Ben jij een trouwe gebruiker van een dagcrème en een nachtcrème? Goed bezig! Maar weet jij het verschil tussen deze twee gezichtscrèmes? 

  • Een dagcrème gebruik jij in de ochtend om jouw gezichtshuid te beschermen; 
  • In de avond gebruik jij een nachtcrème om jouw huid te herstellen.

De Creative Experts leggen jou uit wanneer jij welke huidverzorging nodig hebt. Lees snel verder.

 

Wat doet een dagcrème en een nachtcrème? 

Om het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème uit te leggen, is het belangrijk om te weten waarvoor beide crèmes dienen. 

Een dagcrème gebruik jij op een gereinigde huid om deze gedurende de dag te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk aan de schadelijke straling van de zon, klimaatbeheersing in jouw huis en weersinvloeden. De Creative Experts adviseren jou om naast jouw dagelijkse huidverzorging gebruik te maken van een natuurlijke zonbescherming. Blootstelling van de huid aan schadelijke uv-straling is namelijk de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering. 

Een nachtcrème gebruik jij om het natuurlijk herstelproces van de huid te ondersteunen. Wanneer jij slaapt is de huid hard aan het werk zichzelf te herstellen. Een goede nachtrust is dan ook onlosmakelijk verbonden met de uitstraling van jouw huid. Wanneer jij te weinig slaapt, dan:

  • Gaat de huid rondom de ogen en de mond hangen;
  • Kunnen de ogen rood en gezwollen worden;
  • Ontstaan er donkere kringen rondom de ogen;
  • Gaat de huid bleek en grauw zien;
  • Worden fijne lijntjes van de huid meer zichtbaar;
  • En, op lange termijn kan een slechte nachtrust zorgen voor een versnelde huidveroudering. 

Terwijl jij diep in slaap bent, starten er een aantal natuurlijke processen die werken aan een gezonde, soepele en stralende huid. Wil jij weten welke natuurlijke processen dit zijn? Lees ook: Dit gebeurt er ‘s nachts met je huid

Maak jouw dagelijkse huidverzorging compleet met de Milde Oogcrème. De huid rondom jouw ogen is namelijk 7x dunner dan de rest van jouw gezichtshuid en heeft daarom extra aandacht nodig. Klik hier en ontdek hoe jij de gevoelige huid rondom jouw ogen kunt voeden en beschermen. 

Lees ook: Waarom jij het hele jaar door zonbescherming moet dragen!

 

Wat is het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème? 

Het belangrijkste verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème is de toevoeging van ingrediënten met beschermende eigenschappen aan de dagcrème. Dit maakt de crème geschikt voor overdag, aangezien het de huid beschermt tegen schadelijk uv-straling van de zon, klimaatbeheersing in jouw huis en weersinvloeden.

Naast de toevoeging van ingrediënten met beschermende eigenschappen zit er een verschil tussen de textuur van de crèmes. Een nachtcrème is vol en rijk van textuur en bevat meer voedende werkstoffen. Een dagcrème is daarentegen luchtig en soepel van textuur, zodat het ook beter samenwerkt met minerale make-up. Echter hebben een dagcrème en een nachtcrème vaak dezelfde actieve werkstoffen die geschikt zijn voor jouw huidtype. 

Hulp nodig bij het kiezen van jouw perfecte verzorgingsroutine?Klik hier en doe de Online Huidtype Test en ontdek welke verzorgingsproducten jouw huidtype ondersteunen. Liever persoonlijk advies? Dat kan! Met onze Online Service helpen wij jou met persoonlijk online advies over minerale make-up en natuurlijke verzorging. Klik hier en stuur ons een bericht. 

 

Kun jij een dagcrème ook als nachtcrème gebruiken? 

Het kan, maar de Creative Experts adviseren om op verschillende momenten van de dag verschillende verzorgingsproducten te gebruiken. De huid heeft namelijk overdag behoefte aan andere ingrediënten en formulering dan in de avond. Het is daarom van belang dat jij op beide momenten het juiste product gebruikt om optimaal in die behoefte te voorzien.

Veel mensen vinden het vervelend om meerdere potjes crème in hun badkamer te hebben staan. Daarom ontwikkelde wij de Dag- & Nachtcrème: een 24-uurs crème die jij twee keer per dag aanbrengt. In de ochtend voor optimale bescherming en de avond op een gereinigde huid. Wil jij jouw huid optimaal verzorgen? Dan adviseren de Creative Experts om een aparte dagcrème en een aparte nachtcrème te gebruiken.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.

 

Test jouw huidtype & ontdek wat goed is voor jouw huid

  • Wil jij weten wat jouw huidtype?
  • En ben jij benieuwd welke huidverzorging jouw huidtype ondersteund? 

Doe dan de Online Huidtype Test van Creative Cosmetics en vind jouw perfecte verzorging match. Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kunnen wij jou online voorzien van persoonlijk huidadvies!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons