De huid rondom onze ogen is ontzettend kwetsbaar. Er wordt zelfs verondersteld, dat deze huid 7 keer dunner is dan je gezichtshuid. Wauw!  Bovendien turen, knipperen en glimlachen we 10.000 keer op een dag, waardoor dit gebied als eerste tekenen van veroudering gaat vertonen. Je kunt je wel voorstellen, dat deze huid extra aandacht verdient. 

Zeker als je wat ouder wordt, verraden wallen en rimpels wanneer je de verzorging achterwege laat. Ook slaaptekort en ongezond eten heeft veel impact. Daarom gaan wij een aantal tips met jou delen waardoor jij de huid rondom jouw ogen optimaal kunt verzorgen. 

 

Waarom voldoende slaap goed is voor je huid 

Sleeping beauty heet niet voor niets ‘beauty’. Dat schoonheidsslaapje heb jij elke nacht opnieuw nodig voor het herstellen en het opnieuw reguleren van de bloedcirculatie van de huid. Juist omdat je huid zo dun is onder je ogen zullen hier de eerste tekenen ontstaan van slaapgebrek. Na een goede nachtrust van minimaal 7 uur is het resultaat meteen zichtbaar onder je ogen.

 

Natuurlijke oogverzorging

Dagelijkse verzorging van de huid rondom je ogen is ook een must! Deze huid wordt namelijk fragieler vanaf je 25ste, en kan daarom wel wat extra hulp gebruiken. Kies voor een natuurlijke oogcrème die jouw huid versoepelt, hydrateert en beschermt. Een oogcrème is afgestemd op de dunne en gevoelige huid rondom je ogen. Je dag- of nachtcrème voldoet over het algemeen niet, aangezien deze vaak te dik van structuur is of irriterende stoffen bevat door de vele werkstoffen.

Creative Cosmetics biedt een natuurlijke Oogcrème aan speciaal voor de gevoelige huid. Gebruik deze milde crème als dagelijkse verzorging, in de ochtend én in de avond. De Oogcrème kun je het beste licht deppend aanbrengen rondom het oog. Dep met je ringvinger, deze vinger voelt het meest zacht aan en heeft het meeste gevoel.

 

Nog een aantal gezonde gewoontes

  • Verminder je zoutinname. Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vasthoud. Dit is meteen zichtbaar onder je ogen;

  • Stop met roken! Roken versnelt het verouderingsproces van de huid en zorgt voor blauwe kringen onder de ogen (and for many reasons more!); 

  • Start je ochtend met het masseren van je oogcontouren. Doe het zachtjes! Het stimuleert de bloedcirculatie rondom je ogen wat je meteen een frisse blik zal geven;

  • Blijf hydrateren. Als je uitdroogt door een te weinig inname van water zijn de eerste tekenen zichtbaar onder je ogen;
  • Wrijf nooit te hard in je ogen! Dit kan namelijk bloedvaatjes kapot maken, waardoor je huid er gekneusd uit ziet.

 

 

De Milde Oogcrème van Creative Cosmetics

Heeft de huid rondom jouw ogen extra aandacht en liefde nodig? 

De Oogcrème geeft de tedere, kwetsbare huid rondom de ogen de aandacht die het verdient. De milde crème hydrateert optimaal en zorgt voor een gezonde uitstraling.

De mix van pure en biologische ingrediënten werkt kalmerend en reguleert de vochtbalans. Hiermee is de Oogcrème zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

Bekijk hier de milde Oogcrème van Creative Cosmetics

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons