We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je stapt de winkel uit met een foundation, maar als je het thuis aanbrengt ziet het er maar gek uit. De kleur is grauw, lijkt oranje of is veel te licht of te donker… Jammer zeg! 

Het vinden van de perfecte foundation kleur kan een uitdaging zijn als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. Gelukkig is het vinden van de perfecte match niet zo moeilijk als je weet waar je op moet letten.

De visagisten van Creative Cosmetics leggen in dit blogartikel uit hoe je in slechts drie stappen gemakkelijk de foundation kleur kiest die perfect bij jou past.  

Lees snel verder!

 

Stap 1: Bepaal je huidskleur en ondertoon 

Jouw doel is om een minerale foundation te kiezen die qua kleur en ondertoon zoveel mogelijk in de buurt komt van je eigen huidskleur. Maar hoe weet je welke ondertoon jij hebt?

De kleur van je huid is feitelijk hoe licht of donker jij bent. Door goed te kijken zie je al snel of je huid veel pigment bevat of juist wat minder. 

De ondertoon van je huid herkennen is voor sommigen wat lastiger. Kort gezegd kun je een warme, koele of neutrale ondertoon hebben. De visagisten van Creative Cosmetics hebben een aantal handige tips voor je zodat jij je ondertoon snel herkent.

Je hebt waarschijnlijk een koele ondertoon als: 

 • Je een vrij lichte huidskleur hebt en je snel verbrandt;
 • Zilveren sieraden jou geweldig staan;
 • Je blauwe of blauw-paarse aderen hebt;
 • Je ogen blauw, grijs of groen zijn;
 • Je haar blond, bruin, donkerbruin of zwart is, zonder gouden of rode kleurschakeringen.

Je hebt waarschijnlijk een warme ondertoon als: 

 • Je (relatief) makkelijk bruin wordt;
 • Gouden sieraden jou mooi staan;
 • Je aderen onder de huid groen lijken;
 • Je huid soms wat grauw of gelig lijkt.
 • Je ogen bruin, notenbruin, zwart of groen zijn;
 • Je haar zwart, bruin, rood of goudblond is.

Je hebt waarschijnlijk een neutrale ondertoon als:

 • Jouw uiterlijk een mooie mix is van de bovenstaande kenmerken;
 • Zilveren én gouden sieraden jou mooi staan;
 • Je niet goed kunt zien of jouw aderen groen of blauw zijn. 

 

Stap 2: Bestel foundation testers

Je hebt je ondertoon gevonden en je weet wat je huidskleur is. Super! Nu is het de kunst om de juiste kleur foundation te bestellen. Om er zeker van te zijn dat jij een goede kleur kiest, is het belangrijk om verschillende kleuren te testen op je huid. 

Goed nieuws! Je kunt bij ons Foundation Testers bestellen voor elke kleur minerale foundation in ons assortiment. 

Tip: om er zeker van te zijn dat jij jouw perfecte foundation match gaat vinden, raden onze visagisten aan om meerdere testers te bestellen. Ons advies is om 3 tot 4 testers van verschillende kleuren minerale foundation te bestellen die een gelijkenis hebben met jouw huidskleur en ondertoon. 

Bestel jouw foundation testers hier

 

Stap 3: Minerale foundation testen

Yes, je hebt je testers in huis! Nu kun je ein-de-lijk de minerale foundations testen. Wij hebben vijf tips voor het testen van de verschillende kleuren, zodat jij zeker weet dat je de perfecte match gaat vinden.

 • Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op je kaaklijn met onze zachte kabuki kwast. Blend de kleur uit op de huid. Zie je de foundation niet of nauwelijks zitten en loopt de kleur volledig over in jouw eigen huidskleur? Dan zou dit een goede match kunnen zijn.
 • Laat iemand met je meekijken terwijl je een foundation kleur test. Vraag deze persoon hoe de foundation eruit ziet op jouw huid. Valt de kleur op? Dan is de foundation niet jouw perfecte match.
 • Breng de foundation aan op de helft van je gezicht en maak een foto van jezelf. Is de kleur hetzelfde en lijken jouw oneffenheden ‘weggepoetst’? Dan zou dit een goede match kunnen zijn. 
 • Laat de foundation zijn werk doen! Onze foundation is gemaakt van pure mineralen. Mineralen hebben de eigenschap om samen te smelten met onze huidoliën. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de foundation goed samensmelt met de huid. 
 • Vergeet niet om je huid tussen het testen door goed te reinigen met onze natuurlijke reinigingsproducten! Wist je dat je hier ook testers van kunt bestellen? Bekijk hier jouw testers van de natuurlijke reinigingsproducten.

 

Blijf je twijfelen over de verschillende kleuren en zou je graag persoonlijk advies ontvangen? Een team van visagisten zit klaar om jou te helpen. Stuur een bericht via Whatsapp naar 0252 745 170 of mail je vraag naar [email protected]. Wij helpen jou graag verder.

 

BEKIJK ELMA'S TIPS VOOR HET AANBRENGEN VAN MINERALE FOUNDATION

Ik ga jou alles vertellen over onze minerale foundations. Je komt meer te weten over waar je foundation voor gebruikt, hoe je minerale foundation aanbrengt en ook wat je wel en vooral NIET moet doen bij het aanbrengen van foundation.