Alle gezonde bouwstoffen in onze verzorgingslijn zijn zo op elkaar afgestemd dat het je huid naar een hoger plan tilt. Het verzacht de droge, geprikkelde, ruwe, schrale en gesprongen huid. Jojoba olie vind je terug in al onze verzorgingsproducten. Maar wat maakt jojoba olie zo speciaal?

Wat jojoba olie uniek maakt is dat het makkelijk opgenomen wordt door de huid en dat het niet de poriën verstopt. Daarnaast lost het talg op. Want als talg ophoopt in je poriën ontstaan er onzuiverheden zoals puistjes. En dat wil je toch niet?

Een andere reden dat jojoba olie in al onze verzorgingsproducten zit, is dat het eigenlijk voor elk huidtype geschikt is. En zoals je in deze blog kon lezen, is dat onze make-up ook geschikt is voor als je géén gevoelige huid hebt. Dat geldt natuurlijk ook voor onze verzorgingsproducten.

In jojoba olie zit een grote concentratie vitamine E. Een vitamine dat we alleen binnenkrijgen via onze voeding. Ons lichaam maakt het namelijk zelf niet aan, maar je huid heeft het wel nodig. Waar vind je vitamine E?

Vitamine E zit onder andere in groente, noten, granen en plantaardige oliën. In je huid blijkt dat vitamine E de meest voorkomende vitamine te zijn. Maar uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een tekort hebben aan deze vitamine. Waar zie je dat aan?

Dat mensen een tekort hebben aan vitamine E zie je aan een droge en schilferige huid. Vitamine E zorgt namelijk voor voldoende vocht in de huid en een goed gehydrateerde huid betekent dat je huid vitaal blijft. En voldoende vitaliteit in de huid, betekent dat het je uiterlijk fris en jeugdig houdt.

Wat maakt vitamine E nog meer goed?

Vitamine E valt volledig in de antioxidanten groep, waar ook vitamines zoals A en C onder vallen. En antioxidanten zijn er ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Het beschermt je tegen de veroudering van de huid. Wat beschermt deze held nog meer?

Het beschermt je tegen een rode en gevoelige huid. Maar ook tegen een geprikkelde, uitgedroogde, gesprongen, ruwe en schrale huid. Vitamine E en dus de jojoba olie in onze verzorgingsproducten, werkt verzachtend, voedt de huid en maakt de huid zacht en glad. 

Wil je ook heel graag je vrienden vertellen over de ondersteuner van het herstellend vermogen van de huid? Deel deze goed geoliede blog met ze of tag ze in het Facebookbericht van deze blog.