De mannenhuid verdient het om verzorgd te worden en dat is makkelijker dan jij denkt. Door een paar simpele stappen toe te voegen aan jouw verzorgingsroutine begin jij de dag met een verzorgde gezichtshuid

Wil jij weten hoe de mannenhuid in elkaar zit en hoe jij deze moet verzorgen? Lees dan snel verder!

 

Verschil mannen- en vrouwenhuid

Het mannelijk hormoon testosteron heeft veel invloed op de mannenhuid. Omdat dit hormoon in grote mate aanwezig is, heeft de huid van mannen een paar typerende kenmerken:

 • De mannenhuid is zo’n 20% dikker dan de vrouwenhuid;
 • De mannenhuid heeft vaak grove poriën;
 • De mannenhuid heeft verhoogde talgproductie, waardoor de huid vetter is;
 • De mannenhuid heeft een natuurlijke baardgroei in het gezicht;
 • De mannenhuid bevat meer collageen waardoor de huid elastisch blijft.

De bovenstaande kenmerken en invloeden van buitenaf zorgen er voor dat jouw mannenhuid behoefte heeft aan verzorging. Het is daarom geen overbodige luxe om de mannenhuid elke dag verzorging te bieden. 

 

Verschillende huidtypes

Elke huid is anders en heeft daarom ook een andere behandeling nodig. Er zijn over het algemeen vier verschillende huidtypes te onderscheiden:

 • de Droge huid
 • de Vette huid
 • de Gebalanceerde huid
 • de Gecombineerde huid

Voelt jouw mannenhuid vaak ruw of trekkerig aan? Grote kans dat jij een droge huid hebt. Dit huidtype is te herkennen aan rode vlekken, jeukende en schrale plekken of zelfs een schilferige huid. 

Glimt jouw gezichtshuid en heb jij grove poriën en onzuiverheden? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk  een vette mannenhuid. Dit huidtype is te herkennen aan een glimmende huid, regelmatig onzuiverheden en zichtbaar grove poriën. 

Voelt jouw mannenhuid comfortabel en elastisch? Grote kans dat jij jij een gebalanceerde huid hebt. Jouw poriën zijn fijn en jij hebt vrijwel nooit onzuiverheden of overgevoeligheid.

Voelt jouw huid op sommige plekken vet en op andere plekken droog? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een gecombineerde huid. De gecombineerde huid is een huid die wordt gevormd uit twee huidtypes: een vette huid en een droge huid. Bepaalde plekken van jouw gezichtshuid voelen droog en trekkerig aan, terwijl de T-zone vettig en glimmend zijn.

Daarnaast kun jij bovenop deze huidtypes ook een gevoelige of rijpere huid hebben.

Voelt jouw huid vaak branderig of trekkerig aan of heb jij een huidaandoening zoals acne, couperose, rosacea, eczeem of psoriasis? Dan heb jij een gevoelige huid. Een gevoelige huid ontstaat als het beschermende vermogen van de huid is verstoord. De huid raakt geïrriteerd omdat het niet meer beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Zijn er tekenen van huidveroudering zichtbaar op jouw gezichtshuid? Dit noemen wij een rijpere huid. Vanaf de 25e levensjaar begint huidveroudering langzaam op te treden. Een rijpe huid is dunner, minder elastisch, heeft fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

 

Gezichtsverzorging voor mannen

De mannenhuid verdient het om verzorgd te worden en dat is makkelijker dan jij denkt. Door een paar simpele stappen toe te voegen aan jouw verzorgingsroutine begin jij de dag met een verzorgde mannenhuid.

 1. Reinigen: Verwijder oppervlakkig vuil voor het verminderen van onzuiverheden en een schone en frisse huid.
 2. Scrubben: Reinig grondig de huid en verwijder dode huidcellen voor een verminderde kans op scheerirritaties een gezonde doorbloeding van de huid
 3. Hydrateren: Hydrateer de huid voor een comfortabel gevoel, het behoudt van een elastische huid en de vertraging van huidveroudering. 

Lees ook: Zo verzorg jij jouw mannenhuid in 3 simpele stappen 

Meer tips voor gezichtsverzorging? Lees het hier:

 • Trap niet in de zogenaamde 2-in-1 doucheproducten. Jouw huid heeft een andere behoefte dan jouw haar of lichaamshuid. De ingrediënten die deze producten bevatten zijn passen niet bij de behoeften van de gezichtshuid;
 • Drink voldoende water. Water reinigt het lichaam en zo ook de huid door het afvoeren van afvalstoffen;
 • Zit zo min mogelijk aan het gezicht en was regelmatig jouw handen. Jouw handen zijn een broedplaats voor viezigheid en bacteriën.

 

Wil jij graag advies ontvangen over onze natuurlijke verzorging? Met een team van experts in minerale make-up en natuurlijke verzorging kunnen wij iedereen helpen om het mooiste geheim te ontdekken met behulp van online advies. Klik hier en maak gebruik van onze Online Service.

 

Verzorgingspakketten van Creative Cosmetics

Ben jij op naar een combinatie van Skincare producten waarmee jij je huid optimaal verzorgt? Zoek niet verder! De Skincare Experts van Creative Cosmetics hebben verschillende verzorgingsproducten gecombineerd. Bekijk ze hier! Het perfecte verzorgingsritueel voor een huid die er stralend uitziet en gezond aanvoelt.  

De mix van verzorgende plantenextracten zorgt voor een heerlijk zachte huid met een goede beschermlaag. Kies voor deze handige combinatie en start direct met het optimaal verzorgen van jouw huid!

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons