. Zo houd jij de lucht in het huis vochtig. 

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze minerale make-up of natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

 • Wil jij weten wat jouw huidtype?
 • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons