Het hele jaar door stellen we onze huid bloot aan de schadelijke uv-straling van de zon. Ook tijdens de herfst en de winter moet de huid worden ingesmeerd met zonnebrandcrème. Wanneer jij jouw huid niet goed beschermt tegen schadelijke UV-stralingen: 

  • Vergroot je de kans op verbranding, met als gevolg de beschadiging van huidcellen, zichtbaar als een rood gezwollen huid die pijnlijk en branderig aanvoelt;
  • Wordt het huidverouderingsproces versneld, met het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken als gevolg.

Wil jij ook jouw huid beschermen tijdens de herfst en de winter? Lees dan verder!

 

Natuurlijke zonnebrandcrème voor herfst en winter

Gebruik onze natuurlijke zonnemelk in je dagelijkse verzorgingsroutine. Breng de natuurlijke zonnemelk minstens een half uur voordat je naar buiten gaat aan op het gezicht en lichaam. Breng het aan bovenop je verzorgingsproduct en onder je make-up. Wanneer je eerst je natuurlijke crème en vervolgens de zonnemelk aanbrengt, worden de actieve werkstoffen van beide producten opgenomen door de huid.

Hoe vaak je de huid moet insmeren en de hoeveelheid zonnebrandcrème die je moet gebruiken, is sterk afhankelijk van de situatie. Blijf je voornamelijk binnen en is de UV index (lees verder voor UV index) laag? Dan heb jij genoeg aan het smeren van de natuurlijke zonnemelk in de ochtend. Verblijf jij veel buiten of zit jij constant achter het raam en is de UV index hoger dan 3? Dan raden we aan om de huid extra te beschermen.

Weet wel dat een zonnebrandcrème na 2 uur is uitgewerkt. Oftewel, smeer om de 2 uur opnieuw de huid in met de natuurlijke zonnemelk. Wij raden je aan om gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minstens SPF20. Dit geeft de huid voldoende bescherming tijdens de wintermaanden. 

Gebruik de Sensitive Sun Protection SPF 30. De Sensitive Sun Protection is een krachtige en hydraterende melk die jouw huid optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. De Sensitive Sun Protection voedt de huid door natuurlijke ingrediënten zoals Kokosnootolie en Zonnebloemolie. Het verzacht, herstelt de vochtbalans, beschermt en ondersteunt de huid in het natuurlijk herstelproces.

 

Waarom je in de herfst en de winter zonnebrandcrème gebruikt

We zijn het erover eens: ook in de herfst en in de winter moeten we onszelf insmeren met een zonnebrandcrème. Specifiek gezegd: we moeten onszelf insmeren tussen maart en oktober tussen 10:00 uur tot 16:00 uur. In deze tijd van het jaar is de zonkracht op z’n sterkst. De zonkracht is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. Ook wel de UV index genoemd.

Bij een UV index van 3 of hoger vergroot je, wanneer de huid niet is beschermd, de kans op beschadiging van de huid door ultraviolette straling in de vorm van verbranding en huidveroudering. Warmte heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Ook als je binnen zit of op een bewolkte dag buiten bent, is er een kans dat de huid wordt beschadigd.  Wil jij de UV index van vandaag checken? Klik hier en bekijk de actuele zonkracht en smeeradvies.  

Daarnaast maak je in de herfst en de winter minder melanine aan. Melanine is het pigment dat de huid verkleurt en beschermt tegen schadelijke uv-straling. Wanneer de huid meer melanine aanmaakt, verbrand je minder snel.

 

Wil jij meer informatie over onze natuurlijke zonbescherming? Wij begrijpen jouw vragen en helpen je graag verder om het mooiste in jezelf naar boven te halen! WhatsApp een foto van jezelf naar 0252 745 170 en onze topvisagisten staan 6 dagen per week voor je klaar om jou de beste kleuren te adviseren. Meer weten over Online Make-up advies van Creative Cosmetics,klik dan hier.

 

Bescherm jouw huid heel het jaar door...

... met de natuurlijke zonbeschermingsproducten van Creative Cosmetics. 

De Sensitive Sun Protection geeft jou de bescherming en de verzorging die jouw huid nodig heeft.

Toch verbrand? Dan geeft de Sensitive Aftercare Calming & Cooling gel jouw huid de voeding en hydratatie waarnaar het verlangt. 

Benieuwd naar deze zonnige producten? Bekijk ze hier

 

 

Foutje gezien? Wij horen het graag! Klik hier en mail ons